Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Domowa apteczka... zbedna czy niezbedna?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Rodzina
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikmik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 6:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bez przesady ja mam tu na myśli wieksze rany ze w sesie większa powierzchnia np jakies otarcia większe albo coś w takim stylu to sie na pogotowie nie jedzie;] bo w sumie po co? jak tam przykleja plaster i tyle;] ewentualnie jeżeli burżuazyjne pogotowie i sie upomnisz to Ci zastrzyk na tężca zrobią ;] ale o to to sie co roku samemu powinno dbać
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
aramentis

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 6:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

więc co lepsze od wody utlenionej? rivanol?

ile to człowiek sie rzeczy ciekawych moze dowiedziec na takim forum:)
Powrót do góry
mikmik

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 6:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moim zdaniem tak bo nie ma takiej gwałtownej reakcji przy kontakcie ze skóra, co prawda torszeczke brudzi ale co tam;P
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 7:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no a moim skromnym zaniem to najlepszy spirytus salicylowy albo jakis alkoholik wysokoprocentowy Wink
Powrót do góry
mikmik

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 11:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

racja ale co wrażliwsi niestety narzekają że szczypie, są takie fajne preparaty(na bazie alkoholu) w aptekach ze spryskiwaczem odrazu:d
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 11:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

trudno, takie preparaty, zresztą dobre moim zdaniem. wcale nie żrą skóry, nic nie boli...
to niech wrażliwsi chodzą w ochraniaczach Wink
Powrót do góry
Laluna
Zbanowany

PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 2:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja tez uwazam ze jest neizbedna. W mojej znajdują się :
- plastry
-rękawiczki
- spirytus salicylowy
- Tabcin- zwłaszcza teraz jak ciorpę nosem to mam spory zapas
- termometr
- maść rozgrzewająca
- tabl anty
- tabletki multiwitaminowe
- krople na zołądek...
Powrót do góry
Kuka

PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 4:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

u mnie w domu w zasadzie nie ma apteczki ale bezsprzecznie musi sie znalezdz amol- to podstawa u nas...
Powrót do góry
kita

PostWysłany: Czw Lis 15, 2007 11:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w mojej apteczce mam
tabletki anty
witC
Tabcin
bandaze
termometr
leki przeciwbolowe
wszystko skuteczne i sprawdzone przeze mnie
polecam zaopatrzyc apteczki w te produkty
Powrót do góry
herbata

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 8:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Widzę że kita i Laluna też podobnie jak ja biorą na przeziębienie Tabcin:) Prawda, że dobry lek Question Ja od kiedy go wypróbowałam zawsze go mam w swojej domowej apteczce i jak mnie albo mężulka chwyta choróbsko to od razu bierzemy i nie męczymy się z paskudnym katarem, bólem gardła no i wszystkimi objawami przeziębienia!!!

No a oprócz tabcinu podstawą w mojej apteczce są plasterki i bandaże, krople żołądkowe, coś na zgagę i niestrawność(manti), na sen (valerin sen), na ból głowy (apap, aleve, ibuprom)no i termometr Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Rodzina Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 2 z 10