Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 4:16 am Temat postu: |
|
|
Nikt Ci nie powie. Musisz isc i tyle, czas pokonac strach i wstyd. Ten ginekolog i tak ma gdzies jak wyglada Twoja ----- bo sie juz tyle cipek naogladal w zyciu, ze ekarz nie traktuje tego tak jak ty, tylko jako swoja prace - leczenie.
Przelam sie i idz do lekarza,a trwa to juz bardzo dlugo wiec wybierz sie jak najszybciej. po prostu pojdz a jak juz ma dojsc do badania to zamknij oczy i sie rozluznij. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 8:04 am Temat postu: |
|
|
problemik napisał: | ale powiedzialam mu ze sie nie dam zbadac, strasznie sie wstydze poprostu nie umiem... |
Jest to bardzo nieodpowiedzialne, podejście.. tam w środku może dziac się coś niedobrego, a Ty to bagatelizujesz... :/
My na odległość niestety nie pomożemy Ci, musisz wybrać się do lekarza, przebada Cię, to nic nie boli, wstydzić się nie masz czego.. ! uwierze.. więc jak najszybciej idz się zarejstrować i czekaj w kolejce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 2:53 pm Temat postu: |
|
|
Z prostej przyczyny nie mogę tego napisać ale może któraś z dziewczyn napisze jak taka wizyta wygląda, jak wygląda badanie itd, nie tylko pod względem czysto technicznym ale też tego co czuły i przeżywały podczas pierwszych wizyt oraz kolejnych. Aby dodać trochę otuchy.
Bo jak najbardziej powinnaś iść do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 3:28 pm Temat postu: |
|
|
Hmm to może ja pierwsza
Pierwszy raz wybrałam się do ginekologa mając 14 lat.. było to dla mnie bardzo wstydliwe, jak dla każdej dziewczyny, ale tłumaczyłam to sobie w ten sposób, że to jest lekarz, on jest po to by pomagać kobietą, dziennie przychodzi do niego dużo kobiet, odbiera porody.. więc nie będzie to nic strasznego usiąść na fotelu ginekologicznym, bo dla niego to jest normalny widok, 6 lat studiował ten kierunek medycyny, i załużmy, że pracuje w tym zawodzie o 20 lat więc czym mam się przejmować, przede mną byłooo tyle kobiet, że ho ho
Badanie podstawowym jest cytologia.. do tego badania lekarz używa wziernika. Po wprowadzeniu wziernika ginekolog pobiera komórki nabłonka pokrywającego tarcze szyjki macicy za pomocą specjalnej szczoteczki jednorazowego użytku..pobrane w czasie tego badania komórki rozprowadzane są na specjalnym szkiełku. Tu sobie poczytaj o badaniu cytologicznym http://www.resmedica.pl/ffxart10994.html
Na wynik czeka się 2 dni (tak jest u mnie).
Następnie po usunięciu wziernika lekarz bada palpacyjnie macicę, jajowody i jajnika poszukując odchyleń od normy..
Padanie jest bezbolesne, ale wiadomo, że może być nieprzyjemne :/
ale jesteśmy kobietami i trzeba dba o siebie jeżeli w przyszłości chcemy mieć dzidzie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 8:40 pm Temat postu: |
|
|
No to moze ja druga. Ja poszlam hm... majac 16 albo 15 lat, dokladnie nie wiem. Najpierw była rozmowa z ginekologiem, pozniej kazala mi sie rozebrac, i chyba wiekszosc kobiet moze potwierdzic to, ze najgorsza rzecza to jest chyba przejscie zza kotary na fotel...
Wiec pani sie pyta czy jestem dziewica czy nie, zeby dobrac odpowiednia wielkosc wziernika, informuje za kazdym razem co ma zamiar zrobic. Bierze wziernik, wklada do, bada, potem badanie palcami i po wszystkim. No i jesli sie zgadzasz to w ciagu paru sekund zbada piersi by sprawdzic czy nie ma zadnych guzkow. I po wszystkim. Szczerze powiem, ze strach jest tak naprawde wiekszy niz powinien byc, bo moje odczucia sa normlne, wyluzowalam sie i juz sie nie wstydze. Wystarczy sie przelamac. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Najlepiej pojsc w szerokiej spodnicy. Wtedy mozna jej nie zdejmowac i nie trzeba paradowac nago po gabinecie
Nie bede powtarzac po poprzedniczkach bo dobrze mowia. Dodam tylko ze moim zdaniem u dentysty jest gorzej
Poza tym cialo to nie jest cos czego sie trzeba wstydzic. Jestes ta sama osoba w ubraniu i bez niego. Zamknij oczy wyobraz sobie ze pani doktor tez jest gola |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 9:36 pm Temat postu: |
|
|
KOBIETA napisał: | Dodam tylko ze moim zdaniem u dentysty jest gorzej |
Święta prawda !
niestety jutro mnie to czeka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 12:02 am Temat postu: |
|
|
heh a ja wlasnie lubie chodzic do dentysty
Najfajniejszy dla mnie jest moment wbijania igly ze znieczuleniem w dziaslo Tak tak jestem nienormalną masochistką
Ale to fajnie jest potem ze swiadomoscia ze mam zdrowiutkie zeby, zreszta fajny dentysta, nie ma co sie bac
Za to nienawidze slowa: " borowac" _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Malutka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 9:31 pm Temat postu: |
|
|
tez tak mialam ze "lecialo ze mnie" poprostu sluz taki normalny,nie bolalo,nie swedzialo,troszke zglupialam,ale poszlam do lekarza... okazala sie grzybica...no coz...teraz bede leczyc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Wrz 28, 2006 1:59 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanie.Czy jezeli moj sluz jakieś 6 dni przed okresem jest bialy i gęsty to cy to normalne,czy tez może to być objaw ciąży??Prosze o odpowiedz:> |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|