Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MagdaJ
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 12:29 pm Temat postu: |
|
|
A jeżeli będziesz miała przez cały miesiąc krwawienie, to kiedy pójdziesz?
Ginekolog sam oceni, czy może Cię zbadac, nie słyszałam jeszcze o tym, żeby nie można było zbadac podczas miesiączki(chyba, że przy bardzo obfitej).Tym bardziej, że te krwawienie masz cały czas i trzeba ustalic przyczynę tego stanu, nie możesz czekac w nieskończonośc.Jeżeli tak bardzo sie denerwujesz tą wizytą, to idz z kimś
p.s nie jest też powiedziane, że musisz byc od razu badana na pierwszej wizycie, lekarz najpierw porozmawia z Toba, a potem zadecyduje o leczeniu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzia19
|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 1:00 pm Temat postu: |
|
|
No to chyba nic mi nie pozostalo jak tylko zapisac sie na wizyte. Pojde z kolezanka albo z chlopakiem i mam nadzieje ze nie bedzie strasznie. Pozdrawiam i dzieki...Jak by cos to napisze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinokio1
|
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 11:50 am Temat postu: endometrioza |
|
|
ja tez mialam takie krwawienia u mnie wyszlo ze mam endometrioze teraz wiem jak leczyc i czego sie spodziewac od kad znalazlam stronke
Jeżeli jeszcze raz na Forum pojawi się ten link, to pożegnasz się z Forum natychmiast!
Kolejnych ostrzeżeń NIE BĘDZIE
Gonzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzia19
|
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 12:59 pm Temat postu: |
|
|
czesc, a czy ta choroba moze mi zagrazac w jakis sposob lub czy moze mi przeszkadzac kiedys w zajsciu w ciaze???? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 1:24 pm Temat postu: |
|
|
tak endometrioza uniemozliwa zajscie w ciaze... musisz isc do gina i zrobic odp. badania ... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Madelajn
|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 4:24 pm Temat postu: |
|
|
Krwawienie pomiędzy miesiączkami nie jest stanem prawidłowym. Może to być objaw np. zaburzeń hormonalnych lub innych schorzeń narządów rodnych. Taki objaw wymaga konsultacji z ginekologiem i w razie konieczności podjęcia odpowiedniego leczenia. A co do samego lekarza ginekologa i wizyty u niego - to nie jest on taki straszny. Głowa do góry |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 4:56 pm Temat postu: |
|
|
ale krwawienie pomiedzy miesiaczkami moze swiadczyc o jajeczkowaniu , czesto kobiety tak maja - a to jest stan prawidlowy
oczywiscie niemniej jednak trzeba kazde krwawienia ( niepozadane ) konsultowac z lekarzem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Madelajn
|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 10:51 pm Temat postu: |
|
|
No tak rzeczywiście nieznaczne plamienia pojawiające się cyklicznie czyli w określonej fazie cyklu, najczęściej jego połowie, mogą być wynikiem owulacji. Podczas pęknięcia pęcherzyka jajnikowego, z którego uwalniana jest komórka jajowa może dojść do nieznacznego plamienia. Jest to tzw. krwawienie okołoowulacyjne. Jednak nie powinno ono utrzymywać się zbyt długo. Ale jeśli takie krwawienie przedłuża się to na pewno nie jest to prawidłowy objaw. Równie często krwawienia międzymiesiączkowe zdarzają się na skutek znacznego obniżania się poziomu estrogenów. Wtedy niezbędne jest uzupełnienie braków hormonalnych |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 11:54 am Temat postu: |
|
|
a ja nigdy nie mialam takiego plamienia owulacyjnego ale slyszalam o nim. Ale to wtedy normalna krew jest czy zwykle plamienie tylko cos w rodzaju brazowych plamek |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzia19
|
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 12:13 pm Temat postu: |
|
|
Jest to normalna krew tak jak podczas miesiaczki tylko ze u mnie pojawia sie ostatnio tez miedzy miesiaczkami niestety. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|