Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SamotnyWilk

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 11:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm.. nie rozumiem dlaczego post zostal wyrozniony do mnie? CZy ja gdzies podwazam wiedze moderatorow tego forum ?

Co do reszty wpisu, to przeciez to powtorzenie tego co ja napisalem ? Wiem ze uprawiaja, i wiem ze robia to bez rozsadku i rozumu, trudno zeby mnie to dziwilo, nie widze tez gdzie z mojej wypowiedzi mozna to wywnioskowac.
Powtarzam wiec, chodzi mi o edukacje, forum do tego sluzy chyba? Bo szkola nie potrafi tego zapewnic, ani rodzice czesto..

Twoje dwa pierwsze posty na poprzedniej stronie.

Z doświadczenia powiem Ci że świata nie zbawisz. Pisałyśmy to co Ty wielokrotnie, niewiele to dało. Ludzie oczekują jasnej analizy ich konkretnego przypadku, a nie morałów.

Codziennie pojawiają się nowe osoby, niewiele z nich czyta to, co pojawiało się przed ich postem. Powtarzanie w kółko tego samego też niewiele daje, bo te same osoby wracają na Forum wielokrotnie z tym samym problemem i tłumaczeniami "bo znów nas poniosło"...

Także skończmy te off'y i skupmy się na rozwiewaniu wątpliwości userów. / nowicjuszka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
karolina13

PostWysłany: Wto Lut 15, 2011 5:48 pm    Temat postu: KOCHANI RATUJCIE ! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochani!
Piszę do Was, z nadzieją, że mi ktoś udzieli odp na moje pytanie.
29 grudnia uprawiałam seks z facetem ( z którym przelotnie byłam )- a w ciągu 12 godzin wzięłam tabletkę ESCAPELLE. Okresu dostałam dnia 14 stycznia. Jeszcze 31 stycznia robiłam test dla pewności czy nie jestem w ciąży z tamtym facetem. Test wykazał brak ciąży.
Związek z tamtym facetem był jedną wielką pomyłką - wróciłam do mężczyzny z którym byłam od lat.
Mój problem : Od 7 lutego 5 testów wykazało ciąże. Kochałam się ze swoim mężczyzną w dni 22 stycznia i 25 stycznia ( 14 stycznia miałam miesiączkę ). Moje pytanie brzmi : czy to jest możliwe bym była w ciąży z TAMTYM facetem z 29 grudnia? Mam nadzieję, że nie. Bardzo się cieszymy z moim mężczyzną z powodu dziecka ....
BARDZO proszę o odp.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Lut 15, 2011 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

karolina nieciekawa sytuacja..;/; Shocked ale nie mi to oceniac..co do pytania to skoro z tamtym kochałas sie 29.12 a test robiłas 31.01 to na 100% wynik jest prawidłowy. poza tym po 15dniach dostałas @. jak długie masz cykle? sa regularne? troche zastanawia mnie ta dlugosc cykli bo kochałas sie 9dc i 12... zwykle owulka przypada na 14-15dzien , byc moze u Ciebie pojawiła sie wczesniej. mam propozycje:
idz na badanie krwi bhcg- kosztuje ok 30zł i wynik pewny w 100%. pojdziesz -oddasz krew i dostaniesz na 2gi dzien normy odpowiadajace tygodniowi ciazy i bedziesz wiedziala czy to Twego obecnego dziecko czy tez tamtego.
mam nadzieje ze tego co chcesz Smile
ps- a czy on wie ze byłas z tamtym i mało tego był stosunek niezabezpieczony?
nie zwlekaj z beta Smile naprawde ona rozwieje Twoje watpliwosci.
a skoro 5 testow pokazuje ciaze to zapewne w niej jestes Smile oby tylko ojcem dziecka był ten ktorego kochasz Very Happy powodzenia i napisz jakie normy wyszły Smile

Powrót do góry
sonya777

PostWysłany: Pon Lut 21, 2011 2:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć, mam pytanie.

po jakim czasie po zastosowaniu escapelle (wzięta 14 godzin po możliwości wpadki) można zrobić test hcg z krwi? wszędzie piszą co innego ;/
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Lut 21, 2011 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najlepiej po 16dniach.

Dodano po 28 sekundach:

ale skoro wziełas w 14godz to nie martw sie Smile powinno byc OK Smile okres moze sie spoznic w zw. z esc.

Powrót do góry
Damianno

PostWysłany: Nie Lut 27, 2011 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej to znowu ja ... Moja dziewczyna dostala okres tydzien temu ale co za tym idzie dzien przed okresem wymiotowala 8 razy ... byla bardzo zdenerwowana dzien przed wymiotami ale okres byl taki jak zawsze zadnych zmian nie zaobserwowala. Jest jeszcze jeden szkopul czy jezeli tydzien po pierwszych wymiotach znowu to sie zdarzylo tylko ze raz to moze byc to oznaka ciąży ?? przypominam ze dostala okres taki jaki powinien byc. Glowa boli ja dosc czesto ... co to moze byc za cholerstwo ?? prosz o szybka odpowiedz
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Nie Lut 27, 2011 6:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Damianno, Twoja dziewczyna na pewno nie jest w ciąży .. możliwe, że złapała jakiegoś wirusa lub to zwykłe dolegliwości przed okresowe .. ja też tak nie raz miałam i też nie było mi do śmiechu .. była u lekarza ?
Damianno

PostWysłany: Nie Lut 27, 2011 10:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no dolegliwosci przed okresowe to nie sa bo okres skonczyl sie jej w czwartek ;p miesiac temu brala escapelle tego nie dodalem, ale wszystko bylo tak jak na ulotce krwawienie itp ;p dostala okres tak jak trzeba wiec chyba wszystko si. do lekarza wybierze sie we wtorek i wtedy zobaczymy
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Lut 28, 2011 11:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

esc moze miec wpływ na przesuniecie okresu Smile

Dodano po 36 sekundach:

damiano a wymiotowała po ty mjak zazyła tabletke ? czy przed?

Powrót do góry
Damianno

PostWysłany: Pon Lut 28, 2011 9:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wymiotowala po zazyciu ale to miesiac po ... wiec wszystko zaszlo tak jak powinno byc. teraz dostala okres normalnie ale te 2 przypadki wymiotowania mnie przerazily ;s
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 38, 39, 40  Następny
Strona 39 z 40