Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marlenka21
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Tak miałam robione usg dopochwowe, mam jeden jajnik trochę większy od drugiego i nic poza tym,p.dok powiedziała że nie ma sie do czego czepić oprócz(NADŻERKI ) którą raczej trzeba zamrozić. Nie wiem który był to dzień cyklu,trudno to u mnie obliczyć, bo badania miałem teraz w zeszłym tyg. a ostatnią miesiączkę we wrześniu..... PO badaniu brałam przez tydzień luteinę 2tabl rano i 2tabl wieczorem a na noc dopochwowe...na zmianę Gynalgin i Betadine a jak te się skończą mam brać Lactovaginal |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 8:38 pm Temat postu: |
|
|
wyniki mamy podobne. ważny jest dzień wykonywania tego badania . Najlepiej jest w 3dc. więc nie wiem jak zinterpretować te wyniki. Powiedzmy ,ze jednak miałas zrobione w dniu dobrym to zdecydowanie LH za wysokie ( tak jak u mnie) , FSH w normie ale ważny jest stosunek LH do FSH u Ciebie jest powyżej 2 co może sugerować PCO. ja właśnie to mam stwierdzone. Nie wiem jak prolaktyna bo nie podałaś norm |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marlenka21
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 8:51 pm Temat postu: |
|
|
Norma prolaktyny po podaniu MTC 102-496 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marlenka21
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 8:52 pm Temat postu: |
|
|
No dobrze ale co to znaczy?? czy wpłynie to na to czy będę miała dzieci?
Bardzo chcę zajść w ciążę, nie koniecznie teraz ,ale instynkt już mi się zaczyna odzywać//// |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Powiem tak, moje badania wygladaja zupełnie podobnie do Twoich
* prolaktyna – 33,82 ng/mL( 1.90- 25.00 )
* prolaktyna – 82.13 ng/mL ( po obciążeniu )
* FSH – 5 mIU/mL ( 3-12mLU/mL )
* LH – 13.27 mIU/mL ( 2-13 mLU/mL)
Ja staram sie o dzidzię już troszkę czasu i nic z tego, dlatego lekarz skierował mnie na te badania. Stwierdzone PCO czyli policystyczne jajniki( jajniki usiane pęcherzykami). Ty masz typowe objawy, czyli powiekszone jajniki, nieregularny okres i przede wszystkim stosunek LH do FSH powyżej 2 . Nie jestem jednak lekarzem i radzę Ci tylko na podstawie swojej wiedzy i opini mojego lekarza . PCO to niewątpliwie problem jeśli chodzi o zajście w ciąże. Prolaktyne po obciążeniu tez masz za wysoką bo powinna wzrosnąć najwyżej 5-6 krotnie. A to tez może stwarzac problemy z zajściem w ciąże. Na zbicie prolaktyny dosaje się zazwyczaj ( i ja tez dostałam ) bromergon. na te jajniki ( na zmniejszenie ) daja diane35 czyli tabletki anty o działaniu antyandrogennym.
A czy lekarz mam juz jakis plan w ziazku z Twoim lczeniem? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marlenka21
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 11:22 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze nic konkretnie nie wiem,czekam jeszcze na wyniki TSH i cytologi, mam iść do lekarza za dwa tyg. Wiem że raczej będę miała wymrażaną nadżerkę...(boję się bardzo tego) a co do leków to nie wiem jakie dostanę, bo nie wiem czy w moim przypadku będę mogła brać wszystko.bo jak by tego było mało biorę jeszcze leki na serce, bo mam kołatania-napadowe,bardzo słabo się wtedy czuję i mam drgawki a serce mi bije jak szalone.... Biorę silne leki.Jestem zła bo spotyka mnie tyle przykrych chorób a ja po prostu chciałabym odzyskać dawną formę z przed roku kiedy czułam się dobrze...teraz jakieś fatum nade mną wisi............ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marlenka21
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 11:23 pm Temat postu: |
|
|
aAcha...a Bromergon kiedyś też brałam przez 3miesiące i tylko w pierwszym m-cu dostałam okres a potem znowu nic....Okres mam co 3-4miesiace |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 11:44 pm Temat postu: |
|
|
matko wspołczuje najgorsze co moze byc dla kobiety to nie móc miec dzieci... powodzenia! instynkt tak szybko nie minie uwierz. u mnie trwa 2,5 roku i dalej mam obsesje wiec spokojnie bedzie dobrze.chociaz jak kolezanka napisała PCOS to nic dobrego eh..
ps- jesli chcesz sie dowiedziec wiecej na temat PCOS zapraszam do przeczytania tych postow--->
http://www.biomedical.pl/forum/pcos-vt4982.html?highlight=pcos _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 3:40 pm Temat postu: |
|
|
Bromergon zbija prolaktynę a nie reguluję okres. Oj kochana cóż więcej mogę Ci polecić....znajdz dobrego fachowca i zacznij się leczyć bo mi to naprawdę wygląda na PCO ( mam nadzieję ,że się mylę) . To nie jest wyrok ale troszkę naczekać się trzeba. Ważna jest diagnostyka i szybkie leczenie a nie zbywanie pacjentki. Nie wiem jakie dostaniesz tabletki....problem z sercem...hmmm pamiętaj żeby o tym powiedzieć. Trzymaj się i nie poddawaj a będziesz na pewno MAMUSIĄ . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ejakulat
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 4:11 pm Temat postu: dawca nasienia |
|
|
TREŚĆ POSTU USUWAM!!!! CO TO MA BYĆ?!
Przeczytaj regulamin forum.
Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie. / nowicjuszka
Pozwliłam sobie również usunąć posty tabakierki i buski3434 gdyż po usunięciu treści tego posta, tamte nie miały sensu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|