Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 12:49 pm Temat postu: |
|
|
Plemniki nie są w stanie przeniknąć ani przez bieliznę, ani przez jakąkolwiek inną barierę. Poza tym to nie był śluz szyjkowy tylko wydzielina z pochwy, jej naturalna lubrykacja...
Nie panikuj w ciąży NIE będziesz... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolka201
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 12:56 pm Temat postu: |
|
|
tak ten śluz który siewydobywał to był wynikiem podniecenia, ale skoro przeniknął przez tampona to jesli ewentualne plemniki połączyłyby sięz nim to mógłby on też się przedostać dalej? (czy wogóle to możliwe) i czy to prawda że jesłi kobieta obficie krwawi to niemozliwe żeby była płodna? nawet jesłi ostatni cyk był krószy (tak jak mój) i że może być ale jak krwawienie ustąpi lub będzie bardzo mało obfite? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 1:03 pm Temat postu: |
|
|
On nie przenikał...Przecież błona śluzowa występuje właściwie na całym obszarze pochwy. A tampon wkładasz bardzo głęboko...Ma on jedynie 3-4 cm...A pochwa ok10 z możliwością rozciągania...
Obfitość krwawienia nie ma tu nic do rzeczy jeśli chodzi o płodność...Może mieć to jedynie wpływ na żywotność plemnika gdy się współżyje w trakcie miesiączki.
A płodne w trakcie okresu zdarzają się tylko i wyłącznie jeśli cykle są nieregularne, i wahania długości są duże...U Ciebie NIE MA MOWY O ZAJŚCIU W CIĄŻĘ!!! _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolka201
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 1:07 pm Temat postu: |
|
|
oki dziękuje bardzo:) ale ostatnie pytanie tak z ciekawość.. bo piszesz że miesiaczka może mieć wpływ na żywotnosć plemnika więc jak sie to ma do żywotności? jest wtedy krósza? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 1:09 pm Temat postu: |
|
|
Tak. Krew nie jest zbyt przyjaznym środowiskiem dla plemników. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania___21
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 1:05 pm Temat postu: |
|
|
mam pewnie nutrujące pytanie i chciałąbym prosićo odpowiedź..nie bardzo wiem gdzie mogę sięo to apytac a tu już byłam więc apytam tutaj. czy owulacja może wystąpić po zapłodnieniu?? tzn czy jeśłi w w danym cyklu doszło do zapłodnienia to czy w następnym może wystąpić typowo płodny śłuz i owuacja?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 1:54 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli doszło do zagnieżdżenia (= ciąży) to nie ma takiej możliwości. poza tym chyba okres miałaś, nie? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania___21
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 3:08 pm Temat postu: |
|
|
tak miałam, ale podobno okres w ciąży też moża mieć więc tak z ciekawośći...a tak przy okazji okresu, jeśli jest obfity tak,że w nocy potrafi prawie przekrwawić podpaske tą dużą i mam odczucie że ze mnie "spływa" to chyba taki cos w ciąży chyba nie ejst możliwe?? czy jest? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 3:56 pm Temat postu: |
|
|
w ogóle okres w ciąży nie jest możliwy, plamienia czasami się zdarzają, ale są sygnałem niepokojącym. jak krwawienie jest duże to w ogóle zarodek nie miałby się jak utrzymać.
ale nie róbmy tutaj offtopa, bo temat jest o innych rzeczach ;] _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania___21
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 6:31 pm Temat postu: |
|
|
dzieki sorki ale nie wiedzialam gdzie mam zapytac czyli , że jak okres trwa normalnie 4 dni i to nie są plamienia tylko normalna żywa,czysta krew to nie ma sie co obawiać ? bo niestety nie mierzyłąm temperatury..ale miałóam śluz jak kurze białko..więc jesłi ten śłuz był to wszystko jest oki?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|