Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
areeq86
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 3:53 pm Temat postu: |
|
|
no ja też mam takie pytanie
bylem u dziewczyny i poszedlem do wc, nastąpiło u mnie to 'kropelkowanie' tzn więc 'powycierałem' wszystko co trzeba, umylem rece (mydlem oczywiscie) no i wytarłem , wszedłem do niej do pokoju i po 20 minutach zacząłem gdzieś tam wkładać palce, i moje pytanie czy ona może zajść w ciąże?
dodam ze do orgazmu nie doszło.. tylko moje 2 pytanka czy zajdzie w ciąże i czy w tym płynie są plemniki pytam ponieważ czytałem już dziesiątki tych forum i w jednych pisze ze są tam plemniki i że może zajść w ciąże a na innych że nie może
aha i jeszcze jedno.. na innym forum napisali mi żebym szukał już wózka.. :/ nie wiem co mam o tym myśleć! prosze o pomoc! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 4:37 pm Temat postu: |
|
|
areeq jak ma zajść w ciążę jak nie było plemników? Litości... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
areeq86
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 6:38 pm Temat postu: |
|
|
wiesz co.. wolałem jednak sie upewnić na 100%... za mlody jestem na tatusia na innym forum mi napisali że jestem juz tatą :/ i to nie było specjalnie śmiesznie.. wiec chce mieć pewność chociaz ze nic złego sie nie stało |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 10:02 pm Temat postu: |
|
|
Nie...Na pewno nie...
I nie bierz na serio ironii... Bo to co przeczytałeś na tamtym forum było na pewno ironią... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
areeq86
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 10:06 pm Temat postu: |
|
|
bożeee kamień z serca :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania___21
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 8:22 am Temat postu: |
|
|
Kropelkowanie - Wyciek nasienia męskiego przed orgazmem. Nasienie wykropelkowane zawiera bardzo małą ilość plemników. Prawdopodobieństwo ciąży istnieje, jednak jest bardzo znikome. Jest to śluzowata, lepka substancja, która pod wpływem silnego lub długotrwałego podniecenia mężczyzny, pojawia się najpierw w cewce moczowej, a następnie wydostaje na zewnątrz. Prawdopodobnie wytwarzają ją gruczoły opuszko-cewkowe – jedne z gruczołów dodatkowych mężczyzny (produkujące substancje wchodzące poza plemnikami w skład nasienia). Wydzielina ta ma za zadanie zalkalizować kwaśny (szkodliwy dla plemników) odczyn moczu w cewce moczowej, a także uczynić ją bardziej śliską, a więc stworzyć dogodne warunki dla spodziewanego wytrysku nasienia. Gdy moment wytrysku jest odwlekany, wydzielina wydostaje się na zewnątrz. W tej przedejakulacyjnej wydzielinie często są już ruchome plemniki. Stwarza to ryzyko zapłodnienia, zanim dojdzie do ejakulacji we wnętrzu pochwy
-znalazłam to właśnie na stronie biomedical w portalu. i z tego ynika że jednak jest ryzyko ciąży bez wytrysku....?? drąże ten temat bo właśnie u mnie wytrysku nie było wogóle a moja temperatura przez cały okres, po okresie i teraz ciągle ejst wysoka:( powiedźcie napewno nie musze się bać? i podobno plemniki mogą pozostać w płynie jesłi jest stosunek jeden po drugim. a jesłi stosnek był poprzedniego dnia?? to też te plemniki mogą pozostać? proszę o odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 10:24 am Temat postu: |
|
|
Pytanie nr 1- gdzie mierzysz temperaturę? Kiedy? Mierzyłas ją przez cały cykl? Podwyższona tzn jaka?
