Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ilonnn
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 1:12 am Temat postu: |
|
|
Witam,
W 16 dniu cyklu odbyłam niezabezpieczony stosunek, escapelle wzięłam po ok 12 godzinach. Po 6 dniach dostałam plamienia po tabletce, które trwało 4 dni. Teraz jest juz 48 dzień cyklu, a ja dalej nie dostałam okresu. (@ spóźnia się juz 3 tygodnie). Wprawdzie robiłam 2 testy ciążowe 15 i 20 dni po wpadce i wyniki były negatywne. Czy testy mogły się mylic? jak długo można czekac na okres po escapelle? Obawiam się, że w moim przypadku tabletka nie podziałała |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 1:26 am Temat postu: |
|
|
Escapelle zawiera taką dawkę hormonów, że organizm może mocno zwariować. Poczytaj sobie. Są 4 części poświęcone temu tematowi.
Spokojnie. Zrób sobie test z krwi. On daje 100% pewności. Jeśli wyjdzie negatywny, to poczekaj jeszcze trochę na okres. Jeśli nie przyjdzie przez powiedzmy 2 kolejne tygodnie, to idź do ginekologa. Być może będzie trzeba go wywołać.
Ale myślę że wszystko będzie ok _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ilonnn
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 3:31 pm Temat postu: |
|
|
Dziś zrobiłam test na beta hcg i wynik wyszedł negatywny
Dzięki za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 3:35 pm Temat postu: |
|
|
ja nie mialam normalnego okresu przez 3 miesiace od wziecia escapelle, wiec luzik _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
KatarzynaS
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 4:23 pm Temat postu: eescapelle... |
|
|
12 kwietnia współżyłam z chłopakiem, był to 10 dzień cyklu tak więc początek płodnych dni,pękła nam prezerwatywa i po wizycie u ginekologa po 50 godzinach od stosunku zarzyłam escapelle. Po 5 dniach dostałam krwawienia właściwie tak samo lekko obfite i tego koloru jak zwykle podczas okresu. Podbrzusze równiez mnie bolalo. Trwało to 4 dni a okres miewam zwykle po 5,6dni. Od paru dni zaczął boleć mnie ponownie brzuch i od 2 dni mialam lekko zarumieniony sluz a dzis rano dostalam krwawienia, które są baardzo słabe. Jest to 34dzień od tej ostatniej miesiączki przed zazyciem tej tabletki. Boję się ze jest cos nie tak, skad te kolejne krwawienia ? Czyzby tabletka nie podziała i jestem w ciązy ? Bardzo prosze o pomoc ...
Jeśli istnieje temat pokrewny to nie zakładaj nowego tylko pisz w nim! Forum to nie śmietnik! Przeczytaj regulamin forum.
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 5:22 pm Temat postu: |
|
|
A przeczytałaś ulotkę?Nie?To przeczytaj...Jest tam napisane, ze mogą występować plamienia niezwiązane z miesiączką...
Jak masz wątpliwości, to idź do ginekologa, zrób sobie test z krwi. Będziesz mieć 100% pewności... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fuego
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 6:07 am Temat postu: esc |
|
|
powiedzcie mi jeszcze, cz to normalne, że po 7 dniach od wzięcia esc nie krwawię? większość dziewczyn ma taki właśnie objaw... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 9:32 am Temat postu: |
|
|
normalne, nie zawsze pojawia się krwawienie. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
daisy_graves
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 12:51 pm Temat postu: |
|
|
hej, to ja będę kolejną spanikowaną. przeczytałam trzy pozostałe wątki, każdy po 40 stron, więc raczej wiele rzeczy się dowiedziałam i nieco uspokoiłam.
sytuacja wyglądała u mnie tak, że chłopak nie skończył we mnie, ale sam siebie doprowadził, i niestety powiedzmy miał umorusane rączki.
wolałam mieć pewność, więc 14-15 godzin po stosunku wzięłam escapelle.
nie mam objawów żadnych o jakich wspominały tu dziewczyny, trochę się martwię brakiem krwawienia jak większość, ale czekam spokojnie w końcu to dopiero 4 dzień od zażycia. trochę pobolewa mnie brzuch, i mam ogromny apetyt.
powiedzcie mi kiedy, najlepszym czasem będzie zrobienie testu tak żeby wynik był wiarygodny? wiem, że miniumum 6-7 dni, ale tak optymalnie kiedy powinnam go zrobić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 1:14 pm Temat postu: |
|
|
min 14-16 dni na test.
nie kazda dziewczyna musi miec skutki uboczne, jesli twoj organizm dobrze toleruje hormon zawarty w escapelle wcale nie musisz miec jakichs typowych objawow.
wzielas ja szybko, poza tym nie bylo wytrysku w srodku, a jesli wystarczajaca chwile jego palce nie znalazly sie w srodku to najprawdopodobniej plemniki wyginely, wiec tym bardziej nie masz sie o co martwic. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|