Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anetaaa_ Spamer
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2014 10:27 pm Temat postu: |
|
|
u nas w apteczce zawsze jest nurofen/apap, dla nas i dla dziecka, woda utleniona, acidolac na biegunkę, coś na alergie, elektrolity, no-spa, krople żołądkowe |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 1:10 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam ogromną apteczkę . Dla nas są krople żołądkowe, węgiel, syropki na gardło, coś do ssania i cos rozgrzewającego, wit c, woda utleniona + plastry i bandaże, probiotyk, maść rozgrzewająca, coś przeciwbólowego,witaminy, no-spa. Dla dziecka mam probiotyki, coś na nawodnienie, syrop przeciwgoraczkowy, antyalergiczny, witaminka c,maść rozgrzewajaca, maść majerankowa, woda morska i kropelki inhalujące. Nie liczę soli fizjologicznej + nebbud przy krtani _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
flurka Spamer
|
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 10:43 pm Temat postu: |
|
|
Moja tez nie jest mała Ale zawsze najważniejsze to leki p. gorączkowe, p. bólowe, witaminy, no-spa, probiotyki, elektrolity, syropy od kaszlu, na gardło. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetaaa_ Spamer
|
Wysłany: Pią Maj 09, 2014 7:08 pm Temat postu: |
|
|
to widzę, że mamy podobne apteczki, u nas preparaty małego to na pewno połowę stanowią, ostatnio robiłam przegląd i pełno tych leków, ostatnio doszło sporo alergicznych niestety :/. Ale taka apteczka dobrze wyposażona się przydaje, ostatnio mój brat się pochorował (biegunka, wymioty) to go ratowałam acidolackiem dziecka i orsalitem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
flurka Spamer
|
Wysłany: Pon Maj 12, 2014 12:49 pm Temat postu: .. |
|
|
Przezorny zawsze ubezpieczony Na wyjazd zawsze więcej pakuję, bo przy dzieciach to różnie bywa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetaaa_ Spamer
|
Wysłany: Pon Maj 12, 2014 9:39 pm Temat postu: |
|
|
moja mama zawsze mi mówi że kto ze sobą nosi ten nikogo nie prosi, coś w tym jest. Jak się jedzie własnym transportem to warto mieć wszystkie najpotrzebniejsze leki ze sobą niż biegać w razie potrzeby po aptekach |
|
Powrót do góry |
|
|
|
flurka Spamer
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 12:53 pm Temat postu: ... |
|
|
Święta prawda Poza tym dzieci zaczynają chorować jak już wszystko jest pozamykane, także na wyjazdach lepiej nawet wziąć więcej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetaaa_ Spamer
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2014 3:54 pm Temat postu: |
|
|
My planujemy w tym roku jakiś zagraniczny wypad, trochę mam obawy jak dziecko zniesie podróż i już teraz sobie spisuję co do apteczki wziąć. robiłam też przegląd domowej i sporo tego wszystkiego mi się uzbierało |
|
Powrót do góry |
|
|
|
flurka Spamer
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2014 3:06 pm Temat postu: apteczka |
|
|
Bierz wszystko co przyjdzie Ci na myśl Przezorny zawsze ubezpieczony, a z dziećmi to rożnie bywa... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sarsaparilla
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Cze 04, 2014 12:59 pm Temat postu: |
|
|
W mojej domowej czy tez wyjazdowej apteczce przeważnie znajduje się ten sam zestaw mianowicie : proszki przeciwbólowe , coś na biegunkę , maści na stłuczenia , bandaż i opatrunki , coś na oparzenia i woda utleniona w zależności też od wyjazdu dorzucam coś więcej w miarę potrzeb. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|