Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dni płodne i niepłodne- temat specjalny (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 53, 54, 55  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Gru 04, 2007 11:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no jest nieciekawie...wogole planujecie dziecko teraz? 8 dzien cyklu to jescze niepłodny ale za gora 2 dni zaczynaja sie płodne i tym samym pojawi sie owulacja...moze akurat sie Wam udało nie wpasc...bo do owulacji pozostało ok.8 dni ale nie zawsze, bo nie wiadoomo do konca kiedy ona wystepuje Smile wiec pozostaje Ci czekac...aha: nie mogłas siegnac po tabletke PO? dziala do 72h od stosunku.... Rolling Eyes

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Sylwia11322

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Gru 04, 2007 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To jest tak... romawialiśmy o dziecku i chcieliśmy... ale teraz gdy jest taka nie wiadoma to ja zaczynam od nowa zastanawiac sie nad wszystkim... w sumie jestem gotowa aby być mamą... ale jeśli miałam dni nie płodne to tez mogłam zajść w ciąże prawda...?

a co do tabletki to był to weekend dzwoniłam do lekarza ale nie miał możliwości żeby mi przepisać... aha i czy w pierszym tygodniu lub dwóch można coś wyczuć jakies objawy ciąży..?

----edited by emilka----
jeżeli chcesz coś dodać lub zmienić, użyj opcji "zmień". posty połączyłam
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Wto Gru 04, 2007 4:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sylwia wydaje mi sie ze w pierwszych 2 tychodniach to tylko niektore kobiety moga cos odczuwac..ale wiekszosc to chyba dopiero po miesiacu. Ale poczekaj jeszcze na wypowiedz kogos innego w tej sprawie. A tak poza tym to ja mam podobne obawy..ja kochalam sie 11 dnia cyklu tyle ze nie skonczyl we mnie chlopak Rolling Eyes pozdrowki i mam nadzieje ze bedzie dobrze Wink
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Gru 04, 2007 4:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sylwia nie chce wprowadzac w bład,ale 8 dzien to chyba jeszcze za wczesnie na poczecie...najlepiej przytulac sie w granicach 14dnia i wczesniej...wtedy prawdopodobnie nastepuje owulacja i sa wieksze szanse na ciaze Smile co do objawow to zdecydowanie za wczesnie...dopiero w 7-8 tyg. zaczyna sie cos dziac i wtedy mozna doszukiwac sie Razz wczesniej nie ma sensu. powodzenia w takim razie, jak nie w tym m-cu to w nastepnym sie uda Smile
aha jesli chcecie dziecko to po co Ci tabletka PO ? Razz przez nia napewno nie zajdziesz w ciaze.. Wink Rolling Eyes

Powrót do góry
Sylwia11322

PostWysłany: Wto Gru 04, 2007 6:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tabletka dlatego że rozmawialiśmy o dziecku ale ja nie jestem pewna na 100% dlatego ze czuje ze dzieje sie cos nie tak między nami... ale dzięki za wszystko... jak coś będę wiedziała to napisze Smile
Powrót do góry
Sylwia11322

PostWysłany: Sro Gru 05, 2007 2:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam... Mimo tego że minęły 4 dni postanowiłam zrobić test. Poszłam z koleżanką kupiłam dwa testy i zrobiłam je dzis rano... i co? SZOK!!! Jeden pozytywny jeden negatywny!!!!
Teraz to ja już nic nie wiem i nic nie rozumiem... :/
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Gru 05, 2007 5:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

idź zrób test z krwi - bhcg
Powrót do góry
Sylwia11322

PostWysłany: Sro Gru 05, 2007 6:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a gdzie się robi takie badanie? U ginekologa czy w zwykłej przychodni?
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Gru 05, 2007 6:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w zwykłej przychodni w laboratorium - z krwi. cena ok. 15-20 zł
wynik jeszcze tego samego dnia najprawdopodobniej
Powrót do góry
mariola konpińska

PostWysłany: Sob Gru 08, 2007 8:22 pm    Temat postu: dni nieplodne i plodne Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakie dni po miesiaczce sa plodne i nieplodne?

----edited by emilka----
temat przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 53, 54, 55  Następny
Strona 11 z 55