Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Freya663

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lis 30, 2007 9:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki :] zazywam niewiele w małych dawkach Razz. W ulotce psze ze nie można przyjmowac z lekami które obniżają stężęnie hormonów w krwi, tylko ja nie wiem co obniża a co nie XD jakby mi po ludzku napisali jakich konkretnych skłądników unikać to bym sobie sprawdziła na ulotce. A tak z ogólnikami nic nie wskóram Razz

A przypomniało mi się jeszcze jedno, mam problem zaparciami i wzdęciami i można pić herbatki ziołowe na to czy nie. W uloce pisze że niewolno przyjmować leków przyspieszający pasaż jelitowy. Wiec jak mozna pić herbatki czy nie Question
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Laluna
Zbanowany

PostWysłany: Pią Lis 30, 2007 11:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie mozna bo to moze utrudniac wchłanianie sie tabletki. Najlepiej jak bys jadla suszone owoce:śliwki i morele. One sa zalecane kobietom w ciazy ktore maja bardzo czesto taki problem jak Ty.
Powrót do góry
Laluna
Zbanowany

PostWysłany: Pią Lis 30, 2007 11:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokłądnie, bez paniki. Po przerwie wez nowe opakowanie, nawet jesli nie ebdzie krwawienia, albo bedzie nadal trwac. Przez tydzien zabezpieczaj sie dodatkowo np. prezerwatywą ze wzgledu na ten antybiotyk i nie denerwuj sie tak. Na spokojnie czekaj do kolejnego miesiaca.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Gru 01, 2007 2:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bez przesady. to zależy jakie zioła zawiera ta herbatka, ale jeśli nie wywoła biegunki w ciągu 4 godzin od zażycia pigułki, to nie ma większego problemu.
longines53

PostWysłany: Sob Gru 01, 2007 10:08 pm    Temat postu: harmonet a figura 1 z senesem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zastanawia mnie kwestia czy stosowanie figury 1 o działaniu przezyszzającym podczas brania harmonetu osłabia jego działanie?mam wieczne zaparcia wiec chcialbym stosowac jakis lek ktory pomoglby mi sie och pozbyc...pomóżcie Sad

----edited by emilka----
temat przyłączyłam do tematu podobnego
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Gru 01, 2007 11:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ona teoretycznie przyśpiesza metabolizm ale wg mnie jeżeli nie będziesz przesadzać (bo takie herbatki to średnio zdrowe są), czyli tak jedna dziennie i wypita z zachowaniem odstępu od zażycia tabletki nie powinna mieć wpływu na skuteczność.
Freya663

PostWysłany: Nie Gru 02, 2007 4:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myslę ze te zaparcia to skutek harmonetu, bo wcześniej ich nie miałam i w 7 dniowej przerwie niewystępują. Osobiście myślałam nad jakimś ziołowym specyfikiem (tylko jeszcze nie wiem jakim Razz), nie lubie być zabetonowana Razz
Powrót do góry
scarlett

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 6:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podczas ostatniego opakowania dwukrotnie musialam wziac xenne gdyz mialam problemy z zaparciami... lekkie przeczyszczenia nastepowaly rano lub w poludnie wiec dlugo po braniu tabletki... Mam jednak pewne obawy, ze mimo wszystko oslabilo to dzialanie tabsow anty... Mimo, ze kocham sie, zawsze, z dodatkowa prezerwatywa to jednak cos jest nie tak z moim krwawieniem z odstawienia... Zamiast wczoraj -pojawil sie dzis i na dodatek jest bardzo skapy... mialam co prawda sporo stresow ( zmiana pracy) ale jakos nie opuszcza mnie mysl, ze moze jednak jestem w ciazy Crying or Very sad
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 7:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Scarlett a Ty dalej swoje. uh uh...uspokoj sie...nic nie osłabia tabsow. jak nie wierzysz to idz do gina i porozmawiaj na ten temat. okres masz skapy bo tak dzialaja tabletki...chyba to juz mowilam raz Rolling Eyes Cool poza tym uzywasz gumek- wiec nie ma mowy o ciazy, chyba ze zdarzy sie kilkakrotnie zapomiec wziac tabsa.

Powrót do góry
Freya663

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 8:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tabsy i gumki? Sporo, mnie same tabsy wystarczają, plemnik który miał by cie zapłodnić to musiał by być plemnik cudotwórca terminator XD. Dlaczego korzystacie z podwójnej ochrony?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 6 z 37