Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.4

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 37, 38, 39  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Sty 22, 2009 11:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po konsultacji z bardziej kompetentną w tej dziedzinie pituszką mogę odpowiedzieć na to arcyważne pytanie które muszę przyznać mnie również zaczęło nurtować...

Otóż jeśli zdarzy sie tak, że owulacja kończy się rano, a wieczorem są już dni niepłodne, to owszem, ale są to dość rzadkie przypadki. Raczej jakby zbadać szyjkę jednego dnia i np dzień czy dwa później to ewentualnie mogłyby być różnice. Ale charakter szyjki zmienia sie razem z fazami cyklu.
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Sty 23, 2009 12:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moge napisac to dokladniej :
Faza pęcherzykowa, inaczej przedowulacyjna: Szyjka macicy otwiera się, mięknie i unosi ku górze, jednocześnie wydzielając z gruczołów w niej umiejscowionych specjalną wydzielinę, tzw. śluz szyjkowy.
Potem nastepuje owulacja....i
Faza ciałka żółtego poowulacyjna :
szyjka macicy twardnieje, obniża się i zamyka, a śluz szyjkowy szybko gęstnieje, zamykając szyjkę gęstym czopem śluzowym.

moze sie przyda Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
kochany_misiaczek18

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sty 23, 2009 2:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, ja dalej sie obawiam najgorszego Sad dwa dni temu skonczylo mi sie krwawnienie ktore trwalo i wygladalo jak normalna miesiaczka i nie wiem co mam myslec ale gdzies czytalam ze gdybym byla w ciazy to to bybyly raczej plamienia a nie normalne krwawienie tak??
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Sty 23, 2009 8:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak, zgadza sie Smile
Powrót do góry
kochany_misiaczek18

Wysłał podziekowań: 3

PostWysłany: Pią Sty 23, 2009 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli jesteś pewna że w moim przypadku do ciąży nie doszło?

Nie pisz całych postów wielkimi literami. Przeczytaj regulamin. / nowicjuszka
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pią Sty 23, 2009 8:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma szans na ciążę.
Małgosia23

PostWysłany: Pią Sty 23, 2009 9:48 pm    Temat postu: pomocy!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nowicjuszka Very Happy
A więc dziś mój szczęśliwy dzień bo... rano!!
DOSTAŁAM OKRES !! Very HappyVery HappyVery HappyVery Happy
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pią Sty 23, 2009 10:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mówiłam że wszystko będzie ok? Very Happy

Następnym razem uważajcie Smile
Małgosia23

PostWysłany: Sob Sty 24, 2009 10:30 am    Temat postu: pomocy!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nowicjuszka :
Może mi się wydaje ale troche mniej obfity jest !? (przez noc) ale jeszcze nie koniec Wink pewnie przesadzam....
ale dziękuje Ci :*
Masz rację... trzeba uważac ale widzisz czasmi zabezpieczysz sie a tu...pech... tabletek nie chce.. za dużo mi bałaganu narobiły... a pozatym +6kg plus!!
Powrót do góry
tweety18

PostWysłany: Sob Sty 24, 2009 3:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a wiec tak 31 grudnia kochalam sie z chlopakiem 2 wzielam escapelle czyli po jakiś 40 godzinach okres dostalam 7 stycznia byl w miare normalny ale trwal krócej 3 dni prawidlowy powinnam dostac 13 stycznia przy cyklu 31 dni nie mam pojecia czy bylam wtedy plodna dzis jest 22 a ja okresu dalej nie mam a od tzrech dni mam sluz wygladajacy na plodny wiec ja juz sie zamotalam i nie wiem czy czekac na okres w nastepnym miesiacu..SadSad w sumie on nie zostal we mnie ale kochalismy sie bez zabezpieczenia. pomózcie Sad Sad Sad

Dodano po 2 godzinach 10 minutach:

a dzisiaj juz mam sluz dosc lepki i mlecznobialy jest go bardzo dużo. czy to przed okresem czy to ciaza ja juz nie wiem SadSad niech ktos mi odpisze

Dodano po 47 minutach:

temp 37.2
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 37, 38, 39  Następny
Strona 8 z 39