I kiedy mogło dojść do ewentualnego zapłodnienia? Miałas płodne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania___21
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 11:09 am Temat postu: |
|
|
temperature mierzę codziennie rano , w ustach, 8 minut, do zapłodnienia mogło dojść 20 dnia poprzedniego cyklu , z tym ,że w tamtym miesidącu miałam krótszy, bo 26 dni. czyli wychodzi,że niepłodne już (to by się zgadzało bo 12 i 13 dnia cyklu plamienia, ból jajnika itd, i po 14 dniach od tych plamień pojawił się okres) z tym ,że temperartue zazęłąm mierzyć dopiero odd tego cyklu. a początku myślałąm ,że u mnie taka jest ale w tym cyklu z kolei też jest podwyższona. teraz jest 20 dc plamienia były 12 i 13 dnia cyklu a temperatra w 12 dniu to 36 stopni. ale tylko w tym bo pote mznowu osiągnęła 36.9 do 37 stopni. a w trakcie miesiączki i do tego dnia w ktym była 36 też wachałą sięmiędzy 36.7 do 37 stopni...(ale te plamienia i wysoce płodnty śluz świadcząo owulacji a podobno w ciązy zanika.. nie wiem co mam myślec dlatego się zmartwiłąm. każdy tu mói na tym forum,że preejakulat jest niegroźny i nie m asięco martwić jeśłi wytrysku nie ma., no i u mnie właśnie wogóle nie było...ale cały czas matwi mnie ta temperatura:( pomóżcie.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 3:46 pm Temat postu: |
|
|
moja droga.
od razu mowie - temperaturę oczywiscie można mierzyć w ustach, jednak podaje się, ze jest ona czasem wyższa niż ta w pochwie i może wprowadzać zakłócenia. Proponuję zatem mierzyć w pochwie, jest to wiarygodniejsze
jeżeli po 14 dniach od plamien pojawił się okres, to to był okres. Sama powiedzialas, ze cykl miał 28. Więc jawnie 20 jest niepłodny.
Kurde nie mam pojęcia, moim zdaniem błędy w mierzeniu i taka temperatura moze byc wynikiem mierzenia jej w ustach.
Z reguły jest tak - pare dni przed owulacją temp. spada, zeby skoczyć w gorę i utrzymać się na takim poziomie przez 14 dni a potem spaść i wtedy jest okres. Sama mowisz, ze mierzysz dopiero od tego cyklu. Może zatem jestes wysokotemperaturowcem. Ja podstawową temp. mam 36,3-36,4,a Ty mozesz mieć 36,7 Ważne jest jednak, aby cykl był dwufazowy i w tej drugiej fazie temp. skoczyła o 0.2 stopnia w porównaniu do najwyższej temp. w fazie pierwszej.
Wydaje mi sie, że jeżeli byłabyś w ciązy to nie miałabyś okresu. Jest to fizycznie niemożliwe. Zmierz sobie jutro o godz. 7 rano (zawsze najlepiej mierzyć do 7:30) temperaturę w pochwie.
Pamiętaj, że nie możesz jej mierzyć po wstaniu z łózka, bo wiadomo, ze skoczy od razu
i co ważne - pamiętaj, że płodny śluz jest tylko oznaką owulacji. O jej faktycznym przebiegu świadczy podniesiona temp. Ja w zeszłym cyklu owulacje dostalam z 3 tygodniowym spoźnieniem jakoś w 36 dniu cyklu. wszystko jest możliwe.
A jak sie bardzo stresujesz to kup sobie test. Mineły juz dwa tygodnie bedzie wiarygodny.
pozdrawiam i nie stresuj się |
|
Powrót do góry |
|
|
|
milusinska
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 4:22 pm Temat postu: |
|
|
aniu jak bedziesz mial temp okolo 37 , 2 zwyz do 38 to wtedy bys mogla sie martwic , jestem w ciazy i wiem jak temperatura powinna byc , to ze masz caly czas od 36 , do 37 , to niekoniecznie moze znaczyc ze jestes w ciazy zrob 2 testy jeden np jutro z pierwszego moczu i za dobe 2 raz tez z pierwszego moczu jesli wyjda 2 takie same to bedziesz mila wynnik a jesli jeszcze niebedziesz pewna zrob test krwi w laboratorium placi sie 30 zl i jest pewnosc 100% pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|