Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Leki a alkohol - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 15, 16, 17  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Leki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 6:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to ja tylko wtrącę, że hm... generalnie uważam, że podczas kuracji antybiotykowych nie powinno się pić, bo to nie sprzyja leczeniu. na niektóre antybiotyki alkohol wpływa niekorzystnie i toksycznie (np. w przypadku tetracyklin), ale amoksycylina akurat takim nie jest i nie powinno nic się stać. tyle, ze ja jestem ostrożna i wolę powiedzieć, że lepiej się wstrzymać Wink
mikmik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 6:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

post usuniety - malo wiarygodne zrodlo/spam - helloween
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
ichbinivo

PostWysłany: Sob Paź 20, 2007 5:17 pm    Temat postu: Hepamerzt a alkohol Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie jestem pewien czy to odpowiedni dzial ale trudno, pisze tutaj Razz
Biore hepamerzt po przebytej mononukleozie, aby wzmocnic watrobe, 2x 1 saszetke dziennie. Czy moge wypic troche alkoholou, bo ide na impreze i sie zastanawiam czy moge, jesli tak to ile.
Z góry dziękuje za odpowiedz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Paź 20, 2007 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ornityna wspomaga pracę wątroby i chroni ją przed wpływem alkoholu, więc przy braniu tego środka można pić alkohol, ale myślę, że tutaj bardziej chodzi o samą wątrobę i alkohol. wiadomo, że procenty obciążają wątrobę a skoro jest jeszcze osłabiona, to duże ilości alkoholu nie są wskazane, ale myślę, że jedno, może dwa piwka nie powinny zaszkodzić. jak dawno skończyłeś chorować?
ichbinivo

PostWysłany: Sob Paź 20, 2007 9:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

2 tygodnie temu, probe watrobowa 2 tygodnie teu mialem 4.2 wiec wciaz jest podwyzszona. A taki troche glupi pomysl mi wpadl do glowy, czyli jesli kiedykolweik przyjmujemy hepamertz too mozemy wiecej wypic?? xD, oczywiscie gdy ma sie juz zdrowa watrobe ;p
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Paź 20, 2007 10:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj, dopiero 2 tyg temu? to może lepiej jeszcze nie szalej. a co do pytania to ten lek chroni wątrobę przed tłustym żarełkiem, alkoholem itd, czyli jest mniej narażona na uszkodzenia, ale na upicie się nie ma wpływu. jedyne co, to trochę zdrowiej dla wątroby. tylko, że chyba hepa-merz nie jest dobry z kolei na nery. coś za coś Wink
kazulka57

PostWysłany: Sob Paź 27, 2007 11:51 pm    Temat postu: dziwię się Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Shocked Człowieku masz chorą wątrobę ichcesz pić.
Szanujją bo o masskość nie tak trudno ale o przeszczep bardzo
! Exclamation

-----edited by emilka----
rozumiem Twoje oburzenie, ale staraj się stosować do regulaminu i nie pisz całych postów z włączonym caps lockiem i pogrubioną czcionkąSmile
Powrót do góry
ichbinivo

PostWysłany: Nie Paź 28, 2007 10:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie chodzilo mi o picie a o niewielka ilosc, typu lampka szampana etc.
Powrót do góry
kazulka57

PostWysłany: Pon Paź 29, 2007 10:53 pm    Temat postu: nic dodać nic ująć Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Za caps loka przepraszam Embarassed , ale naprawdę bardzo się zdenerwowałam takim pytaniem bo to za wcześnie nawet na lampkę szmpana po tak ciężkiej chorobie. Trzeba dbać o zdrowie.. Exclamation
Powrót do góry
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Pon Paź 29, 2007 11:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale bez przesady Very Happy od takich rzecyz sie nie umiera a po zwyczajnie przebytej mononukleozie to sie trzeba pooszczedzać z 3 miesiace i piwko jedno moze wypić... no chyba żektoś miał wybitnie cięzki przebieg
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Leki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 15, 16, 17  Następny
Strona 9 z 17