Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agamm
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 10:02 am Temat postu: |
|
|
ja też mam w domu dosyć bogatą apteczkę, ze względu na 3,5 letnie dziecko,któremu sie zdarzaja rózne choroby. Mam tez mini-apteczkę wyjazdową a w niej leki przeciwgorączkowe, przeciwbólowe, obowiązkowo Orsalit i Lactoral na wypadek biegunki i plastry, wodę utlenioną i oczywiście termometr. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rzodkiewka75
|
Wysłany: Sro Lis 03, 2010 4:50 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście, że jest potrzebna, ja mam przede wszystkim jakieś bandaże, leki od grypy i przeziębień, duuuuuużo plastrów, bo mam talent do cięcia paluchów |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lena81
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 2:30 pm Temat postu: |
|
|
Od czasu kiedy mama dziecko moja apteczka się rozrasta, kiedyś były w niej tylko tabletki przeciwbólowe, a teraz cała gama leków na różne dziecięce dolegliwości. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lexie
|
Wysłany: Pon Lip 16, 2012 3:37 pm Temat postu: |
|
|
Ja też mam w domu apteczkę, w której mam przeróżne rzeczy - zaczynając od leków przeciwbólowych, przez różne na przeziębienie, plastry i bandaże na Foliku i witaminie C kończąc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
airone
|
Wysłany: Nie Lut 17, 2013 4:31 pm Temat postu: |
|
|
w kazdym domu powinna byc! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rocki Spamer
|
Wysłany: Pią Mar 22, 2013 8:22 pm Temat postu: |
|
|
moja apteczka ostatnio świeci pustkami, na szczęście ostatnie lata były dla mnie łaskawe jeśli chodzi o jakieś dolegliwości, także i do apteczki rzadko zaglądałam
lexie napisał: | Ja też mam w domu apteczkę, w której mam przeróżne rzeczy - zaczynając od leków przeciwbólowych, przez różne na przeziębienie, plastry i bandaże na Foliku i witaminie C kończąc |
lexie - kwas foliowy, czyżbyś oczekiwała na maluszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
shack
|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 9:25 pm Temat postu: |
|
|
W domowej apteczce powinny pojawić się witaminy. Musi pamiętać o witaminach. Ja tam wolę Actibion, bo oprócz magnezu zawiera ekstrakt z korzenia żeń-szenia i liści guarany, liści zielonej herbaty, witamina C i E, niacyna, cynk, żelazo i kwas pantotenowy. Actibion: -zmniejszają uczucie zmęczenia i znużenia często towarzyszące wysiłkowi fizycznemu i intelektualnemu (witaminy i minerały) -wpływają korzystnie na sprawność umysłową (ekstrakt z żeń- szenia i guarany) -wspomagają koncentrację i zdolność uczenia się (ekstrakt z zielonej herbaty) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dinka
|
Wysłany: Wto Lip 16, 2013 9:34 pm Temat postu: |
|
|
A ja tam wolę witaminy przyswajać z posiłków a nie z tabletek. Wystarczy tylko odrobina wysiłku, tabela z warzywami i owocami ze składem witamin i już. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kostropaty
|
Wysłany: Wto Lip 30, 2013 8:32 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście, że niezbędna. Nie wyobrażam sobie domu bez opatrunku, bandaży, plastrów, wody utlenionej do przemywania ran i chociażby tabletek przeciwbólowych. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wrak
|
Wysłany: Czw Sie 22, 2013 12:59 pm Temat postu: |
|
|
Na pewno w takiej apteczce powinny się znaleźć wszelkiego rodzaju opatrunki, plastry, woda utleniona, gaza jałowa, jakiś tomblak. Raczej nie powinny znajdować się tam żadne leki ponieważ nigdy nie wiadomo kiedy będą potrzebne i często ich data ważności ulega przedawnieniu, zwykłe marnotrawstwo moim zdaniem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|