Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Netka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 22, 2006 4:21 pm Temat postu: |
|
|
Cześc Tarlama Cieszę się,że napisałaś.Ja obecnie dochodzę do siebie po zabiegu usunięcia nadżerki.Pani ginekolog powiedziała,że dopiero jak będę całkiem zdrowa możemy zacząć się starać no wiec od 1 marca mamy post spowodowany zabiegiem a kontrolę mam około 5 kwietnia,więc napiszę co i jak.W sobotę jadę z mężem na badania na toksoplazmozę i różyczkę.Krew i mocz robiłam w styczniu i wyszły bardzo dobrze,więc chyba nie będę powtarzać.Co do badań na cholesterol i cukier,to nie mają one zbytniego sensu w tej chwili,skoro nie mam żadnych dolegliwości Wykonuje się je w ciąży gdyż poziom cukru i cholesterolu w tym "błogim" stanie może się podnosić i trzeba to kontrolować,żeby nie zaszkodzić sobie i maleństwu.
Będziemy w kontakcie.Pozdrawiam Cię serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tarlama
|
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 9:44 pm Temat postu: |
|
|
Netka - trzymaj sie zdrowo <usciski> i zaciskam kciuki, aby wszystko bylo dobrze
Badan jeszcze nie zrobilam, ale zwiekszylam dawke kwasu z 0,4 do 0,8 czyli lykam 2 tabletki
No i zaczelismy starania nie licze, ze od razu zajde, ale juz nie moge sie doczekac.
W czwartek lub piatek ide zrobic badania (aczkolweik jestem jeszcze troche podziebiona ). O wszelkich postepach - bede Cie informowac
Pozdrawiam Cie cieplo i obysmy szybko zmienily sie ze starajacych na oczekujace
Czekam na wiesci od Ciebie
Ostatnio zmieniony przez Tarlama dnia Sro Wrz 06, 2006 10:25 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
|
Wysłany: Sob Kwi 01, 2006 6:49 pm Temat postu: |
|
|
Cieszę się ogromnie,że zaczęliście starania.Ja jestem zadowolona z wyników badań.Krew w porządku,przeciwciała różyczki mam więc nie musze się szczepić no i ani śladu toksoplazmozy.W przyszłym tygodniu idę do ginekologa sprawdzić czy juz nie ma śladu po nadżerce.Mam nadzieje,że wkrótce rozpoczniemy starania.Buziaki i trzymam kciuki za Was |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tarlama
|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 6:24 am Temat postu: |
|
|
Podnosze, bo dawno nic nie pisalysmy
Co do toxo i rozyczki - to wszystko u mnie ok.
Pierwszy cykl staran za nami oczywiscie bez zafasaolkowania test pokazal jedna wstretna niebieska kreche
No, ale walczymy dalej
Sciskam mocno i trzymam za Was kciuki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ulza
|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 1:09 pm Temat postu: |
|
|
cześć! wg mnie dobrze ze bierzesz kwas foliowy a co do reszty witamin to bym w ogole z nich zrezygnowala. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 7:23 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Nasze starania zaczynamy w maju Już nie mogę się doczekać Musze niestety jeszcze się troszkę podleczyć,no ale zostało juz tylko 5 wstrętnych tabletek Dam Ci znać co u nas.Trzymam kciuki za Was.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tarlama
|
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 1:29 pm Temat postu: |
|
|
Witam po przerwie
Jak tam ida starania? Mam nadzije, ze dobrze???
U nas - nadal szukamy naszego babelka, ale on sie schowal i nie chce do nas przyjsc
Chodz ja tak na nieg/nia czekam......
Dodano: Sob Cze 03, 2006 12:34 pm
ulza napisał: | cześć! wg mnie dobrze ze bierzesz kwas foliowy a co do reszty witamin to bym w ogole z nich zrezygnowala. |
Ale ja z witamin to bralam C, i podobnie jak rutinoscorbin juz odstawilam
Teraz lykam tylko magnez+folia+ecaven
A escaven to wyciag z kasztanowca - na zyly i krazenie zylne w nogach
---- edit by Paweł:
Logowanie poprawione + scalenie 2 postów pod sobą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
|
Wysłany: Wto Cze 06, 2006 3:52 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Tarlama U nas niestety niezbyt dobrze Pierwszy miesiąc starań nie przyniósł oczekiwanych rezultatów.Do tego doszły straszne skurcze macicy podczas miesiączki.Cały brzuch mi puchnie,nie mogę chodzić,wymiotuję.Raz za razem ląduję na pogotowiu.Zaczęło się to od marca(wtedy miałam zabieg).Nie wiem co się dzieje.Dziś właśnie idę do ginekologa w tej sprawie Miałam też zlecone badanie moczu i krwi,oraz konsultacje z chirurgiem.Do chirurga wybieram się jutro albo pojutrze.Napiszę Ci co i jak.Buziaczki i trzymam kciuki za Was:!: |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tarlama
|
Wysłany: Wto Cze 06, 2006 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Netka- trzymam kciuki i sle wirtualnie uscisk, aby wszystko poszlo ok, badz dziela i juz o tobie cieplo mysle
Ja ide w przyszlym tygodniu do ginka nie chce juz dluzej czekac....
I tu pytanie - czy ktos zna NEW MED ul. Gwiaździska 5b (Warszawa) a w nim dr Tomasza Zająca?
Prosze o info bo do niego sie zapisalam (polecony od mojej kolezanki) ale nie wiem nic na temat tej kliniki. Szukalam www ale chyba nie maja.
Czekam na kazde info
10.06.2006
Juz jestem po lekarz bardzo mily i delikatny. Mam zlecone kilka badan, profilaktycznie zrobil mi cyto, obejrzal od srodka (wszystko ok) i przepisal duphaston na wyregulowanie cyklu jajeczkowania
Mam teraz plodne dni, wiec moze..... trzymajcie kciuki.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
|
Wysłany: Nie Cze 11, 2006 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Tarlama Dziękuję bardzo za wsparcie Wyniki badań mam dobre,a chirurg nie stwierdził żadnych nieprawidłowości.Byłam u pani ginekolog,nadżerka całkowicie się wygoiła.Miałam również robione usg dopochwowe i wszystko jest w porządku.Możliwe,że to jakiś stan zapalny,albo zaburzenia hormonalne,więc dostałałam tetracyclinum, metronidazol, trilac(osłonowo) i duphaston.Oczywiście w dalszym ciągu mamy i możemy się starać o dzidziusia Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam abyście szybko doczekali się na swoją fasolkę
P.s Może skontaktujemy się na gg? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|