Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dni płodne i niepłodne- temat specjalny (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 53, 54, 55  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jew

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 2:14 am    Temat postu: Ile dni przed miesiaczka sa dni nieplodne? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moja dziewczyna dzisiaj ma miesiaczke(krwawienie) ile dni wstecz ma dni nieplode. Czy 5 dni temu 12 stycznia miala dni nieplodne. Duzo osob pisze ze przed miesiaczka sa dni nieplode ale ile wczesniej ?

A tu w imieniu kolegi ktory mi sie zamartwai chodz mu mowie ze szans duzych na ciaze nie ma.
Chlopak onanizowal sie rano kolo 14 nie przebral z tego co wiem bielizny, kolo 18 uprawial z kobieta peeting, piescil ja reka, i jego czlonek mial kontakt z pochwa, lecz do wytrysku nie doszlo. Czy moglo zajsc do zaplodnienia. Ja mu muwioe ze nie bo plemniki bi chyba przez ten czas zginely Rolling Eyes Question Prosze o odp dzieki wielkie

----- edit by Pituszka
Proszę nie nadawać tytułów tematów typu "prosze o pomoc", ale taki który odzwierciedla to o czym piszesz w poście. Temat został zmieniony.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Sonia

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 5:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tego co ja wiem,gdzie wyczytalam na wielu stronach medycznych,powinno powstrzymac sie od stosunku 14 dni przed miesiączka, tyle moge CI powiedziec,ale poczekaj na odp innych ,bardziej doinformowanych;) pozdrawiam, a co do plodnosci to musi sobie wyliczyc ,albo poprostu obserwowac swoj ciało,zwlasszcza sluz. Wink
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 6:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sonia, trochę źle sformułowałas wypowiedź.

Dni płodne zazwyczaj są od 10-18 dnia cyklu miesiaczkowego. Wtedy należy uważać, by nie wpaść.
A co tych 5 dni przed - były one niepłodne.

Odnośnie problemu kolegi: a czy on rąk nie myje i nie prowadzi higieny? Powiedz mu, że jego kobieta nie ma szans na zajście w ciążę w opisany przez niego sposób.
Powrót do góry
Jew

PostWysłany: Sro Sty 17, 2007 6:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam takie pytanie czy jezeli kochalem sie z dziewczyna i che miec dziecko i po 5 dniach od stosunku miala miesiaczke to jest szansa na ciaze. Jak to jest dokaldnie z dniami plodnymi i nieplodnymi

a jeszcze jedna sprawa sory za spam i dizeki za odp. Nikt nigdzie nie potrafi mi wytumaczyc kliku waznych spraw. Jaka jest zywotnosc plemnikow we srodowisku nie iwem rece bielizna czy cos takeigo a w organizmie kobiety to wiem Smile I czy u mezczyzny przed orgazmem wydostaja sie jakies wczesniejsze plemniki, jak to jest wlasciwie ?

---- edit by Pituszka
Proszę nie dodawać jeden post pod drugim. Jeżeli chcesz coś poprawić w prawym górnym rogu jest "zmień" i możesz dopisać coś jeżeli zapomniałeś. Drugi post został skasowany.
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Sty 18, 2007 11:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jew jezeli chodzi o to czy mozna splodzic dziecko 5 dni przed okresem to niestety nie bo wtedy sa dni nieplodne....
a z dniami nieplodnymi a plodnymi jest tak ze to zalezy od dlugosci cyklu... jezeli kobieta ma 30 dniowy cykl to odejmujac 14 dni ( w kazdym cyklu doejmuje sie 14 dni bo to jest faza nieruchoma cyklu )czyli okolo 16 dnia cyklu wystepuje owulacja... przed owulacja trzeba odjac 3 dni bo tyle podobno zyja plemniki a po owulacji dodac 2 dni bo tyle zyje komorka jajowa Smile ja dla pewnosci dodaje jeszcze po jednym dniu z kazdej strony:) wiec dni plodne przypadaja w cyklu 30 dniowym od 12 do 19 dnia cyklu (mniej wiecej to zalezy jak dlugi jest cykl)....Smile
a jezeli chodzi o plemniki to w dogodnych warunkach moga przezyc kilka godzin.. jezeli chodzi o bielizne to nikle szanse przezycia Wink
a jezeli chodzi o te plemniki przed orgazmem to juz mowie Smile sam wiesz ze podczas podniecenia wydostaje sie z penisa plyn przezroczysty - to jest plyn z prostaty i teoretycznie nie powinien on zawierac plemnikow, ale jest tez takie cos jak "kropelowanie" , wystepuje chwile przed wytryskiem, nie jest wyczuwalne i tam moze znajowac sie jakis tam % plemnikow Smile
mam nadzieje ze pomoglac cos Smile i ze zrozumiales cos o tych plodnych i nieplodnych dniach z mojego tlumaczenia Smile pozdarwiam
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sob Sty 20, 2007 11:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tam nie jestem fachowiec ale moim zdaniem ryzyko jest zawsze takie samo Razz

