Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 3:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no własnie. znaczy ze sie przyjeła Razz gdyby ja zwymiotowała to mogłaby nie zadziałac ale w Waszym wypadku i tak ciazy nie ma Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
SamotnyWilk

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 11:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
Wilk ale po co te rady? myslisz ze Ciebie posłuchaja? a tabletki anty to nie hormony? tez hormony i kobiety je biora.a esc nie jest wit C to fakt ale chroni przed wpadkami. to co maja liczyc na fart ze sie udało czy lepiej isc po recepte? chyba to 2gie.. nie uwazasz? a co do gumek to wszystkie pekaja, czy durex czy unimil. teraz moze naucza sie sprawdzac przy kazdej zmianie pozycji Smile a od esc jeszcze nikt nie umarł.

zainteresuj sie dawka hormonow w tabletkach anty, a w esca. Nie bez powodu jest nazywane antykoncepcja awaryjna.
Poza tym, jakas swiadomosc tez by sie przydala, ze jak ktos idzie do lozka niech bedzie na tyle odpowiedzialny, ze wie czym to grozi. A nie pozniej raz w miesiacu esca.
A co do pekania, to jednak wiekszosc tych co peka to w wyniku nieprawidlowego uzytkowania, a nie z powodu wad produktu
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 11, 2011 2:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale to nie Twoje dziecko zebys mu prawił morały. skoro chca sie faszerowac escapelle to niech to robia. Tobie nic do tego.
SamotnyWilk napisał:
ze jak ktos idzie do lozka niech bedzie na tyle odpowiedzialny, ze wie czym to grozi.

najpierw rzadzi namietnosc a dopiero po niej rozsadek.

Powrót do góry
pawelek656

PostWysłany: Pią Lut 11, 2011 4:58 pm    Temat postu: :) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc to znowu ja otoz chcialem powiedziec ze moja dziewczyna po wzieciu tabletki wziela ja ok 4 godz po stosunku ok 17 dzisiaj mija juz 5 dzien i nie miala zadnych komplikacji po tej tabletce to chyba dobrze jak uwazacie???czasami mysle ze tabletka mogla si nie przyjac lub cos???tak normalnie ma miec okres jutro wiec czekamy cierpliwie mam nadzieje ze bedzie...Smile
Powrót do góry
SamotnyWilk

PostWysłany: Pią Lut 11, 2011 10:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pawelek656 napisał:
Czesc to znowu ja otoz chcialem powiedziec ze moja dziewczyna po wzieciu tabletki wziela ja ok 4 godz po stosunku ok 17 dzisiaj mija juz 5 dzien i nie miala zadnych komplikacji po tej tabletce to chyba dobrze jak uwazacie???czasami mysle ze tabletka mogla si nie przyjac lub cos???tak normalnie ma miec okres jutro wiec czekamy cierpliwie mam nadzieje ze bedzie...Smile

wszystko okey, tabletka wchlonela sie na pewno. Jezeli chodzi o okres po, to jest to indywidualna sprawa chociaz w wiekszosci przypadkow przychodzi w terminie 7-8 dni z tolerancja 3 dniowa.

Dodano po 1 minutach:

wind_of_hope napisał:
ale to nie Twoje dziecko zebys mu prawił morały. skoro chca sie faszerowac escapelle to niech to robia. Tobie nic do tego.
SamotnyWilk napisał:
ze jak ktos idzie do lozka niech bedzie na tyle odpowiedzialny, ze wie czym to grozi.

najpierw rzadzi namietnosc a dopiero po niej rozsadek.

teraz mnie rozbawilas, wydaje mi sie ze forum to calkiem niezle miejsce zeby ludzi uswiadomic, bo nie maja pojecia nawet jak dzialaja leki. I moga sobie traktowac esca jak witamine C.
Co do namietnosci, i rozsadku, to nie jestesmy zwierzetami, tak mi sie wydaje przynajmniej. a Sex nie jest dla dzieci
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 11, 2011 11:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pawełek własnie dobrze ze nie ma objawow tzn ze sie przyjeła. zeby ja zwymiotowała to wtedy bys sie martwił a tak nie ma czego Smile

Dodano po 1 minutach:

Wilk dobra juz nie dyskutujmy bo kazde z nas ma inne poglady. skoro dzieci za sex sie nie powinny brac to skad tyle samotnych matek i do tego młodocianych? to juz nie moja wina ze ma rozum miedzy nogami a nie w głowie. Ciebie to boli ze ktos nie ponosi konsekwencji? mnie wcale. ich zycie.

Powrót do góry
pawelek656

PostWysłany: Sob Lut 12, 2011 12:02 pm    Temat postu: :) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Twoje filozoficzne cenne rady zachowaj dla siebie...i tak po za tym nie dzieci kolego...
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sob Lut 12, 2011 12:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pawelek656, nie ma co się martwić, zażycie escapelle może spowodować przesunięcie okresu, gdyż to duża dawka hormonów Wink wind, ma rację Wink
SamotnyWilk

PostWysłany: Nie Lut 13, 2011 9:41 pm    Temat postu: Re: :) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pawelek656 napisał:
Twoje filozoficzne cenne rady zachowaj dla siebie...i tak po za tym nie dzieci kolego...

To otwarte forum z tego co wiem.
Przykro mi ze wziales to do siebie, uwaga ze sex nie jest dla dzieci jest ogolna a nie do tej konkretnej sytuacji.
Nie pietnuje brania tabletki "po". Owszem zdarzaja sie sytuacje gdzie albo poniosa emocje, albo nie peknie gumka, albo inne. Chodzi mi po prostu o to zeby byla swiadomosc, ze to antykoncepcja awaryjna, do stosowania w naglych przypadkach.
Ogolna swiadomosc dziecki, ktore sie biora za sex, i mowie to z pewna swiadomoscia bo jak 15nastolatki sie wypowiadaja, i "blyszcza" swoja niewiedza, to lepiej je troche wyedukowac.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Lut 13, 2011 11:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

SamotnyWilk Gwarantuję Ci że wszyscy moderatorzy na tym Forum maja pojęcie o antykoncepcji, tym czym się różni escapelle od innych tabletek antykoncepcyjnych i innych sprawach z tym związanych.

Owszem seks nie jest dla dzieci, ale dzieci go uprawiają i ku Twojemu zdziwieniu w ich przypadku na prawdę one nie używają wtedy ani grama rozumu ani rozsądku.

pawelek odpowiedź otrzymałeś wielokrotnie.Drążysz temat bez sensu, to nie miej pretensji do Forumowiczów ze udzielają Ci odpowiedzi.

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40  Następny
Strona 38 z 40