Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Diane35 - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Sie 07, 2006 11:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

www.pco.prv.pl

jednym z lekow na PCO jest Diane tutaj sa wpisy osob ktore od dawna biora Diane... Tam jest forum je przeglądajcie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Mademoiselle
Gość

PostWysłany: Wto Sie 08, 2006 8:18 pm    Temat postu: Dylemat Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niedawno zaczelam brac tabletki Cilest ( dzisiaj wzielam szosta tabletke ). Poczatkowo mialam silne bole glowy i wymioty, ale na szczescie ustapily. Jednak dostaje od nich uczulenie - wszystko mnie swedzi i pojawiaja sie jakies drobne chrostki. Czy to tez minie, jak bole glowy? Udalam sie dzisiaj do ginekologa i przepisal mi Yasmine i teraz nie wiem, ktore powinnam brac. Prosze o porade co z tym Cilestem?
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sie 08, 2006 11:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To lekarz wie najlepiej, skoro przepisał Ci teraz Yasmine, to nie bierz Cilestu, jeżeli masz uczulenie.

Wink
Powrót do góry
A20
Gość

PostWysłany: Pon Wrz 11, 2006 12:14 pm    Temat postu: Diane-35 na ile skuteczne? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam podobne pytanie jak Jean, równiez mam przepisana Diane-35, zarowno ze wzgledu na zaburzenia hormonalne jak i antykoncepcja. Słyszałam bardzo dużo różnych opini na temat Diane, i na temat jej skuteczności, zarówno ze jest to jeden z bardziej skutecznych środków ze względu na większą dawke hormonów, ale także niestety opinie wręcz przeciwne:/ Juz kiedys gin. przepisywał mi Diane na hormony takze wiem ze moj organizm dobrze je przyjmuje i nie mam zadnych problemów. Takze mam pytanie odnosnie skutecznej ochrony przed ciąża, i czy stosując Diane są konieczne jakieś dodatkowe środki ant.? Z góry dziękuje za odp.Smile
Powrót do góry
Karolina86

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Wrz 11, 2006 2:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sama biore Diane już naprawdę długi czas. Diana wykazuje ta sama skutecznosc antykoncepcji co inne tabletki. Posiada ona jedynie dodatkow właściwosci androgenne.
Spokojnie możesz ją zażywać, nie używając dodatkowego zabezpieczenia.
Powrót do góry
A20
Gość

PostWysłany: Pon Wrz 11, 2006 4:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odpowiedźSmile
Pozdrawiam:)
Powrót do góry
agatii84

PostWysłany: Sob Sty 13, 2007 9:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc ja dzis skonczyłam 3 opakowanie Diane 35.Ostatno miewam biegunki ( w sumie nie wiem czy biegunka mozna nazwac co drugi dzien dwa luzne stolce ).Ale z moim chłopakiem zabiezpieczamy sie dodatkowo od kiedy mam biegunki.Wiec mam takie pytanie czy biegunka osłabiac tabletki gdy wystapi do 4 godzin od wziecia jej czy pozniej tez osłabia.Pozdrawiam
Powrót do góry
monia156

PostWysłany: Sob Lut 10, 2007 10:46 am    Temat postu: DIANE 35 pomóżcie! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny:) mam pytanie odnosnie tabletek antykoncepcyjnych. Biorę je już od końca wrzesnia i do tej pory zrobiłam tylko dwie 7-dniowe przerwy na okres. Czy są jakies skutki uboczne nie robienia przerw po każdym listku? Czy jestem dobrze zabezpieczona przed ciążą? 2 tygodnie temu kochałam się z moim chłopakiem i skończył w środku. Chyba nie będę w ciąży?Nie mam żadnych objawów. Wczoraj brałam ostatnią pigułkę z listka więc powinnam teraz dostać okres w trakcie tej kilkudniowej przerwy i dostać okres tak? jesli nie jestem w ciąży? czy niekoniecznie? trochę się boję,ale myslę że gdyby wszystkie dziewczyny biorąc pigułki zachodziły w ciążę to chyba nie byłoby sensu ich brać. Ja biorę je regularnie,nigdy nie zapomniałam o żadnej, najdłuższy czas po jakim wzięłam to było 6 godzin,ale wtedy antykoncepcja jest jeszcze zachowana.I mam jeszcze pytanie odnośnie plamień w trakcie zażywania pigułek- czy plamienia (ciemno-brązowo-czerwone-podobne do okresu) są normalne?miałam je przez dwa tygodnie i czy one nie osłabiły działania tabletek?
I jeszcze dodam,że biorę Diane35 również ze względu na trądzik a przy okazji jako antykoncepcje:)
Z góry dziękuję za odpowiedź na moje pytania, nie mam z kim o tym porozmawiać a do ginekologa idę dopiero za 3 tygodnie:(
Pozdrawiam
Powrót do góry
sb

PostWysłany: Nie Maj 20, 2007 5:57 pm    Temat postu: diane 35-na jak dlugo? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przestawilam sie na te tabletki,ale na wizycie u lekarza rodzinnego a nie ginekologa,bo bylam za leniwa.ostatnio kolezanka mi powiedziala,ze prosila ginekolog o te tabletki a ta jej ich nie rpzepisala argumentujac ze to rpzede wszystkim tabletki lecznicze i mozna je przyjmowac max. pol roku.jelsi chodzi o ich dzialanie to mi pasuje,bo hamuja łojotok.ale jak to jest z ta dlogoscia przyjmowania?nie mam jakos ochoty odstawiac ich po 6miesiacach
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Maj 20, 2007 7:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jest tak (z tego, co ja wiem, ale nie jestem znawczynią):
primo: diane-35 nie jest obojetna dla organizmu - jak każde tabletki anty, ale na rynku są już tabletki o wiele bezpieczniejsze niż takie starocie jak diane.
secundo: akurat te tabsy działają dobroczynnie na skórę, ale zawierają też "konskie" dawki hormonów.
tertio: również słyszałam, że diane-35 wolno stosować tylko 6 cykli (a potem trzeba zrobić przerwę w ich stosowaniu i zastąpić ją innymi).

tak więc faktycznie są zalecane przez lekarzy, którzy nie idą z duchem czasu. zamiast przepisywać bezpieczniejsze i o mniejszej dawce hormonów. zwłaszcza jeśli chodzi o samo zabezpieczenie, bo jeśli w ten sposob chce się wyleczyć trądzik, to pomaga (zazwyczaj - nie zawsze - co organizm to organizm). zresztą po odstawieniu często jest ponowny wysyp pryszczy. generalnie ja jestem 'za' tabletkami nowoczesniejszymi, zawierającymi mniejsą dawkę hormonów.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 4 z 8