Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Luna133
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 9:55 am Temat postu: jak powiedziec rodzicom o ciazy? |
|
|
Otóż mam 17 lat i jestem w 5-tym tygodniu ciąży, kiedy ja i mój chłopak dowiedzieliśmy się o tym byliśmy bardzo szczęśliwi i nadal jesteśmy, problem polega na tym ze nie wiem jak to powiedzieć moim rodzicom, a zwłaszcza mojej mamie.. nie chce żeby myśleli ze wpadłam tak jak mój starszy brat, nasze dziecko było planowane..od dziecka byłam samodzielna i sama podejmowałam decyzje, tak jak teraz o wcześniejszej rodzinie.. proszę dajcie mi jakąś dobra rade..
---edit by Wind_of_hope---
prosze nadawac tytuly tematom bardziej sugerujace problem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 6:08 pm Temat postu: |
|
|
najlepiej bedzie jak przyjdziesz z chlopakiem do Was do domu,zeby nie wygladalo tak ze on wstydzi sie tej rozmowy. siadzcie i postaw przed nia malutkie buciki potem napewno spyta sie co to jest i wtedy juz powiesz ze zostanie babcia..a reszta? ulozy sie napewno. pozdrofka _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Luna133
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 12:14 am Temat postu: |
|
|
Problem polega na tym ze moja mama kilka tygodni temu dowiedziała się ze ja i mój chłopak planujemy dziecko i zagroziła mi ze doniesie o tym policji, otóż moja mama nie przepada za nim za bardzo, a wiem ze będzie myślała ze moja ciąża to tylko zwykła wpadka..tak jak u mojego brata.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 8:21 am Temat postu: |
|
|
ale nie masz 16 lat... wiec dlaczego na policje? chłopak z tego co pamieta mto tez jest dorosły... hmm... nie znam sie na prawie ale co ona moze doniesc? moze tylko straszy? bedzie musiała zaakceptowac i jego i to ze zostanie babcia.
ps- skoro wiedzialas ze nie bardzo go lubi to nie mogliscie zaczekac do Twojej 18stki? rok roznicy to chyba nie dlugo _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Luna133
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 10:14 am Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: |
ps- skoro wiedzialas ze nie bardzo go lubi to nie mogliscie zaczekac do Twojej 18stki? rok roznicy to chyba nie dlugo | ale dla nas to wiecznosc.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 11:54 am Temat postu: |
|
|
hmm w takim razie nie ma co sie martwic. niedlugo bedziesz pełnoletnia i matka Ci moze... he. bedzie dobrze. nie denerwuj sie bo wiesz ze stres szkodzi maluszkowi _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Luna133
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 10:44 am Temat postu: |
|
|
otóż dowiedziała się i teraz mnie namawia do aborcji.. co ja mam robić..? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 10:51 am Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim nawet nie myśl o tym nawet. Szczerze mówiąc nie rozumiem jej postępowania... To jest dziecko...Planowane dziecko...Dlaczego masz się go "pozbyć" zwłaszcza że chcesz dziecka?
Powiedz mamie że nie ma o tym mowy. Swoją drogą...Ciekawe czy ona tez by usunęła... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Luna133
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 3:59 pm Temat postu: |
|
|
Raz już to zrobiła, także dla niej to nic nowego, a ja dziecka nie mam zamiaru usuwać, ponieważ to jest owoc miłości, mojej i mojego chłopaka.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 4:50 pm Temat postu: |
|
|
mama nic Ci zrobić nie może. bo co? o czym ma donieść na policję? że jej córka zdecydowała się urodzić? to raczej Ty mogłabyś się poskarżyć za namawianie Cię do aborcji.
przecież w Polsce zdarzają się jeszcze młodsze mamy. i co? i nic- radzą sobie wychowując dzieci.
bylibyście w innej sytuacji jeśli miałabyś poniżej 15 lat- wtedy matka mogłaby oskarżyć Twojego chłopaka o wykorzystanie Cię. ale wtedy też Ty składasz wyjaśnienia.
nie ma tak prosto. masz swoje lata i rozum. wiedziałaś na co się decydujesz. dlatego nie daj się mamie zastraszyć. z prawnego punktu widzenia nic Tobie i Twojemu chłopakowi nie grozi:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|