Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lucynia24
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 5:59 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję
A tak dla pewności kiedy zrobić test ciążowy?? Bo juz kupiłam Jak tylko się to krwawienie skończy?? W poniedziałek będą 2 tygodnie od zażycia esc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 6:42 pm Temat postu: |
|
|
zrób za tydzień, ale wg mnie jest wszystko ok _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
n4tka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 5:43 pm Temat postu: |
|
|
witam, mam takie pytanie. Kochalismy się z chłopakiem 25 w sobote (to był 4 dzien mojego cyklu) - do wytrysku nie doszło , ale zażyłam na wszelki wypadek escapelle (po ok.12 godzinach). Dzisiaj dostałam krwawienia, i zdaję sobie sprawę że to bynajmniej nie okres - który skończył mi się w poniedziałek. Ale czy to normalne że krwawienie wystąpiło 3 dni po okresie ?
i kolejne pytanie - jak długo może ono trwać?
dziękuję za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Po zażyciu escapelle owszem. W ulotce jest napisane, że krwawienie wywołane escapelle może wystąpić.
I to właśnie jest takie krwawienie. Skutek uboczny zażycia tabletki. Ile może trwać...Od 1 dnia do kilku. Jeśli się przedłuży proponuję udać się do ginekologa. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
estrella
|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 8:06 pm Temat postu: Poprawka |
|
|
Witajcie kochani, okres dostałam 15 kwietnia i skończył mi się 22 kwietnia. 27 kwietnia zdarzył nam się z chłopakiem nieprzewidziany seks bez zabezpieczenia, jednak wytrysku nie było. Ja jednak wpadłam w panikę i postanowiłam zażyć tabletkę Escapelle już na następny dzień, czyli 28 kwietnia. To miało mnie przestrzec przed popełnieniem kolejnego tego typu głupstwa. Jednak poniosło nas z chłopakiem ponownie i kochaliśmy się bez zabezpieczenia 2 maja, czyli 4 dni po wzięciu tabletki Escapelle. Nie było pełnego wytrysku, ale śluz występujący przed wytryskiem:( Pomocy! czytam tu forum i nikt nie miał podobnego problemu do mnie:( Dziś cały dzień biegałam po lekarzach, ale niestety nie zastałam otwartych gabinetów. Czy to możliwe, że mogę być w ciąży, czy tabletka Escapelle to taka dawka hormonów, że teraz mam zaburzenie i raczej bym nie miała bilogicznych warunków do zajścia w ciąże? Czy też muszę zażyć kolejną tabletkę i to jak najszybciej? boję się brać kolejną tabletkę, gdyż wiem iż to jest bardzo niezdrowe.
Pomocy, bardzo proszę o szybką odpowiedź..
Załamana ((((
Dodano po 8 minutach:
Jednak podczas tego stosunku doszło do wytrysku !
Co ja mogę teraz zrobić? Pomocy, bardzo proszę ! jestem cała roztrzęsiona a nie mam do kogo się zgłosić, tym bardziej, że jest weekend majowy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 8:26 pm Temat postu: |
|
|
A czytałaś ulotkę?
Nie?
To przeczytaj...
Jest tam napisane ze escapelle zatrzymuje owulację jeśli nie wystąpiła i do tego tak zmienia charakter bony śluzowej jamy macicy, ze uniemożliwia to zagnieżdżenie się ewentualnemu zarodkowi jeśli do owulacji doszło przed zażyciem tabletki.
W ciąży nie będziesz. Proponuję za to wybrać się do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne...Albo kupić duże opakowanie prezerwatyw... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fuego
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 6:27 pm Temat postu: prośba o poradę |
|
|
cześć Dziewczyny! Przepraszam, jeśli moje pytanie się powtórzy, ale nie byłam w stanie przeczytać takiej ilości stron... Powiedzcie mi jak to wygląda ze skutecznością escapelle przed owulacją? Kochaliśmy się z chłopakiem w 11 dniu cyklu. Miesiączki mam regularne, 29 dni. Tabletkę wzięłam po około 12 godzinach. Nie mam żadnych objawów, pierwszego dnia byłam senna, ale to chyba było spowodowane stresem. Wiem, że esc uniemożliwia owulację i ewentualne zagnieżdżenie, ale mimo wszystko martwię się, że to był najgorszy moment. Poradźcie coś proszę. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Spokojnie.Zadziała Tylko się nie stresuj...Bo to bez sensu. Zażyłaś tabletkę szybko Będzie wszystko ok _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asiaczekk
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 10:55 am Temat postu: |
|
|
Witam,
w 12/13 dniu cyklu bo było to dokładnie o północy , po raz pierwszy w moim "długim" zyciu (26 lat) mialam wpadke z partnerem.
otóz prezerwatywa została we mnie z całą zawartością
pojechalam zaraz na pogotowie ale odmówili mi wypisania recepty, a była to niedziela w dodatku święto 3 maja
zaraz w poniedziałek zadzwonilam do ginekologa prywatnie i umówiłam sie na wizyte
o 9 juz siedzialam u niego na fotelu i na usg
dostałam escapelle i zazylam ją , mineło niecałe 10 godzin od stosunku
w czasie usg lekarz stwierdzil ze pęcherzyk jeszcze nie pęknał ale jest na granicy i ze dobrze ze przyszłam , powiedzial ze tabletka da mi 100 % pewnosci ..
czy moge mu ufac i czy tabletka zadziała?
nie mam zadnych skutkow ubocznych poki co, moze chce mi sie spac i kreci w glowie , ale to chyba ze stresu i zmeczenia , autosugestia!!
jestem dokladnie jakies 26 godzin po wzieciu escapelle i bede czekac cierpliwie na okres ... mam nadzieje ze przyjdzie ?!
wyproznilam sie 2 godziny od wziecia tabletki , ale tylko raz , normalne fizjologiczne nie jakas biegunka .. mam nadzieje zeto nie wpłynie na skutecznosc , w ulotcde pisalo tylko o wymiotach .. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 12:33 pm Temat postu: |
|
|
jesli mialabys ostra biegunke to moglabys sie martwic, bo to tak jak z tabletkami antykoncepcyjnymi.
ale bylo to normalne wyproznienie to nie masz powodu do obaw.
wzielam ja naprawde szybko, wiec zaufaj lekarzowi i spokojnie czekaj na okres/krwawienie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|