Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kreseczka
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 12:26 pm Temat postu: |
|
|
Hej... Mam takie pytanie a zarazem problem...
Otoz jakies 5 tyg temu mialam mala wpadke... Zarzylam Escapelle do 40h po ok 10 dniach od feralnego stosunku zorbilam test - negatyw... po ok 12 dostalam "okres" ktory trwal ok 5 dni i byl strasznie obfity i po tym jeszcze jakies 2 dni plamienia z 1 dniem przerwy... Teraz czekam na kolejny okres i nie ma... Pare dni temu zrobilam beta hcg i wyszlo 1.57 choc norma podana jest do 5.3 babeczka w lab powiedziala mi, ze nie da sie jednoznacznie stwierdzic czy w ciazy nie jestem... Ale myslicie ze wzglednie w 4 tygodniu ten poziom bylby taki niski? I jak by to wygladalo przy ciazy poza macicznej gdyz jak wiadomo escapelle moze takowa wywolac... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 2:21 pm Temat postu: |
|
|
ja po escapelle nie mialam normalnego okresu 3 miesiace.
bete masz bardzo niska, wiec nie ma sie co martwic.
wyluzuj kiedys okres przyjdzie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Horiks
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 10:42 am Temat postu: |
|
|
mam jeszcze jedno pytanko , co zrobic jesli sie okazuje ze dziewczyna jest w ciazy? a tej ciazy sie nie chce ? sa jakies sposoby zeby jej zapobiec? Prosze o odpowiedzi!!! pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 3:04 pm Temat postu: |
|
|
No żeby zapobiec ciąży jest jeden skuteczny w 100% sposób: szklanka wody zamiast seksu.
Jak można zapobiec czemuś co już się stało co??No sam się zastanów...Skoro jest w ciąży, to nie zapobiegniesz temu... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
guciakk
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 3:25 pm Temat postu: |
|
|
bobo test wyszedl negatywny;)
ale dla pewnosci zrobie powtorke za tydzien...
dziekuję za porady,
trochę się uspokoiłam:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kreseczka
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 3:35 pm Temat postu: |
|
|
Trzymac kciuki laseczki bo jutro ide ponownie robic bete... Mam nadzieje, ze mi nie podskoczy, eyesonfire dzieki wiem, ze tak moze byc... Ale nie umieralas przez ten czas z niepewnosci? Kurcze chcialabym zeby wszystko bylo w porzadku... Nie przejmuje sie tym nazbyt ale ogolnie zdrowe dziewczyny chyba powinny miec beta ponizej 1, bo raczej wyniki powyzej nie zdarzaja sie za czesto w przypadkach gdy nie bedzie dzidzi... <pomijajac fakt ze mialby to byc czwarty tydz>
A moze ktos sie wypowie jak to wyglada z beta po tabletce czy moze sie podnosic lub gdy tabletka wywola ciaze pozamaciczna? Spotkal sie juz ktos z takim przypadkiem? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 3:38 pm Temat postu: |
|
|
Gdy nie ma ciąży prawidłowy poziom wynosi poniżej 2.
Tabletka nie wywołuje ciąży i nie ma wpływu na betę. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kreseczka
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 3:56 pm Temat postu: |
|
|
Przepraszam zle ujelam... Nie tyle, ze wywoluje ale moze spowodowac nie tyle unikniecie ciazy co rowniez zagniezdzenie sie jajeczka tam gdzie mu nie wolno...
Hmm mowisz ponizej 2, czyli ile ludzi tyle w sumie opinii... Teraz sie w sumie zastanawiam czy powtarzac bete, czy poprostu przejsc sie tydzien po terminie spodziewanej miesiaczki do ginekologa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 4:11 pm Temat postu: |
|
|
To co Ci podałam to ogólna norma...a nie moja opinia...
A co do ciąży...Tabletka na to nie ma wpływu. Co najwyżej zapłodnienie w ostatniej fazie zdolności do zapłodnienia komórki jajowej i/lub słabe ruchy w jajowodzie.
Ginekolog wykryje późniejszą ciążę. Teraz nic ci nie powie. Jeśli wyszła Ci poniżej 2 po tych 14 dniach od stosunku to w ciąży nie jesteś. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kreseczka
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 4:24 pm Temat postu: |
|
|
Mi babeczka w labolatorium powiedziala, ze nie mozna jednoznacznie stwierdzic mimo, iz wyszla taka w 38 dniu po stosunku...
A ginekolog o ile wiem wykrywa 4-6 tyg ciaze ale to tez chyba zalezy?
No tak widac niedoksztalciuch ze mnie... Ale fajnie, ze sa ludzie, z ktorymi mozna na ten temat pogadac... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|