Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dieta cud - szkodliwość

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Zdrowy tryb życia i medycyna naturalna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Patti007

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sty 03, 2012 5:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jedyna dieta jaka jest skuteczna to MŻ - mniej żreć Smile do tego jakieś ziółka na odchudzanie i waga leci w dół Smile)))
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
johan

PostWysłany: Pon Sty 30, 2012 7:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kobiety podstawa to zmiana stylu życia i ruch. Dieta cud nie istnieje.
Powrót do góry
lexie

PostWysłany: Pon Lip 16, 2012 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja też w diety cud nie wierzę, za to wiem, że picie dużej ilości wody pomaga mi schudnąć - raz że oczyszcza się organizm a dwa że mniej się chce jeść. Ja staram się dziennie wypić 2 litry mojej ulubionej wody z Białowieży i czuję się dużo lepiej niż gdy jej nie piłam i żyłam na sokach i napojach
Powrót do góry
OnA_Ano

PostWysłany: Czw Paź 11, 2012 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lexie napisał:
Ja też w diety cud nie wierzę, za to wiem, że picie dużej ilości wody pomaga mi schudnąć - raz że oczyszcza się organizm a dwa że mniej się chce jeść. Ja staram się dziennie wypić 2 litry mojej ulubionej wody z Białowieży i czuję się dużo lepiej niż gdy jej nie piłam i żyłam na sokach i napojach

Masz rację, chociaż mam pewne ale...
Moim zdanie soki są jak najbardziej na tak. Ale tylko te wyciskane w domu.
Sama dużo się na tym zastanawiałam i postanowiłam zainwestować w wyciskarkę do soku [zakaz umieszczania linków na forum]. Kosztuje sporo, ale jestem bardzo zadowolona. Mam w domu świeżutkie soki, zdrowszą cerę, lepszą przemianę materii i stopniowo chudnę.
Na dodatek kupując wyciskarkę przemiła pani ekspedientka odpowiedziała na każde moje pytanie i jeszcze dostałam specjalnie opracowane receptury soków.
Powrót do góry
Joanna Chudzicka

PostWysłany: Czw Paź 18, 2012 11:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Masz rację, chociaż mam pewne ale...
Moim zdanie soki są jak najbardziej na tak. Ale tylko te wyciskane w domu.
Sama dużo się na tym zastanawiałam i postanowiłam zainwestować w wyciskarkę do soku. Kosztuje sporo, ale jestem bardzo zadowolona. Mam w domu świeżutkie soki, zdrowszą cerę, lepszą przemianę materii i stopniowo chudnę.
Na dodatek kupując wyciskarkę przemiła pani ekspedientka odpowiedziała na każde moje pytanie i jeszcze dostałam specjalnie opracowane receptury soków.

Wbrew pozorom soki wcale nie są najbardziej idealnym napojem. Dlaczego? Ich indeks glikemiczny jest wyższy niż w przypadku świeżych owoców, a to oznacza, że po ich spożyciu szybciej rośnie stężenie glukozy we krwi, które może skutkować napadem głodu

Po drugie, soki owocowe pozbawione są błonnika pokarmowego - jednego z najważniejszych składników produktów pochodzenia roślinnego.

Ja zdecydowanie polecam spożywanie surowych owoców, a do picia dobrą, to znaczy wysokomineralizowaną wodę mineralną. Oczywiście nie oznacza to, że z soków należy zupełnie rezygnować. Można je spożywać, ale z umiarem, tym bardziej podczas diet odchudzających.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Woojtek78

PostWysłany: Pią Lut 08, 2013 11:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

marikaz napisał:
1.Dietę trzeba polubić – ma być ona przyjemna.
2.Dobra dieta to taka, która uwzględnia indywidualne preferencje żywieniowe.
3.Konieczne jest profesjonalne rozpoznanie potrzeb i zdemaskowanie indywidualnych przyczyn nadwagi czy otyłości, także chorobowych.
4.Nie trzeba rezygnować z ulubionych potraw, ale np. można je ograniczyć lub jeść w mniejszych niż dotychczas porcjach.
5.Dieta osób podjadających powinna kłaść nacisk na regulowanie pór posiłków.
6.Osoby, które spożywają dużo węglowodanów, muszą znaleźć ich zdrowsze, ale też ulubione odpowiedniki.
7.Wszyscy odchudzający się powinni ograniczyć kaloryczność potraw, zmniejszyć spożywanie tłuszczów zwierzęcych i słodyczy, a zwiększyć spożycie warzyw i picie wody.
8.Dieta to stopniowy spadek masy ciała – gwałtowny może tylko zaszkodzić naszemu organizmowi.
9.Same tabletki na odchudzanie nie pomogą – trzeba je wesprzeć dietą i ćwiczeniami.
10.Należy znaleźć sprzymierzeńca w walce ze zbędnymi kilogramami, wybierać te produkty, które są naturalne i które nie mają skutków ubocznych (np. efektu jo-jo).

wyczytała dziś coś takiego muszę jej to podsunąćSmile

Pogrubiłem to co uważam za właściwe. Punkt 8 wielka racja. Tabletki to samo zło. tak jak proszki czy inne substancje niby odchudzające lub zamulające żołądek. Tak szkodzimy sobie najbardziej. Najlepiej po prostu zmienić nawyki żywieniowe. Polecam poszukać dobrego dietetyka. I właśnie z taka osoba pracować. Po coś w końcu są.
Powrót do góry
greene

PostWysłany: Wto Mar 05, 2013 5:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

johan napisał:
Kobiety podstawa to zmiana stylu życia i ruch. Dieta cud nie istnieje.

Zmieniłam juz kilka nie fajnych nawyków - podjadanie, jedzenie po 18 , wiekszość potraw gotuje na parze
Powrót do góry
shack

PostWysłany: Wto Kwi 23, 2013 9:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Musi pamiętać o witaminach. Ja tam wolę Actibion, bo oprócz magnezu zawiera ekstrakt z korzenia żeń-szenia i liści guarany, liści zielonej herbaty, witamina C i E, niacyna, cynk, żelazo i kwas pantotenowy. Actibion: -zmniejszają uczucie zmęczenia i znużenia często towarzyszące wysiłkowi fizycznemu i intelektualnemu (witaminy i minerały) -wpływają korzystnie na sprawność umysłową (ekstrakt z żeń- szenia i guarany) -wspomagają koncentrację i zdolność uczenia się (ekstrakt z zielonej herbaty)
Powrót do góry
kaliksa

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Czw Kwi 25, 2013 4:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Shack ale co to ma wspólnego z dietą? Nie musisz nam reklamować jakiegoś suplementu.
Powrót do góry
Tinny

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Czw Cze 27, 2013 12:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kiedy u mnie diety zawiodły, a do tego były przeciwwskazania do ruchu, zdecydowałam się na Dietę Cambridge. Nie bez powodu zwaną dietą ostatniej szansy. Mam za sobą ponad 15 kg, jem już właściwie normalnie, ruszam się i staram żyć zdrowo. Ale gdyby nie to, że zaczęłam od DC, pewnie bym się jeszcze tym wynikiem nie mogła pochwalić...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Zdrowy tryb życia i medycyna naturalna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 2 z 8