Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.4

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kreseczka

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 08, 2009 12:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej... Mam takie pytanie a zarazem problem...

Otoz jakies 5 tyg temu mialam mala wpadke... Zarzylam Escapelle do 40h po ok 10 dniach od feralnego stosunku zorbilam test - negatyw... po ok 12 dostalam "okres" ktory trwal ok 5 dni i byl strasznie obfity i po tym jeszcze jakies 2 dni plamienia z 1 dniem przerwy... Teraz czekam na kolejny okres i nie ma... Pare dni temu zrobilam beta hcg i wyszlo 1.57 choc norma podana jest do 5.3 babeczka w lab powiedziala mi, ze nie da sie jednoznacznie stwierdzic czy w ciazy nie jestem... Ale myslicie ze wzglednie w 4 tygodniu ten poziom bylby taki niski? I jak by to wygladalo przy ciazy poza macicznej gdyz jak wiadomo escapelle moze takowa wywolac...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pią Maj 08, 2009 2:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja po escapelle nie mialam normalnego okresu 3 miesiace.
bete masz bardzo niska, wiec nie ma sie co martwic.
wyluzuj kiedys okres przyjdzie.

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sob Maj 09, 2009 10:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam jeszcze jedno pytanko , co zrobic jesli sie okazuje ze dziewczyna jest w ciazy? a tej ciazy sie nie chce ? sa jakies sposoby zeby jej zapobiec? Prosze o odpowiedzi!!! pozdrawiam!
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Maj 09, 2009 3:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No żeby zapobiec ciąży jest jeden skuteczny w 100% sposób: szklanka wody zamiast seksu.

Jak można zapobiec czemuś co już się stało co??No sam się zastanów...Skoro jest w ciąży, to nie zapobiegniesz temu...
guciakk

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sob Maj 09, 2009 3:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bobo test wyszedl negatywny;)
ale dla pewnosci zrobie powtorke za tydzien...

dziekuję za porady,
trochę się uspokoiłam:)
Powrót do góry
Kreseczka

PostWysłany: Nie Maj 10, 2009 3:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trzymac kciuki laseczki bo jutro ide ponownie robic bete... Mam nadzieje, ze mi nie podskoczy, eyesonfire dzieki wiem, ze tak moze byc... Ale nie umieralas przez ten czas z niepewnosci? Kurcze chcialabym zeby wszystko bylo w porzadku... Nie przejmuje sie tym nazbyt ale ogolnie zdrowe dziewczyny chyba powinny miec beta ponizej 1, bo raczej wyniki powyzej nie zdarzaja sie za czesto w przypadkach gdy nie bedzie dzidzi... <pomijajac fakt ze mialby to byc czwarty tydz>

A moze ktos sie wypowie jak to wyglada z beta po tabletce czy moze sie podnosic lub gdy tabletka wywola ciaze pozamaciczna? Spotkal sie juz ktos z takim przypadkiem?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Nie Maj 10, 2009 3:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gdy nie ma ciąży prawidłowy poziom wynosi poniżej 2.

Tabletka nie wywołuje ciąży i nie ma wpływu na betę.
Kreseczka

PostWysłany: Nie Maj 10, 2009 3:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przepraszam zle ujelam... Nie tyle, ze wywoluje ale moze spowodowac nie tyle unikniecie ciazy co rowniez zagniezdzenie sie jajeczka tam gdzie mu nie wolno...

Hmm mowisz ponizej 2, czyli ile ludzi tyle w sumie opinii... Teraz sie w sumie zastanawiam czy powtarzac bete, czy poprostu przejsc sie tydzien po terminie spodziewanej miesiaczki do ginekologa
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Nie Maj 10, 2009 4:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To co Ci podałam to ogólna norma...a nie moja opinia...

A co do ciąży...Tabletka na to nie ma wpływu. Co najwyżej zapłodnienie w ostatniej fazie zdolności do zapłodnienia komórki jajowej i/lub słabe ruchy w jajowodzie.

Ginekolog wykryje późniejszą ciążę. Teraz nic ci nie powie. Jeśli wyszła Ci poniżej 2 po tych 14 dniach od stosunku to w ciąży nie jesteś.
Kreseczka

PostWysłany: Nie Maj 10, 2009 4:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi babeczka w labolatorium powiedziala, ze nie mozna jednoznacznie stwierdzic mimo, iz wyszla taka w 38 dniu po stosunku...

A ginekolog o ile wiem wykrywa 4-6 tyg ciaze ale to tez chyba zalezy?

No tak widac niedoksztalciuch ze mnie... Ale fajnie, ze sa ludzie, z ktorymi mozna na ten temat pogadac... Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39  Następny
Strona 35 z 39