Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sillvia1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 12:40 am Temat postu: |
|
|
Witaj. No cóż... Do rzucenia palenia nikogo nie mozna namówić jak ten ktos tego nie chce. Moj tata tez palił juz ze 40lat. Teraz leży w szpitalu bo sie przewrocil i mial uraz glowy i dalej wspomina o papierosach ze chce zapalić. A leży juz tam pol roku. Rzucenie palenia nie jest takie latwe... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
chudy_25
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 5:46 am Temat postu: |
|
|
Witam!!!
Jestem już 12 dzień na Tabexie.
Przez pierwsze 3 dni popalałem.
Z 1.5 paczki dziennie paliłem przez 10 lat. Po rozpoczęciu walki z nałogiem z tabexem zszedłem do 6-7 papierosów dziennie .
Teraz mija 9 dzień bez papierosa,szczerze mówiąc nie myślałem ze jest to możliwe nie raz próbowałem, ale bez skutecznie.
Do końca nie wiem czy Tabex naprawdę działa czy to faktycznie ludzka psychika(która sie oszukuje) , ale nie ważne najważniejszy jest finał tej rozgrywki. Czuje sie świetnie wreszcie nie muszę słuchać narzekania mojej dziewczyny(przede wszystkim wiadomo chodzi o nie za piękny zapach).
I co dziwne mam więcej czasu na inne rzeczy. Nawet nie wiedziałem ze palenie kradnie tyle dziennego czasu:)
Powodzenia wszystkim życzę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
henri_27
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 12:58 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam astmę i arytmię serca więc już dawno powinieniem rzucić palenie. ale próbowałem wszystkiego już chyba. plasterki i, gumy do żucia od których moim kumpelom słabo się robiło .A na mnie w ogóle nie zadziałały |
|
Powrót do góry |
|
|
|
whitewine
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 12:53 pm Temat postu: |
|
|
Popieram sposób na zdjęcia płuc palacza po kilkunastu latach palenia. Sama palę i unikam takich zdjęć |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 1:17 pm Temat postu: |
|
|
ja miałam prześwietlenie płuc i powiedziałam sobie, ze jak cokolwiek lekarz na nich znajdzie, to rzucam palenie.
na szczescie, a moze niestety, nic nie znalazl, jeszcze powiedzial, ze mam super czyste pluca... wiec pale dalej :/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
annka22
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 11:01 am Temat postu: |
|
|
Ja mam problem z mężem. Jak byliśmy w Europie od stycznia do kwietnia to wypalił dosłownie kilka papierosów przez ten czas i to tylko jak się z kumplami spotykał. Teraz pali codziennie 3-4 papierosy dziennie. Staram się go przekonać, żeby przestał, ale na darmo Jak mu zwrócę uwagę to pali 1 dziennie ale po czasie znowu wraca do tych 3-4 Martwię się o jego zdrowie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marti111111
|
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 2:37 pm Temat postu: Palenie |
|
|
To prawda osobie o silnej woli łatwiej jest rzucić palenie ale nie koniecznie .
Porozmawiaj z ojcem postaraj się mu wytłumaczyć , że jeżeli nie chce więcej lądować w szpitalu i mieć problemy niech spróbuje rzucić palnie , logiczne , że tak od razu tego nie zrobi może mieć problemy . Jeżeli będzie chciał to to zrobi , jeżeli nie ciężko będzie mu przestać . Rozumiem cie jak bardzo ci zależy , sama w domu mam osoby palące wiem , że to im szkodzi , ale im się tego nie przetłumaczy wiem , że ciężko jest odwrócić od palenia , czasami nawet rozmowa nie pomaga jeżeli bd chciał rzucić to musisz mu pomóc . Życzę powodzenia !!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
adam-ck
|
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 10:32 am Temat postu: |
|
|
biorę Tabex - od 15 dni, dziś 12 dzień bez papierosa od 2-dziestu kilku lat.
Pozdrawiam i zachęcam ten lek jest skuteczny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
monii
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 10:39 pm Temat postu: |
|
|
ee tam
Dodano po 18 sekundach:
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lucyna982003
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 3:07 pm Temat postu: |
|
|
No to nie jest łatwy do wyeliminowania problem... Jeśli potrzebujesz pocieszenia, to mogę Ci napisać zupełnie szczerze, że mój dziadek, który palił pewnie dobrych z 60 lat min. 1paczkę papierosów bez filtra w dodatku dozył 85 lat bez chorób, chociaż kaszel papierosowy owszem był przerażający. Mogę też dać przykład mojego męża, palił ładnych kilka lat, też paczkę dziennie, w końcu ja niepaląca poszłam do lekarza, poprosiłam o zapisanie tabletek tabex, wykupiłam receptę, rozpisałam mu na kartce każdy dzień i każdą godzinę o której musi zażyć lek no i dałam mu to. Przestał palić po 5 dniach ale już od 1 tabletki czuł niesmak. Jestem z niego dumna, chociaż wiem, że sam wykazał trochę swojej woli, zeby rzucić. Z moją mamą chciałam zrobić to samo, no i niestety się nie udało - tabletka - papieros i tak w kółko, wybrała fajki...
powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|