Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lolka201
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 9:25 am Temat postu: |
|
|
a mam jeszcze pytanie co do krwawienia ...bo mówi sięże kobieta podczas okresu może być płodna jeśłi ma nieregularne miesiaczki. np tak jak ja. ..a ja kiedys czytalam że mimio to ardzo trudno jest przetrwać w ciele kobiety plemnikom wlasnie kiedy jest krew. jak to w koncu z tym jest?? i ile maksymalnie przed owulacją są dni płodne?? jedni piszą że 4 a jeszcze inni że plemnik przetrwa nawet 7 dni...czy inne osoby na forum również uwżająże moja sytuacja była niegroźna? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 10:28 am Temat postu: |
|
|
max 7 dni w śluzie płodnym szyjkowym
co do dni płodnych tutaj orientacyjnie możesz sobie wyliczyć
ok. 12-16 dni przed spodziewaną miesiączką występuje owulacja
w czasie okresu bardzo ciężko jest zajść w ciążę, niemniej przy skąpych miesiączkach i bardzo krótkich cyklach śluz płodny może się już pojawiać (ale jeszcze nie wypływac na zewnątrz) i plemniki mogą doczekać do owulacji. ale to w przypadku krótkich cykli _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolka201
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 11:07 am Temat postu: |
|
|
no ja mam włąśnie tak różnie...raz mam cykl 32 dniowy innym razem 30, 28 najktótszy trwał 27 dni...ale skoro uważasz że ta sytuacja była niegroźna to mam nadzieje że będzie dobrze i tabletki nie wezmę. mam nadzieje że to słuszny wybór...a z tej stronki co mi podałaś to de dni płodne obliczam już mając na uwagę te dni płodne które mogą być przed i po owlacji? czy jeszcze jakis zapas mam sobie liczyć? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 11:45 am Temat postu: |
|
|
w tamtym sposobie liczenia bierze się pod uwagę już dni okołoowulacyjne. a skoro najkrótszy Twój cykl miał 27 dni, to tym bardziej nie powinnaś się stresować i truć tabletką "po" _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolka201
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 11:51 am Temat postu: |
|
|
dziękuje ci bardzo naprawdęmi ulżyło to był mój 2 dzien cyklu. ale coraz bardziej utrzymuje sie w przekonaniu bo przeczytałam bardzo dużo wątków na waszym forum i skoro kropelkowanie następuje przed bezpośrednim wytryskiem , a jego jak wiadomo nie da sie powstrzymać to 30 sekund i brak wytrysku nie było chyba groźne...jak ktoś jest innego zdania niech mnie poprawia;p ale wiem już napewno że to była moja ostatnia przygoda z gumką i bede brała tabletki po co sie stresować pozdrawiam:)
a jeszcze mi sie nasunęło pytanie takie ze jesłi plemnik zostanie uwolniony i dostanie się"dalej" a nie będzie przyjającego słuzu to ginie już po kilku godzinach czy też może sobie trochę że tak powiem "poleżeć"?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 3:19 pm Temat postu: |
|
|
w śluzie niepłodnym ginie po kilkunastu minutach _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolka201
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 9:21 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje za wszystkie komantarze:) miejmy ndzieje że będzie wszystko oki buziaki:* i powodzenia wszystkim niepewnym;p
mam jeszcze poytani odnośnie tej sytuacji którą już opisaam wczęsniej..czy to wogóle możliwe że jeśli mialam tampona a facet ocierał się o mnie (o wejście do pochwy również) , spermy nie ma ale mogło dojść do kropelkowania, ja po jakis 20-30 mniutach przed wyjęciem tamponu wszytsko umyłąm wodą z mydlem i dopiero wyjęlam. to jeste jakakkolwiem możliwość że one przeniknęły wczęśniej przez niego ? (bo śluz z podniecenia trochę przechodził przez tampon, ale krew nie mimo że było jej sporo później gdy wyjęłam tampon )???
a co do owulacji to występpuje 12-16 dni od dnia miesiaczki czy do 1 dnia przed mieisączkątak jak liczymy cykl??
mam nadzieje że ktoś mi odpisze bo bardzo zależy mi na odpowiedzi na te pytania.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolka201
|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 12:40 pm Temat postu: |
|
|
nikogo nie ma czy nie chcecie mi odpisac ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Rozczochrana
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 1:43 pm Temat postu: |
|
|
nie ma takiej możliwości, przecież miałaś okres to jak mogłoby coś się stać? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolka201
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 7:22 am Temat postu: |
|
|
to że miałąm okres nie ma nic do rzeczy bo zauważyłąm juz 4 dnia śłuz w krwi..dlatego pytam czy mam się czego obawiać???jeśłi znow bede miała tak króki cykl to te di mogłybyć płodne.. powiexcie bo już sama nie wiem co mam myśleć.. teraz sie orzestraszyłam bo mam jeszcze trochę krwi ale już ze śłuzem rozciągliwym na ok 4 cm:( i czy we krwi plemnik też może przeżyć aż 7 dni?? bo przeczytaąm że plemnik może p[rzetrwać do 7 dni ale ejsłi jest pełny wytrysk..u mnie tego wytrysku nie było wogóle ale napewno mogło dojść do kropelkowania...no ale skoro śłuz wydostał sier pzez tampon to plemniki tez mogły przeniknąć mimo to prosze doraźcie coś bo teraz to mi sie już panika włączyła
probel mjest w tym że nagle zaczęłm miec nieregularne cykle dlatego obawiam sięo czas okresu..ale jeśli to było wieczorem 2 dnia okresu, a właśnie przez noc po tym zdarzeniu miaąm bardzo obfite krwawienie to te plemniki mimo tego mogą przezyć?? naprawdęzależy mi na odowiedzi na mój problem.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|