Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Kamica nerkowa - sposby na ataki

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Urologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Maj 11, 2007 3:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niestety na forum nie ma lekarzy, farmaceutów itp.
na forum możesz dostać jedynie wsparcie, dobrą rade, opinie osób, które mają doświadczenia z dana dolegliwością.
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Maj 11, 2007 4:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj kolega ja mam ten sam problem Sad
przeczytaj sobie moj temat : http://www.biomedical.pl/forum/kamienie-na-nerkach-vt4030.html

lekarze ze mnie zbywaja... twierdza ze z tymd a sie zyc i jedynie to albo "wysiusiac" albo rozbic operacujnie... huh
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
melo

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Maj 13, 2007 7:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NO współczuje raz miałam atak kolki nerkowej i bez przesady napisze że wole rodzić atak kolki nerkowej to nie samowity ból
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Nie Maj 13, 2007 11:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no niestety ale jakos sobie z tym zyje Smile odpukac dawno nie bylo zadnego ataku Smile
Powrót do góry
sanum

PostWysłany: Pon Maj 14, 2007 11:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A tu jest super artykuł na temat kamicy.
http://www.naturalnamedycyna.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=128&Itemid=59

Mam nadzieję, że znajdziesz w nim coś, co choć trochę Ci ulży
Powrót do góry
ssak

PostWysłany: Czw Lip 12, 2007 4:17 pm    Temat postu: dziwny mocz Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na początku mocz żółty taki mętny przechodzący w szarość dziwny bardzo a później taki żółty bardzo przeźroczysty (niedawno nawet zaóważyłem ze na kkoniec tak jakby się pienił wychodząc z cewki bardzo dziwne ;/ ) co to może być ?
Powrót do góry
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Czw Lip 12, 2007 8:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a może masz kamice nerkowa?? poczytaj o tym...

nu
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lip 12, 2007 9:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm a moze jestes zbyt odwodniony Question Z ta kamica tez bym sprawdzila Rolling Eyes

Powrót do góry
adam1975

PostWysłany: Pon Sie 13, 2007 11:57 am    Temat postu: dziwny mocz Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To napewno kamica tylko że zamiast kamieni masz piasek ja mam czasami to samo pij ziele pokrzywy to dobre zioła na kamienie
Powrót do góry
RICHKID

PostWysłany: Pon Sie 13, 2007 9:31 pm    Temat postu: Re: dziwny mocz Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ssak napisał:
na początku mocz żółty taki mętny przechodzący w szarość dziwny bardzo a później taki żółty bardzo przeźroczysty (niedawno nawet zaóważyłem ze na kkoniec tak jakby się pienił wychodząc z cewki bardzo dziwne ;/ ) co to może być ?

Nic innego jak zakwaszenie przez białka i węglowodany... tarczycą kręcisz jak szalony... Aby to zobrazować to poganiasz konia leżącego który nie ma sił do biegu a ty go z bata motywujesz.

Wysokie sody i potasy, wysokie wapnie, mało wanadu, cynku może w normie, stosunek Ca/K gdzie wapń jest niski a potas zamiast idealnie 3,6 to możesz mieć około 3 lub 2,5 ppm.

Delikatnie mówiąc próbujesz wrzucać bieg dodając gazu i kręcąc ręcznie turbiną. Nadnercza, tarczyca to są u ciebie bardzo zmęczone.
Mówi się że powinno się mózgiem pracować a u ciebie jest to mechaniczne gdzie pewne funkcje są odruchowe a przejmuje to rdzeń... pędzisz na odruchach.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Urologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4