Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sangirl
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 11:51 pm Temat postu: |
|
|
a ja mam pytanie dotyczące śluzu płodnego
po jakim czasie od wystąpienia śluzu płodnego< podobnego do kurzego białka> następuje owulacja????
ja mam od 14 dnia cyklu śluz o takiej konsystencji i trwa on już do 16 dnia cyklu.
z góry dziękuję za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 12:11 pm Temat postu: |
|
|
owulacja najczesciej wystepuje ok.14 dnia cyklu ale moze czasem sie przesunac i byc w 15,16 dniu dlatego dni płodne trwaja do 18 dnia mam nadzieje ze nie namotałam heh. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
sangirl
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 3:59 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | owulacja najczesciej wystepuje ok.14 dnia cyklu ale moze czasem sie przesunac i byc w 15,16 dniu dlatego dni płodne trwaja do 18 dnia mam nadzieje ze nie namotałam heh. |
czyli jak do zbliżenia doszło w 12 dniu cyklu a śluz płodny pojawił sie dopiero 14 dnia i trwał do 16 to nie ma obaw dotyczących ciąży?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 5:30 pm Temat postu: |
|
|
yyy a wytrysk byl w srodku? ... sluz płodny utrzymuje sie ok. 8 dni a plemniki jesli sie do niego dostana przezywaja nawet do 72h i wiecej. wiec jesli wytrysk nastapil w srodku to sa szanse na ciaze _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
sangirl
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 8:15 pm Temat postu: |
|
|
nie doszło do ytrysku w srodku napewno
Ostatnio zmieniony przez sangirl dnia Pon Mar 31, 2008 4:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sangirl
|
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 4:56 pm Temat postu: |
|
|
mam kolejne pytanie dotyczące śluzu
w dniu 19 cyklu był on już dosyć lepki gesty i biały taki mazisty nierozciągliwy a szyjka była twarda
czy to był śluz bezpłodny ???
i czy 19 dzień cyklu jest pewnym dniem bezpłodnym ??
dziękuje z góry za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 6:01 pm Temat postu: |
|
|
to jak opisujesz ten śluz, to to był śluz niepłodny (btw, wg npr nie ma takiego pojęcia jak niepłodny śluz - jest mniej płodny lub bardziej płodny ) i twarda szyjka tez jest już po owulacji. 19 dc to nie są takie mega pewne dni niepłodne (bo to zależy od długości cyklu i ew. wahnięć) jednak te objawy co opisujesz sugerują dni niepłodne. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sangirl
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 3:32 pm Temat postu: |
|
|
emilka napisał: | to jak opisujesz ten śluz, to to był śluz niepłodny (btw, wg npr nie ma takiego pojęcia jak niepłodny śluz - jest mniej płodny lub bardziej płodny ) i twarda szyjka tez jest już po owulacji. 19 dc to nie są takie mega pewne dni niepłodne (bo to zależy od długości cyklu i ew. wahnięć) jednak te objawy co opisujesz sugerują dni niepłodne. |
mam z reguły 30 dniowe cylke
więc 19 dzien jest raczej dniem niepłodnym ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 4:10 pm Temat postu: |
|
|
Chciała bym z moim chłopakiem spróbować kochać się bez zabezpieczenia. Wiem miej więcej kiedy są dni niepłodne itd tylko czy to jest pewne i czy np jeden dzień przed okresem napewno niezajde w ciąże jeśli wytrysk będzie w środku? Jakoś bym specjalnie niezałamała sie jak bym w ciąży była jednak wole zaczekać. Cykle mam 27-29dni. _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 5:26 pm Temat postu: |
|
|
sangirl, teoretycznie to były niepłodne, ale takie niepewne.
Kinia, jeżeli wystąpi okres, to w dzien go poprzedzający w ciązę nie zajdziesz. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|