Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Leki a alkohol - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 15, 16, 17  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Leki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
palkadm

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 11:53 am    Temat postu: TAROMENTIN a alkohol Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie czy moge wypic 7-6 piwek w sobote ( lek zaczelem brac w niedziele - lekarz zapisal caly tydzien) wraz z przyjmowanym antybiotykiem(taromentin)? prosze o pewne opinie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 1:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nic Ci sie nie stanie;]
ale jak jesteś chory ---> osłabiony to ładną faze złapiesz;]
antybiotyk nie ma nic do alkoholu;)
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 9:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mikmik wezmiesz odpowiedzialnosc za to jak mu sie cos stanie ?

CHlopak ktory po takiej akcji wyladowal w spzitalu powiedzial potem ze lekarze powiedzieli:

"nigdy nie miesza sie alko z lekami"

tyle w temacie
Powrót do góry
mikmik

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 3:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

antybiotyki nie maja żandego wpływu na alkohol co napisałem wyżej, nie miesza sie przeciw bólowy alegicznych i tym podobnych leków
Powrót do góry
Zibi
Przyjaciel forum

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 3:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mikmik napisał:
antybiotyki nie maja żandego wpływu na alkohol

To jak? Można brać i się upić? No problem? Wogóle? Idea
Powrót do góry
mikmik

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 3:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ;]
poprostu jedynym mankamentem jest to ze jesteś osłabiony - chory i szybciej sie upijesz wiec trzeba z rozwagą i umiarkowanie ilośc dobrać
Powrót do góry
Zibi
Przyjaciel forum

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 3:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myślałem że jestem niezłym głupkiem dziwiąc się co tu wypisujesz. Zaglądnąłem do internetu i śmiało można powiedzieć że na 95% portalach zdrowotnych ludzie, którzy sa LEKARZAMI odradzają jak i zabraniaja picie alkoholu podczas brania antybiotyków. To 5 % to debilne posty innych userów. Czy ty wiesz co robią same antybuityki w organizmie? Teraz połącz sobie to + alkohol Exclamation Boże... Rolling Eyes

Myślałem że masz trochę wyobraźni.
Powrót do góry
mikmik

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 4:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sa gorsze rzeczy od mieszania antybiotyków z alkoholem a ludzei to robią i żyją;]
efektem działania antybiotyku jest wyjałownie organizmu zabicie bakterii(do tego dokładając osłąbienie organizmu) wiec jedyne co może spowodować interakcja z alkoholem to jest po prostu spotęgowane jego działanie czyli można łatwo chafta puścić rano bedzie większy kac(chociaż nie zawsze bo po 6 piwach cieżko o kaca w sumie;]) itp. piłem nie raz już na antybiotyku i rozmawiałem o tym z lekarzem i owszem lekarz powiedział że jest wąska grupa antybiotyków z którymi powiązanie nie jest dobrym pomysłem... ale w tym wypadku kolega dostał taromentin czyli pewnie ma zapalenie górnych drógg oddechowych czyli nic poważnego! wiec nie róbmy z igły wideł;] bo to jest przesada

na zdrowie;]
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 5:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mikmik proste pytanie gdzie metabolizowany jest antybiotyk ? i gdzie metabolizowany jest alko?

to raz dwa bardzo uogolniles.

trzy za takie narazanie zycia innych powinienes dostac conajmniej osta badz bana.

jest napisane ze pewnych informacji nie wolno udzielac bez odpowiedniego wyksztalcenia..
Powrót do góry
mikmik

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 5:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam doświatczenie ;]

antybiotyk wcale nie musi być metabolizowany tylko wydalony na zasadzie sekrecji ;] ale jeżeli jest metabolizowany to w wątrobie zapewne, alkohol jest metabolizowany również głównie w wątrobie.

skroro to jest takie niebezpieczne to dlaczego na ulotce tego konkretnego leku nie ma nic o związku z piciem alkoholu?!( żeby nie było przeczytałem ją)

bez przesadyzmu...

_Edited by Gonzi_
"bez przesadyzmu..." tyczy się twoich znaków interpunkcyjnych.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Leki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 15, 16, 17  Następny
Strona 8 z 17