Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Lut 03, 2010 12:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w czasie przerwy tym bardziej nie ma wpływu, chociaż ja słyszałam różne opinie na temat tego leku.
w każdym razie jest to silny lek a w czasie przerwy jest sie bardziej podatnym na infekcje dlatego warto nie robić przerwy w ogóle no i obowiązkowo brać lacibios femina osłonowo, żeby nie nabawić sie dodatkowo grzybicy pochwy ;]
Isztar2

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lut 03, 2010 2:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powiedzcie mi prosze czy duze jest prawdopobienstwo zajscia w ciaze gdy, biore teraz 3 opakowanie Microgynon pod rzad, bo wczesniej bylam na wakacjach i nie chcialam miec tam okresu a teraz bralam antybiotyk na zab i akurat wypadal mi na przerwe wiec jej nie zrobilam.
Bralam 1 dzien Augmentin czy jakos tak a potem 5 dni Dalacin C.
Kochalam sie z chlopakiem kilka razy bez wytrysku w srodku. za kazdym razem myl sie dokladnie i siusial.
oczywiscie sie troche stresuje. Antybiotyk juz skonczylam i teraz przez 7 dni juz zadnego seksu nie bedzie bo mam pietra..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Lut 03, 2010 5:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

skoro nie było wytrysku w środku, to raczej ciaża niemozliwa
karola6n9

PostWysłany: Nie Lut 28, 2010 7:25 pm    Temat postu: microgynon 21 a neurotop Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie!
Mam 31lat choruję na padaczkę. Od 17lat przyjmuję neurotop retard 300
W ostatnim czasie mój lekarz ginekolog zalecił mi tabletki antykoncepcyjne w celu zapobiegania ciąży. Przepisał mi Microgynon 21 zaczęlam właśnie drugie opakowanie i niestety doczytałam w ulotce, że neurotop może hamować antykoncepcyjne działanie pigułek. Współżyłam praktycznie codzień przez cały miesiąc, krwawienie z odstawienia wystąpiło ale bardzo skąpe. Czy jest możliwość że te tabletki mogą nie działać i mogę być w ciąży? Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Czytanie nie boli. Przeczytaj REGULAMIN Forum który zaakceptowałaś.

Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne, nie powielaj w różnych działach tych samych postów i pisz w odpowiednich działach.

Przyłaczyłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
madzienka19

PostWysłany: Pon Kwi 12, 2010 2:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja mam pytanie. jesli w weekend mialam stosunek <koniec we mnie>(oczywiscie talbetki biore regularnie) to jesli bym dostala antybiotyk na angine to moze miec on wplyw na dzialanie tabletek po fakcie?
Powrót do góry
agawka

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 8:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy Alprox wpływa na skutecznosc tabletek??
Powrót do góry
agne8190

Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Agawka środki antykoncepcyjne mogą nasilać lub wydłużać działanie Alproxu.
Karola Moim zdaniem nie wplywa...ale nie jestem pewna.
Lek jest malo znany a o interakcjach ani slowka co mogloby ulatwic odpowiedz.
Ja bralam tabletki o podobnym dzialaniu zarowno na zoladek jak i jelita i zadne nie wplywaly.
Po za tym dawkowanie jest 1 raz dziennie. Jesli np tabletka anty jest brana wieczorem to ten lek mozna brac rano.
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

madzienka działanie tabletek bedzie obnizone jeśli tak bedzie działał antybiotyk który dostaniesz. I wtedy musisz się zabezpieczać dodatkowo. Minie kilka dni od stosunku do antybiotyku więc powinno byc wszystko ok ..
jadzka1

PostWysłany: Sob Cze 26, 2010 4:37 pm    Temat postu: nervomag Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam Smile chcialabym sie dowiedziec czy nervomag wplywa na dzialanie tabsow? biore novynette.
Smile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Cze 26, 2010 5:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie, nie wpływa.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 29 z 37