Kumpel ma znajoma polozna ona gada ze 80proc kobiet zabezpieczalo sie wlasnie kalendarzykiem <chodzi o kobiety ktorym tak kolezanka odbierala porod>Very Happy
Powrót do góry
groszek28

PostWysłany: Sob Sty 27, 2007 8:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gdyby plemnii żyły tylko 3 dni to wielu dzieci nie byłoby na świecie! Na przykład mojej córeczki. Sory, ale to co tu piszecie jest dla mnie szokujące trchę. Oczywiście prawdopodobieństwo zajścia w ciążę miedzy powiedzmy 10 a 18 dniem cyklu jest dużo mniejsze ale nie nie możliwe! Znam tez przypadki owulacji tuż na 5 dni przed miesiączką, nie wspominając juz o tym , ze owulacja z powodu stresu, zmęczeia itp. może się przesunąć. Tak wiec nei znając swojego oraganizmu nie można ze 100% pewnością stwierdzić czy sa to dni plodne czy nie. To bardzo indywidualna sprawa.
Tak więc nie chcacym dzieci zaleca sie wstrzęmięxliwość tudzież skuteczną antykoncepcję. [/url]
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Sty 27, 2007 2:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

groszek28 napisał:
Gdyby plemnii żyły tylko 3 dni to wielu dzieci nie byłoby na świecie! Na przykład mojej córeczki. Sory, ale to co tu piszecie jest dla mnie szokujące trchę.

Plemniki mają szanse przeżyć właśnie do 48-72 godzin w pochwie, ale to jeszcze przy dobrych warunkach, mowa tu o środowisku zasadowym.

groszek28 napisał:
Oczywiście prawdopodobieństwo zajścia w ciążę miedzy powiedzmy 10 a 18 dniem cyklu jest dużo mniejsze ale nie nie możliwe!

Właśnie wtedy prawdopodobieństwo jest największe.

groszek28 napisał:
Znam tez przypadki owulacji tuż na 5 dni przed miesiączką, nie wspominając juz o tym , ze owulacja z powodu stresu, zmęczeia itp. może się przesunąć. Tak wiec nei znając swojego oraganizmu nie można ze 100% pewnością stwierdzić czy sa to dni plodne czy nie. To bardzo indywidualna sprawa.

To prawda, indywidualna. Ale mniej więcej właśnie można wyznaczyć dni płodne, które zazwyczaj występują od 10-18 dnia cyklu miesiączkowego.

A o tych przypadkach nie wiem skąd wiesz...
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Sty 27, 2007 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

groszek28 5 dni przed okresem owulacja??? z tym to sie nie zgodze!!! przeciez jajeczko musi obumzec ( ma na to zazwyczaj dwa dni) endometrium musi przyrosnac zeby sie z powrotem podczas krwawienia "zluszczyc" wiec na to potrzeba conajmniej 10 dni....
mysle ze cos ci sie pomylilo... bo nie sadze zeby od prawie 4 lat wciskali mi bzdury na uczelni... Confused
owszem plemniki moga przecyz 4 dni nawet ale w dogodnych warunkach i to musialyby byc bardzo silne i ruchliwe...
a jezeli chodiz o przesuwanie sie owulacji to oczywiscie jest to prawda ale rozniwe z przesunieciem sie owulacji przesowa sie caly cylk ... faza pierwsza przed owulacja jest ruchoma wlasnie na to wplywaja rozne czynniki i to jest sprawa indywidualna ale faza druga czyli po owulacji trwa zawsze 14 dni... wiem co pisze...
moze powinnas przeczytac np. jakas ksiazke z ginekologi albo poloznictwa Smile owszem zdazaja sie rozne przypadki ale to jest bardzo maly odsetek osob , bardzo maly % ale wiekszosc jest tak jak pisze, dlatego kazdy wie ze trzeba uwazac z tym....a jakby bylo tak jak ty piszesz to wiele dziewczyn chodzilo by w ciazy w tym ja... bo ja juz jakis czas stosuje kalendarzyk Smile
pozdrawiam
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Sty 30, 2007 4:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na 1o0o% Laughing

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 53, 54, 55  Następny
Strona 6 z 55