Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
alina25 Gość
|
Wysłany: Wto Gru 06, 2005 8:12 pm Temat postu: Kiedy dokładnie są dni płodne? |
|
|
witam wszystkich!mam problem z ktorym nie moge sobie poradzic jestem po slubie juz 3 lata i wspolnie doszlismy do wniosku ze juz czas na dzieci staramy sie dopiero od 2 miesiecy ale niestety jeszcze nic nie wyszlo.Kiedy sa dni plodne wiem ze w polowie cyklu(14dzien)ale kiedy jeszcze?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
root
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
roza1 Gość
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2006 1:52 pm Temat postu: Dni płodne - zbiorczy |
|
|
Mam taki problem bo staramy sie z mezem o dzidziusia Zaczelam obliczac dni plodne ale nie ma zadnego rezultatu.Moze ktos mi pomoze obliczyc zebym byla pewna.Wiec tak okres zaczyna mi sie 29a trwa3-4 a caly cykl trwa 31dni kiedy moge zajsc w ciaze byla bym wdzieczna za pomoc i z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
roza Gość
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2006 1:59 pm Temat postu: |
|
|
dzieki ale korzystalam juz z tych kalendarzy i nic :)zobaczymy jak to bedzie tym razem a za powodzenie nie dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnese Gość
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2006 1:59 pm Temat postu: objawy ciazy |
|
|
Obliczylam to wg twoich danych: a wiec jesli dostalas miesiaczke 29 stycznia to dni plodne wypadna ci miedzy 10 a 18 lutego, a dzien w ktorym najlepiej sie o to postarac to 15 lutego:) Jeszcze raz powodzenia:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
roza Gość
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2006 2:07 pm Temat postu: :) |
|
|
nie dziekuje:) Jak juz bede wiedziala to napisze " co i jak Milego dnia zycze i dziekuje za obliczenie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
basia Gość
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 5:10 pm Temat postu: Kiedy są dni płodne i niepłodne? |
|
|
no wiec ciagle szukam informacji jak to jest naprawde i jak najdokladniej z tymi dniami plodnymi i nieplodnymi no i juz w ogole wszystko mi sie calkiem wymieszalo....bo wszedzie pisza co innego.no wiec jesli moglby mnie ktos troszke oswiecic i podzielic sie doswiadczeniem to bardzo bym byla wdzieczna no wiec jezeli ktos ma cykle raczej regularne(przynajmniej obserwuje je od ok3 mcy i za kazdym razem maja one 29 dni a krwawienie trwa tak ze 6 dni) to przed miesiaczka powiedzmy tak 5-6 dni az do niej samej to sa dni nieplodne...??czy jak??bo z moich obserwacji wyszlo ze i sluz byl nieplodny a tempka ciut podwyzszona no a dzis dostalam miesiaczke i ona nieznacznie spadla.wiec moge obstawiac ze chociazby 4 dni przed okresem to byl czas nieplony??z gory dzieki za wszystkie komentarze:Dniedoswiadczona jeszcze jestem no musicie mi pomoc sobie to poukladac:D:*
----edited by Yalissea
Proszę nie nazywać tematów "ehh te dni plodne:)". Proszę nazywać tematy sensownie, tak by po przeczytaniu nazwy tematu, było wiadomo o czym będzie dyskusja. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 7:32 pm Temat postu: |
|
|
W Twoim przypadku 14-15 dzień cyklu jest szczytem owulacyjnym.Najlepiej 5 dni przed i 5 dni po przyjąć za dni płodne,czyli u Ciebie płodnośc trwa od 9 do 20 dnia cyklu.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eewelkaa
|
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 12:25 am Temat postu: ciąża, dni płodne... |
|
|
moze to głupie ale mam pytanko zastanawiam się czy jeżeli plemniki dostaną się do środka w dni płodne to zawsze dochodzi do zapłodnienia???bo z tego co wiem to zalezy indywidualnie ale... wolałabym sie upewnic dzieki z góry pozdrowienia:)
i wiem ze zalezy to od owulacji czy przed czy po i czy plemniki ,,zdąrzą" hehe |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 7:35 am Temat postu: |
|
|
Faktycznie, mimo dotarcia plemniak do narządów rodnych kobiety zapłodnienie nie musi wystąpić.
Po pierwsze jajeczko musi być w jajowodze.
Plemnik musi być wystarczajaćo silny aby sie dostać tam oraz przebić przez powłoke jajeczka.
Potem zapłodniona komórka musi sie zagnieździć, w ściance macicy.
I w tedy dopiero można mówić o ciązy Jak widać wcale to nie takie łatwe, jak by sie mogło zdawać, chodz ostrożność oraz rozwaga jest jak najbadziej wskazana
A bardziej szczegółowe informacje znajdują sie w temacie:
http://www.biomedical.pl/forum/jak-dochodzi-do-zaplodnienia-vt426.html
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|