Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
daisy_graves
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 6:15 pm Temat postu: |
|
|
ale wiesz jak to jest, obawa jest zawsze ginekolog co prawda wspominała mi, że po tej tabletce przez najbliższe kilkanaście dni mogę się czuć jak w ciąży, ale mam taki apetyt, że szkoda gadać! nic tylko, jeść i spać
to naprawdę dziwne uczucie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
guciakk
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 7:28 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanie,
zazylam ecapelle w 11 dniu cyklu, po 17 h od stosunku, po 2ch tygodniach od jej wziecia mialam male krwawienie, minelo 46 dni od ostatniego okresu i nadal nic...
czy mam podstawy do obaw?
moje zwykle okresy trwaly ok 34-35 dni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Horiks
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 8:48 pm Temat postu: |
|
|
znow wpadka ..... kochalem sie ze swoja dziewczyna i pękła prezerwatywa :/ moja dziewczyna nie miała okresu , jest w 14 dniu po okresie , wiec jest to chyba dzien płodny. do wytrysku nie doszło , mimo to sie boje ze cos moglo przeleciec. gdy tylko sie zorientowalismy ze pękła gumka dziewczyna poszła sobie wymyc dokładnie wodą . Od stosunku minelo 14 godzin. nie wiemy co robic , czy czekac na okres , czy moze dzialac i kupowac drogie pigułki? prosze o pomoc !!!!!!! jakie są szanse ze jest w ciazy? pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 10:00 pm Temat postu: |
|
|
guciakk escapelle zawiera taka dawkę hormonów że organizm po prostu wariuje. Możesz zrobić test z krwi jeśli ma Cię on uspokoić. Ale myślę że wszystko będzie ok
Horiks zależy jak długie ma cykle. Jeśli zawsze regularne ok 28dniowe to najprawdopodobniej ma owulację. Ale skoro nie było wytrysku, to z czego ma być ciąża? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
guciakk
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 10:18 pm Temat postu: |
|
|
czy taki zwykły test ciążowy z moczu jest wiarygodny?
nigdy jeszcze nie robiłam takiego testu i nie wiem ktory jest najbardziej wiarygodny...
bo rozumiem, zeby zrobic test z krwi to trzeba gdzies pojechac oddac krew do zbadania, a nie mam zbytnio mozliwosci, wiec wolalabym jakikolwiek byle by go mozna bylo w domu zrobic i byle by byl wiarygodny...
pilnie prosze o porade |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 10:32 pm Temat postu: |
|
|
guciakk napisał: | czy taki zwykły test ciążowy z moczu jest wiarygodny? |
jest bardziej wiarygodny niz te zwykłe ciazowe.
daje 100% pewnosci,ale kosztuje nieco drozej
Dodano po 25 sekundach:
robisz go w labolatorium wynik na 2gi dzien _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
guciakk
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 10:39 pm Temat postu: |
|
|
bez przesady tu nie chodzi o kase...
tylko czy jest jakis i ew jaki test ciazowy z moczu ktory moge pojsc jutro kupic w aptece, zrobic w domu, bo poprostu nie mam mozliwosci przez dluzszy czas wybrac sie do takiego laboratorium....
najwyzej zrobie 5 testów z moczu co kilka dni, to chyba tez bedzie juz w miare wiarygodne;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
daisy_graves
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 2:18 am Temat postu: |
|
|
a powiedzcie mi czy escapelle wpływa jakoś znacząco na śluz? gdzieś czytałam, nie wiem czy na tym forum czy innym, że kilku dziewczynom pojawił się biały serkowaty śluz, bywa tak? jeśliby się takowy pojawił, brać to jako normalny objaw, czy martwić się i wybrać do ginekologa? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 8:48 am Temat postu: |
|
|
guciakk, możesz normalnie test kupić np. pre test, bobo test itp i zrobić w domu. one mają skuteczność ok. 99% jeżeli są zrobione po wystarczająco długim czasie od stosunku
daisy_graves, serkowaty i gęsty śluz to objaw grzybicy. po escapelle może się śluz zagęścić, mieć postać taką jak śluz niepłodny, białawy, nieprzezroczysty ale żadnego serka być nie powinno _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 8:55 am Temat postu: |
|
|
jak nie chodzi o kase to idz do labolatorium i zrob z krwi bedziesz miala pewnosc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|