Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
piramida
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 11:49 pm Temat postu: |
|
|
witam też mam takie plamienia już 3 raz , na pewno nie owulacyjne bo już po owulacji jesli ją wogóle mam. mam tez endometriozę ale nie słyszałam żeby przy tej chorobie były takie objawy, wiecie coś na ten temat?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 12:03 am Temat postu: |
|
|
piramida krotko i zwiezle i na temat wystarczy poszukac pisze jasno i wyraznie:
Cytat: | Choroba rozwija się powoli, a przebiega często ze skąpymi objawami chorobowymi lub bezobjawowo. Zaczyna zwracać uwagę chorej z uwagi na ból podczas współżycia, problemy z zajściem w ciążę.
Endometrioza objawia się dolegliwościami bólowymi w miednicy mniejszej, zaburzeniami cyklu miesięcznego oraz obfitymi krwawieniami miesiączkowymi, często występuje PMS. Bardzo często doprowadza do niedrożności jajowodów i zaburzenia zdolności rozrodczych bądź do bezpłodności.
Rzadszymi objawami są plamienia lub krwawienia acykliczne, nadmierne krwawienia miesięczne (typowo w adenomyosis), krwiomocz (postać pęcherzowa), krwawienia z przewodu pokarmowego (postać jelitowa), plamienia kontaktowe (lokalizacja szyjkowa). |
źródło: wikipedia _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewelina16121984
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 8:27 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Ja jak mialam to krwawieie miedzy miesiaczkami ponad 3 tyg to ginekolog dal mi Cyclo3Fort bez recepty i to pomoglo. Kosztuje to ok 30 zl. Jak narazie jest spokoj i nic sie nie dzieje i od tamtego czasu nie mialam okresu. Moze nareszcie udalo mi sie zajsc w ciaze bo juz od jakiegos czasu staramy sie o dzidziusia i mam nadzieje ze tym razem sie udalo. Ale to sie okaze w najblizszym czasie ... Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jolusia
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 8:18 am Temat postu: krwawienie miedzymiesiaczkowe |
|
|
Witam mam wielki problem i bardzo sie tym denerwuje ostatnia miesiaczke mialam 1 stycznia trwala 4 dni tak jak zwykle a 17 stycznia dostalam mocnego krwawienia tak jaby druga miesiaczka trwa juz 3-dzien i jest to bardzo mocne krwawienie, biore tabletki antykoncepcyjne ale biore je juz bardzo dlugo i nigdy wczesniej nie mialam takich problemow, co najwyzej male plamienia miedzymiesiaczkowe a teraz taki szok.Bardzo prosze was o pomoc co to moze byc, o czym to krwawienie moze swiadczyc.Bardzo prosze o odpowiedz.Z gory wam serdecznie dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 1:51 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem powinnaś iść do ginekologa.
krwawienie może świadczyć o infekcji, nadżerce, mięśniakach macicy.
choć może też przestały organizmowi odpowiadać tabletki anty.
dlatego nie ma się co na zapas martwić tylko pójść do gina i sprawdzić o co chodzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jolusia
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 6:11 pm Temat postu: |
|
|
Własnie mam problem z moim ginekologiem bo teraz go nie ma jest na wolnym, a nie chce isc do innego i niestety musze czekac a bardzo sie denerwuje.Dziekuje za odpowiedz moze przejdzie i nie bedzie juz takiego problemu, bo dzisiaj juz jest troche mniej tej krwi takze mysle ze moze w koncu przestanie sie lac i bedzie wszystko ok |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 10:49 pm Temat postu: |
|
|
myślę, że spokojnie możesz poczekać aż lekarz wróci z wolnego
ważne tylko żeby poinformować go o tym fakcie i przebadać się w celu zobaczenia czy wszystko jest ok
może to tylko pojedynczy epizod |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jolusia
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 8:14 am Temat postu: |
|
|
Bardzo dziekuje ci za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olka7778
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 12:43 pm Temat postu: |
|
|
Mam takie pytanie.
Uprawialam pierwszy raz seks, i po paru dniach leciala mi krew i myslalam ze to miesiacza ale za wczesniej z 10 dni. I sie okazalo ze tylko przez chwile krew leciala tylko. Co to moze oznaczac ? miesiaczke mam dostac za 5 dni. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 2:41 pm Temat postu: |
|
|
olka7778, najpierw powiedz jaki to był stosunek: zabezpieczony czy nie ? jak wyglądała sytuacja .. po drugie, krwawienia mogą występować podczas owulacji lub bezpośrednio przed okresem symulujące nadejście miesiączki .. takie krwawienia mogą również być oznaką ciąży .. wykluczyć też nie można jakiegoś zapalenia (np. zapalenie szyjki macicy) . _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|