Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Kropelkowanie- pytania

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Lis 29, 2008 2:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no takie całkiem całkiem. może idźcie po tabletkę "po"?
mapex

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lis 29, 2008 7:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moja dziewczyna więła dzisiaj koło południa tabletke po stosuku bo był mały wypadek i czy możemy się już kochać? Nic się nie stanie?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Jozek_998

PostWysłany: Wto Gru 02, 2008 2:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich

W niedziele (30 listopada) zabawialem sie z dziewczyna wiecie jak to jest czlowiek sie zapomni Very Happy no ale włożyłem jej penisa na około 4-5 cm ale strasznie ja to bolalo. 3 razy powtorzylismy tez na 4-5 cm ale bol był za mocny i przerwalismy. Trwalo to moze 30 sec. Byl to pierwszy raz i dziewczyna dostała krwawienia.

I teraz moje pytanie bo schizuje sie bardzo:
Czy powinniśmy isc do lekarza po tabletke wczesnoporonna, czy prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest znaczne w tym przypadku???

Prosze o odpowiedz bo sam nie wiem co mam robic. Aha dziewczyna dostała okres okolo 20 listopada.

Pozdrawiam
Powrót do góry
ja123

PostWysłany: Wto Gru 02, 2008 5:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem nie powinienes sie martwic, jesli nie bylo wytrysku to ciazy nie bedzie.
Powrót do góry
malutka23

PostWysłany: Wto Gru 02, 2008 5:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do zaplodnienia nie potrzeba wytrysku. Jakie dlugie cykle ma Twoja dziewczyna?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Gru 02, 2008 6:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jozek hmm no ciazy raczej z tego nie bedzie ale glupotą wg mnie jest taka zabawa jak sie nie chce miec dzieci? Nie lepiej sie zabezpieczyc i potem oszczedzic sobie i dziewczynie stresu?

Jezeli dziewczyna miala 20 listopada okres i przy zalozeniu ze ma cykle 28 dniowe to hmmm 30go mógł być początek dni płodnych... dlatego napisalam ze glupota są takie "Zabawy"... antykoncepcja nie gryzie...

A i jeszcze jedno... w naszym kraju tabletki wczesnoporonne sa zabronione. Sa dostepne na recepte oczywiscie tzw "72h po" sa to tabletki ktore uniemozliwiaja zagniezdzenie sie komorki, muszą byc zażyte do 72 godzin po stosunku. Te tabletki nie maja dzialania wczesnoporonnego.
Jednak nie sadze zeby byla ona potrzebna ...

PostWysłany: Wto Gru 02, 2008 8:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak pech to pech ;/ Pisałem w piętek wieczorem o radę no i poszliśmy z dziewczyną do ginekologa i dostała tebletki. No i dzisiaj poszła nam gumka ;/ Niby zlałem się dopiero na zewnątrz, ale wyjąłem go tuż przed i już wczesniej czułem, że coś się dzieje. Możliwoś, że coś tam kapnęło jednak jest. Chociaż wątpie. Okres miała ostatni 11 listopada i ma nieregularna miesiączkę no ale tak cykl ok 28 dni. Odrazu poszła ją umyć. Myślicie, że znowu mamy isć do ginekologa po tabletke? Martwie się, żeby jej nic nie było... Bo jak będzie tak często brała tw tabletki to będzie niedobrze ;/ Boje sie, bo sie stresujemy teraz... doradzcie co mamy zrobić??? Proszę o odpowiedź...
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Gru 02, 2008 8:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dwie tabletki "po" w jednym cyklu ... nie sadze zeby to byl dobry pomysl... przy zalozeniu ze ma 28 dniowy cykl to byl ostatni dzien dni plodnych wiec... sadze ze szansa na zaplodnienie jest minimalna.... nie wiem tylko jak mogla "namieszac" tabletka "po" ... moze poczekaj na wypowiedzi innych. Ale na moje oko powinno byc ok
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Gru 02, 2008 9:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli się wzięlo tabletke "po" w jednym cyklu to obliczanie od pierwszego dnia tego cyklu nie ma sensu, bo wszystko zostało rozsynchronizowane a tabletka "po" nie zabezpiecza przed kolejnymi niebezpiecznymi stosunkami. jednak 2 razy escapelle w jednym cyklu - biedny organizm...
mapex

PostWysłany: Wto Gru 02, 2008 9:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No więc co mamy zrobić? Jesteśmy jeszcze zamłodzi na dziecko... ;(
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 16 z 42