Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Sie 02, 2008 11:58 am Temat postu: |
|
|
byłaś zabezpieczona, stosunki mogą się kończyć z finałem w środku i i tak nie zajdziesz w ciążę.
co do długości przyjmowania. ja bym się zapytała na Twoim miejscu lekarza, czy nie zmienić tabletek. diane mają końską dawkę hormonów i jak jest możliwość, to lepiej poszukać tabletek, które nie zawierają ich tak dużo a również chronią przed ciążą i często poprawiają cerę.
ale jeżeli chodzisz na kontrolę i robisz regularnie badania i wszystko jest ok, to nie trzeba ich odstawiać _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justa_89
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 2:58 pm Temat postu: Diane35 |
|
|
hej mam takie pytanie biore tabletki diane 35 to sa antykoncepcyjne ale biore je na owlosienie brody.Czy one tez chronia mnie przed ciaza?Jesli wiecie cos na ten temat to prosze napiszcie.Z góry dzięki czekam.To mój adres justa_s.89@o2.pl.Pozdrawiam
-------edited by emilka---------
temat przyłączyłam do zbiorczego, dotyczącego tych tabletek |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 4:21 pm Temat postu: |
|
|
a ulotkę leku raczyło się przeczytać, hm?
co oznacza "antykoncepcyjne"?
brane regularnie zabezpieczają przed ciążą... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justolll
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 6:31 am Temat postu: Diane 35 |
|
|
hej mam takie pytanie.biore tabletki diane35 na wyregulowanie okresu i na nadmierne owłosienie.Czy diane 25 ma takie samo działanie anty jak inne tabletki anty?Jesli kocham sie z chłopakiem i dochodzi do finału we mnie to nie musze sie obawiac ze jestem w ciazy jesli biore diane 35? Odpiszcie prosze.Z góry dziekuje.
-------edited by emilka---------
temat przyłączyłam do zbiorczego, dotyczącego tych tabletek |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 10:29 am Temat postu: |
|
|
ulotkę leku się czytało?
jesteś zabezpieczona przed ciążą biorąc diane _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Basiabasia
|
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 7:32 pm Temat postu: |
|
|
Witam ! mam pewne pytanie. Od lipca brałam diane 35, przez 3 miesiące. skonczyły mi sie jakos koło 15 wrzesnia i od tamtej pory ich nie brałam - okres nadszedł jakoś zaraz po tym. Już minął ponad miesiąc od ostatniej miesiączki _ tej "wymuszanej" przez diane i do tej pory nie mam okresu. Czy diane mogła rozregulowac mi cykl ? Czy to normalne przy stosowaniu diany ? Proszę o pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 8:14 pm Temat postu: |
|
|
tak, po odstawieniu tabletek, okres może się pojawić bardzo różnie i dopuszczalne są spore spóźnienia _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sieboi19
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 2:27 pm Temat postu: pomozcie mi, prosze |
|
|
witam wszystkich serdecznie
mam pewien problem... otoz stosuje tabletki antykoncepcyjne diane 35.
pierwszy miesiac przebiegl swietnie, nic praktycznie mnie nie bolalo, mialam male nudnosci, pierwsza tabletke wzielam dokladnie pierwszego dnia okresu. mialam plamienia caly miesiac, ale na ulotce i w innych miejscach wyczytalam, ze to jest normalne. okres z odstawienia dostalam dokladnie 4 dnia. dzis wzielam juz pierwsza tabletke drugiego opakowania. wstalam o 6.30, z bolem brzucha, takim jakbym miala zaraz dostac biegunki, poszlam do wc, ale nic. o 6:45 wzielam tabletke i okolo 7:30 mialam biegunke. wzielam szybko druga tabletke. okolo godziny 11 znow mialam biegynke i wzielam kolejna tabletke. okolo 11:48 kolejny raz poszlam na wc, ale tym razem "polecialo" ze mnie malo. powinnam wziac czwarta dzis tabletke?
czy jesli bede wspolzyc po zakonczeniu okresu, czyli zaczne od jutra, zajde w ciaze?
czy tabletki ktore zjadlam dadza mi skutecznosc?
prosze bardzo o pomoc! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 2:57 pm Temat postu: |
|
|
czy to jest bezpieczne takie branie tabletek jedna po drugiej?
zawsze sądziłam, że bierze się jedną tabletkę na dzień, a nie kilka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sieboi19
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 4:14 pm Temat postu: |
|
|
tak, mozna, wtedy gdy sie wymiotuje tabletke albo wlasnie wtedy gdy wystapi biegunka
a teraz mam objaw przedawkowania: straszne nudnosci, jeszcze moga dojsc wymioty i krwawienia z drog rodnych |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|