Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dni płodne i niepłodne- temat specjalny (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 53, 54, 55  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lilight

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lut 06, 2007 6:19 pm    Temat postu: Kiedy są dni bezpłodne Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiedzcie mi kiedy sa dni bezpłodne... 14 ni przed miesiączką i 14 dni po miesiączce czy jakos inaczej...tylko mi prosze nie piszcie, że 10-18 dzień cyklu bo i tak się nie połapie o co chodzi
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Lut 06, 2007 6:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Postaram sie wytlumaczyc jak najprosciej:) od pierwszego dnia krwawienia odejmujesz 14 dni = wtedy jest owulacja tak mniej wiecej Smile czyli dajmy na to masz 30 dniowy cykl to w 16 dniu jest owulacja... ja zawsze dla bezpieczenstwa licze 3 dni czyli 15, 16 , 17 dzien cyklu to moze wystopic wtedy owulacja:) odliczasz 3 dni przed owulacja czyli 12 dzien i dwa dni po owulacji czyli 19 dzien:) wtedy nam wychodzi kiedy mniej wiecej mamy PLODNE DNI czyli od 12 do 19 dnia Smile ja jeszcze dodaje dla pewnosci po jednym dniu z kazdej strony = 11 do 20 dnia cyklu sa PLODNE DNI Smile czyli reszta to bezplodne... ale trzeba pamietac o tym ze tak jest jak masz regularne cykle bo to sie zmienia z roznych powodow i nie mozna tylko tym sie sugerowac Smile mam nadzieje ze cos zrozumialas hehe
Powrót do góry
Szwedes

PostWysłany: Sro Mar 14, 2007 9:49 pm    Temat postu: Dni płodne i stosunek przerywany .. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam !! Mam male pytanko ktore mnie intryguje!! Wiec uprawialem sex ze swoja dziewczyna w 15 dniu cyklu (czyli raczej dni plodne) cyk trwa ok 28-39 dni wiec nie jest regularny!! Stosunek byl krociutki ok 10 sec nie bylo wytrysku penis byl suchy nie dokonczylem w niej ani nic z tych rzeczy!! A teraz pytanie czy moze byc w ciazy?? Moim zdaniem jest to nie mozliwe poniewarz nie bylo wytrysku ani blisko jego i byl on krotki na penisie nic nie bylo!! Wiem ze bylem nie odpowiedzialny ale czlowiek sie uczy na bledach a owego juz nie powtorze nigdy!! Pozdrawiam i prosze o szybka odp Surprised
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Czw Mar 15, 2007 3:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moim zdaniem nie ma sie co martwic:) w ciazy nie bedzie ...Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Mar 15, 2007 4:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie nie nie i aboslutnie nie ma mozliwosci zajscia w ciaze bez zapłodnienia Razz
Wiec head up ~~ hehe Laughing

Powrót do góry
Szwedes

PostWysłany: Czw Mar 15, 2007 4:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja juz jestem spokojny gorzej o moja dziewczyne Very Happy Ma obawy czy jezeli cos sie wydzielilo z penisa przed wytryskiem to moglo dojs do zaplodnienia!!Czy to mozliwe??
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Mar 15, 2007 5:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podczas stosunku wydobywa sie płyn ale to jest tylko i wyłacznie płyn z prostaty i nie zawiera plemnikow Wink dopiero przed samym wytryskiem pojawiaja sie w płynie plemniki ...u Was nie było pełnego stosunku wiec ciazy tez nie ma Laughing

Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Czw Mar 15, 2007 10:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind Razz hehehe...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Mar 15, 2007 10:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pituszka l0000oolll co chciałas powiedziec? ze popieram hheh Razz

Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Czw Mar 15, 2007 10:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak Smile hehe...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 53, 54, 55  Następny
Strona 7 z 55