Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dni płodne i niepłodne- temat specjalny (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 53, 54, 55  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Gru 08, 2007 11:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak 2 na raz ! Shocked Confused niedługo osiwieje Neutral ...po okresie (kilka dni, ok.2-3) sa w "miare" niepłodne,ale to tylko przy regularnych cyklach. potem zaczynaja sie płodne i owulacja Smile a tuz po niej nadchodza nieplodne Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pinezka
Gość

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 9:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tutaj na forum jes takze wyszukiwacz danych info ktore nas interesuja Smile u gory wystarczy wpisacdni plodne i nieplodne i zaznaczyc wyszukaj na forum i mamy gotowe posty z dokladnie wytlumaczoa instrukcja wyliczania tych dni Smile sama kiedys pytalam po 100 razy ale pozniej zobaczylam ze jest tez opcja szukania i tera zawsze tam wpisuje najpierw hasla ktore mnie interesuja Smile a potem dopiero pytam na forum (jesli tam nie znajde odp) Laughing
Powrót do góry
mocca

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Gru 19, 2007 1:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Być może powtorze to pytanie ... ale czy mozna kochać sie pod koniec miesiączki?? Tzn w moim przypadku w 5 dzień od rozpoczęcia krwawienia? Dodam ze mam dość długie cykle...
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Gru 19, 2007 9:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mocca pod koniec miesiaczki to chyba chcialas napisac 5 dni przed miesiaczka Question a nie 5 dzien od rozpoczecia krwawienia.. Confused bo to byly juz rozpoczete dni plodne.. ok 7 dni pred okresem jest juz bezpieczne kochac sie bez gumki Smile a jak to jest po okresie to hm..musialabys miec bardzo regularne cykle Exclamation Wiec podaj mniej wiecej ile Twoj cykl wynosi i czy jest regularny Smile ale przed okresem, tak jak pisalam 7-8 dni juz mozna Smile

----edited by emilka-----
ewela czytaj ze zrozumieniem (5dc = końcówka krwawienia miesiączkowego = początkowe dni cyklu = 5 dni od rozpoczęcia krwawienia)
Powrót do góry
mocca

PostWysłany: Sro Gru 19, 2007 5:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może sie niejasno wyrazilam... dostalam okres 15. a dziś jest 19. czyli jeszcze trochę 'plamię' ... a cykle czasami mam ponad 30dniowe - ale to przez hormony bo mam z nimi niemałe problemy...
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Gru 19, 2007 6:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale chodzi Ci oto czy mozesz sie kochac bez zabezpieczenie na 5 dni przed spodziewanym okresem czy w 5 dzien cyklu Question bo to jest roznica..a ja juz sie pogubilam w Twojej wypowiedzi Rolling Eyes jesli chodzi o seks w ostatnich dniach i kilka dni po okresie to musisz miec bardzo bardzo regularne cykle. I to jest moim zdaniem ryyko bo nigdy nie wiadomo czy np dni plodne Ci sie nie przesuna albo przybliza ..dlatego ja z seksem po okresie bez zabezpieczenia bym nie ryzykowala na Twoim miejscu Exclamation A Ty masz jakie cykle..np. co miesiac masz 30 dni czy roznie to bywa u Ciebie? pozdrowki Smile
Powrót do góry
Justynka!!

PostWysłany: Sro Gru 19, 2007 7:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Was
Mam pytanie...
Czy znaczący skok temperatury mówi mi o tym, że wystąpiła owulacja?
13dc-miałam 36.3"
14dc-miałam 36.1'
15dc miałam 36.4'
natomiast już w
16dc- 36.7'
a w
17dc -36.8'
czy to właśnie teraz nastąpiła owulacja?
Powiem, że pierwszy płodny śłuz zauważyłam 10dc jednak nie było wysokniej temperatury.
Z góry dziękuję za pomoc:)
Pozdrawiam
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Gru 19, 2007 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mocca zalezy jak długie masz cykle...kochac sie zawsze mozna..ale ja nie radzilabym sexic sie po okresie ( EWELA jej chodzi o sex po okresie Razz ).
Jesli juz chcesz do konca to najlepiej przed okresem jakies 6dni.. ale pod warunkiem ze cykle sa w miare regularne i nie ma duzej rozbieznosci Smile

Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Gru 19, 2007 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind spoko cos sie zagmatwalamw tych postach Sad ale teraz juz czaje o co kaman. I dlatego pozniej napisalam ze po okresie nie radze sie kochac bez zabezpieczenia Smile sorki Smile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Gru 19, 2007 10:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Justynka!!, możliwe że 16ty dc to była owulacja, po owulacji jest największy wzrost.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 53, 54, 55  Następny
Strona 12 z 55