Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Gru 08, 2007 11:29 pm Temat postu: |
|
|
no tak 2 na raz ! niedługo osiwieje ...po okresie (kilka dni, ok.2-3) sa w "miare" niepłodne,ale to tylko przy regularnych cyklach. potem zaczynaja sie płodne i owulacja a tuz po niej nadchodza nieplodne _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 9:39 pm Temat postu: |
|
|
tutaj na forum jes takze wyszukiwacz danych info ktore nas interesuja u gory wystarczy wpisacdni plodne i nieplodne i zaznaczyc wyszukaj na forum i mamy gotowe posty z dokladnie wytlumaczoa instrukcja wyliczania tych dni sama kiedys pytalam po 100 razy ale pozniej zobaczylam ze jest tez opcja szukania i tera zawsze tam wpisuje najpierw hasla ktore mnie interesuja a potem dopiero pytam na forum (jesli tam nie znajde odp) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mocca
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 1:29 am Temat postu: |
|
|
Być może powtorze to pytanie ... ale czy mozna kochać sie pod koniec miesiączki?? Tzn w moim przypadku w 5 dzień od rozpoczęcia krwawienia? Dodam ze mam dość długie cykle... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 9:04 am Temat postu: |
|
|
mocca pod koniec miesiaczki to chyba chcialas napisac 5 dni przed miesiaczka a nie 5 dzien od rozpoczecia krwawienia.. bo to byly juz rozpoczete dni plodne.. ok 7 dni pred okresem jest juz bezpieczne kochac sie bez gumki a jak to jest po okresie to hm..musialabys miec bardzo regularne cykle Wiec podaj mniej wiecej ile Twoj cykl wynosi i czy jest regularny ale przed okresem, tak jak pisalam 7-8 dni juz mozna
----edited by emilka-----
ewela czytaj ze zrozumieniem (5dc = końcówka krwawienia miesiączkowego = początkowe dni cyklu = 5 dni od rozpoczęcia krwawienia) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mocca
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 5:13 pm Temat postu: |
|
|
Może sie niejasno wyrazilam... dostalam okres 15. a dziś jest 19. czyli jeszcze trochę 'plamię' ... a cykle czasami mam ponad 30dniowe - ale to przez hormony bo mam z nimi niemałe problemy... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 6:39 pm Temat postu: |
|
|
ale chodzi Ci oto czy mozesz sie kochac bez zabezpieczenie na 5 dni przed spodziewanym okresem czy w 5 dzien cyklu bo to jest roznica..a ja juz sie pogubilam w Twojej wypowiedzi jesli chodzi o seks w ostatnich dniach i kilka dni po okresie to musisz miec bardzo bardzo regularne cykle. I to jest moim zdaniem ryyko bo nigdy nie wiadomo czy np dni plodne Ci sie nie przesuna albo przybliza ..dlatego ja z seksem po okresie bez zabezpieczenia bym nie ryzykowala na Twoim miejscu A Ty masz jakie cykle..np. co miesiac masz 30 dni czy roznie to bywa u Ciebie? pozdrowki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justynka!!
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 7:59 pm Temat postu: |
|
|
Witam Was
Mam pytanie...
Czy znaczący skok temperatury mówi mi o tym, że wystąpiła owulacja?
13dc-miałam 36.3"
14dc-miałam 36.1'
15dc miałam 36.4'
natomiast już w
16dc- 36.7'
a w
17dc -36.8'
czy to właśnie teraz nastąpiła owulacja?
Powiem, że pierwszy płodny śłuz zauważyłam 10dc jednak nie było wysokniej temperatury.
Z góry dziękuję za pomoc:)
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Mocca zalezy jak długie masz cykle...kochac sie zawsze mozna..ale ja nie radzilabym sexic sie po okresie ( EWELA jej chodzi o sex po okresie ).
Jesli juz chcesz do konca to najlepiej przed okresem jakies 6dni.. ale pod warunkiem ze cykle sa w miare regularne i nie ma duzej rozbieznosci _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Wind spoko cos sie zagmatwalamw tych postach ale teraz juz czaje o co kaman. I dlatego pozniej napisalam ze po okresie nie radze sie kochac bez zabezpieczenia sorki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Justynka!!, możliwe że 16ty dc to była owulacja, po owulacji jest największy wzrost. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|