Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Sie 07, 2006 11:14 pm Temat postu: |
|
|
www.pco.prv.pl
jednym z lekow na PCO jest Diane tutaj sa wpisy osob ktore od dawna biora Diane... Tam jest forum je przeglądajcie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mademoiselle Gość
|
Wysłany: Wto Sie 08, 2006 8:18 pm Temat postu: Dylemat |
|
|
Niedawno zaczelam brac tabletki Cilest ( dzisiaj wzielam szosta tabletke ). Poczatkowo mialam silne bole glowy i wymioty, ale na szczescie ustapily. Jednak dostaje od nich uczulenie - wszystko mnie swedzi i pojawiaja sie jakies drobne chrostki. Czy to tez minie, jak bole glowy? Udalam sie dzisiaj do ginekologa i przepisal mi Yasmine i teraz nie wiem, ktore powinnam brac. Prosze o porade co z tym Cilestem? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 08, 2006 11:09 pm Temat postu: |
|
|
To lekarz wie najlepiej, skoro przepisał Ci teraz Yasmine, to nie bierz Cilestu, jeżeli masz uczulenie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
A20 Gość
|
Wysłany: Pon Wrz 11, 2006 12:14 pm Temat postu: Diane-35 na ile skuteczne? |
|
|
Mam podobne pytanie jak Jean, równiez mam przepisana Diane-35, zarowno ze wzgledu na zaburzenia hormonalne jak i antykoncepcja. Słyszałam bardzo dużo różnych opini na temat Diane, i na temat jej skuteczności, zarówno ze jest to jeden z bardziej skutecznych środków ze względu na większą dawke hormonów, ale także niestety opinie wręcz przeciwne:/ Juz kiedys gin. przepisywał mi Diane na hormony takze wiem ze moj organizm dobrze je przyjmuje i nie mam zadnych problemów. Takze mam pytanie odnosnie skutecznej ochrony przed ciąża, i czy stosując Diane są konieczne jakieś dodatkowe środki ant.? Z góry dziękuje za odp. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 11, 2006 2:35 pm Temat postu: |
|
|
Sama biore Diane już naprawdę długi czas. Diana wykazuje ta sama skutecznosc antykoncepcji co inne tabletki. Posiada ona jedynie dodatkow właściwosci androgenne.
Spokojnie możesz ją zażywać, nie używając dodatkowego zabezpieczenia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
A20 Gość
|
Wysłany: Pon Wrz 11, 2006 4:27 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agatii84
|
Wysłany: Sob Sty 13, 2007 9:58 pm Temat postu: |
|
|
Czesc ja dzis skonczyłam 3 opakowanie Diane 35.Ostatno miewam biegunki ( w sumie nie wiem czy biegunka mozna nazwac co drugi dzien dwa luzne stolce ).Ale z moim chłopakiem zabiezpieczamy sie dodatkowo od kiedy mam biegunki.Wiec mam takie pytanie czy biegunka osłabiac tabletki gdy wystapi do 4 godzin od wziecia jej czy pozniej tez osłabia.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
monia156
|
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 10:46 am Temat postu: DIANE 35 pomóżcie! |
|
|
Hej dziewczyny:) mam pytanie odnosnie tabletek antykoncepcyjnych. Biorę je już od końca wrzesnia i do tej pory zrobiłam tylko dwie 7-dniowe przerwy na okres. Czy są jakies skutki uboczne nie robienia przerw po każdym listku? Czy jestem dobrze zabezpieczona przed ciążą? 2 tygodnie temu kochałam się z moim chłopakiem i skończył w środku. Chyba nie będę w ciąży?Nie mam żadnych objawów. Wczoraj brałam ostatnią pigułkę z listka więc powinnam teraz dostać okres w trakcie tej kilkudniowej przerwy i dostać okres tak? jesli nie jestem w ciąży? czy niekoniecznie? trochę się boję,ale myslę że gdyby wszystkie dziewczyny biorąc pigułki zachodziły w ciążę to chyba nie byłoby sensu ich brać. Ja biorę je regularnie,nigdy nie zapomniałam o żadnej, najdłuższy czas po jakim wzięłam to było 6 godzin,ale wtedy antykoncepcja jest jeszcze zachowana.I mam jeszcze pytanie odnośnie plamień w trakcie zażywania pigułek- czy plamienia (ciemno-brązowo-czerwone-podobne do okresu) są normalne?miałam je przez dwa tygodnie i czy one nie osłabiły działania tabletek?
I jeszcze dodam,że biorę Diane35 również ze względu na trądzik a przy okazji jako antykoncepcje:)
Z góry dziękuję za odpowiedź na moje pytania, nie mam z kim o tym porozmawiać a do ginekologa idę dopiero za 3 tygodnie:(
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sb
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 5:57 pm Temat postu: diane 35-na jak dlugo? |
|
|
przestawilam sie na te tabletki,ale na wizycie u lekarza rodzinnego a nie ginekologa,bo bylam za leniwa.ostatnio kolezanka mi powiedziala,ze prosila ginekolog o te tabletki a ta jej ich nie rpzepisala argumentujac ze to rpzede wszystkim tabletki lecznicze i mozna je przyjmowac max. pol roku.jelsi chodzi o ich dzialanie to mi pasuje,bo hamuja łojotok.ale jak to jest z ta dlogoscia przyjmowania?nie mam jakos ochoty odstawiac ich po 6miesiacach |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 7:44 pm Temat postu: |
|
|
to jest tak (z tego, co ja wiem, ale nie jestem znawczynią):
primo: diane-35 nie jest obojetna dla organizmu - jak każde tabletki anty, ale na rynku są już tabletki o wiele bezpieczniejsze niż takie starocie jak diane.
secundo: akurat te tabsy działają dobroczynnie na skórę, ale zawierają też "konskie" dawki hormonów.
tertio: również słyszałam, że diane-35 wolno stosować tylko 6 cykli (a potem trzeba zrobić przerwę w ich stosowaniu i zastąpić ją innymi).
tak więc faktycznie są zalecane przez lekarzy, którzy nie idą z duchem czasu. zamiast przepisywać bezpieczniejsze i o mniejszej dawce hormonów. zwłaszcza jeśli chodzi o samo zabezpieczenie, bo jeśli w ten sposob chce się wyleczyć trądzik, to pomaga (zazwyczaj - nie zawsze - co organizm to organizm). zresztą po odstawieniu często jest ponowny wysyp pryszczy. generalnie ja jestem 'za' tabletkami nowoczesniejszymi, zawierającymi mniejsą dawkę hormonów. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|