Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

jak namowic do rzucenia palenia ? potrzebna rada

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Nałogi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Czw Gru 03, 2009 6:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mojego wujka i moją ciocię do rzucenia palenia przekonały... wzrastające ceny papierosów.
mój wujek ponadto miał dosyć wstawania co 2 h w nocy żeby zapalić. zawziął się i rzucił w ciągu jednego dnia, bez żadnych leków. nie pali już kilka lat (palił ponad 30 lat dochodząc do 2-3 paczek dziennie)
moja ciocia rzuciła ostatnio. teraz odkłada pieniądze. za niedługo będzie ją stać na nowe meble do pokoju Mr. Green
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
whatever

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 12:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety jeżeli Twój tata lubi palić to ciężko będzie go przekonać do tego żeby przestał. Dokładnie tak samo zawsze było z moim tatą. Miał nawet odmę płucną co wcale nie przeszkodziło mu w dalszym paleniu papierosów. Niestety ale palacza ciężko jest namówić do zerwania z nałogiem - wiem z własnego doświadczenia. Mój chłopak wielokrotnie próbował "przemówić mi do rozsądku" różnymi metodami - krzyczał, robił awantury, obrażał się, szantażował. I niestety żadna z tych metod nie przyniosła oczekiwanego rezultatu. Do czasu kiedy całkowicie zrezygnowany patrzył jak odpalam papierosa i szczerze mnie POPROSIŁ żebym z tym skończyła. I to pomogło. Sama nie wiem dlaczego właśnie prośba a nie groźba na mnie podziałała, ale udało mu się.
Powrót do góry
konradgrozny

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 3:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trzeba poszukać jakiś drastycznych zdjęć w necie, albo namówic go na prześwietlenie płuc najlepiej.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Nałogi Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4