Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Joanna25 Gość
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 9:39 am Temat postu: Niepewna |
|
|
Czesc wszystkim, nie wiem co mam robic , wiec prosze o jakas podpowiedz. Przed tygodniem zrobilam test cieazowy i wyszedl pozytywnie- bardzo sie ucieszylam bo staramy sie z mezem o dziecko. Nastepnego dnia rano zrobilam drugi test na upewnienie sie czy ten pirwszy byl prawidlowy i wyszedl rowniez pozytywnie. Pomyslalam napewno jstem w ciazy!!! Przez kolejne dni pobolewl mnie brzuch w dole ale siostra powiedziala mi ze to jest normalne. Zrobilam termin u lekarza, niestety mam go dopiero za 2 tygodnie bo wczesniej sie nie dalo. Dzisiaj rano znow zacza bolec nmnie brzuch i pojawilo sie krwawienie. NIe wiem co mam robic! Jestem zalamana bo jezeli to poronienie??? NIe wiem czy mam czekac na ta wizyte u mojego lekarza tak dlugo czy skontaktowac sie z innym. Kolejnym problemem jest to ze mnieszkam w Niemczech i tutaj zazwyczaj dluzej czeka sie na termin u lekarza. Pomozcie!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 11:33 am Temat postu: |
|
|
Czy możliwe jest, że jestem w ciąży ? Współżyłam z chłopakiem w 25 dniu mojego cyklu ( mój cykl trwa 28 dni, czyli niby dni niepłodne), dzisiaj powinien się pojawić okres, ale zamiast niego są dziwne brązowe plamy... Dodam, że zabezpieczenie było... prezerwatywa... Już nie wiem co mam robić, tak strasznie się boję... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
... Gość
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 6:44 pm Temat postu: |
|
|
Chcialabym zapytac, czy moge byc w ciazy...
Okres dostalam tydzien po terminie co zdarza mi sie raz na dwa, trzy miesiace ze wzgledu na nieregularne cykle. Trwal on tak jak zawsze 6-7 dni z bólami takimi jak przy okresie. Dodatkowo zauwazylam złuszczajace sie fragmenty macicy.
Prosze o odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 10:14 pm Temat postu: |
|
|
Anonymous napisał: | Czy możliwe jest, że jestem w ciąży ? Współżyłam z chłopakiem w 25 dniu mojego cyklu ( mój cykl trwa 28 dni, czyli niby dni niepłodne), dzisiaj powinien się pojawić okres, ale zamiast niego są dziwne brązowe plamy... Dodam, że zabezpieczenie było... prezerwatywa... Już nie wiem co mam robić, tak strasznie się boję... |
jezeli masz 28 cykle i sa one regularne to dzien 25 jest nieplodnym:) jeszcze do tego uzyliscie prezerwatywy wiec nie ma sie co martwic:) nie ejste w ciazy na 100% ...a te brazowe plamy moga swiadczyc o zblizajacym sie okresie.. tez czasem tak mam:) wiec niedlugo bedziesz miala normalny okres zobaczysz pozdraiwam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 10:16 pm Temat postu: |
|
|
... napisał: | Chcialabym zapytac, czy moge byc w ciazy...
Okres dostalam tydzien po terminie co zdarza mi sie raz na dwa, trzy miesiace ze wzgledu na nieregularne cykle. Trwal on tak jak zawsze 6-7 dni z bólami takimi jak przy okresie. Dodatkowo zauwazylam złuszczajace sie fragmenty macicy.
Prosze o odpowiedz. |
na moje oko to wszytsko jest w pozadku..nie ejstes w ciazy...a czemu wogole masz takie obawy?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
... Gość
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 11:12 pm Temat postu: |
|
|
Mam takie obawy, bo pewnie nadmiernie panikuje i wyszukuje przyczyn, ktorych moze wlasciwie nie ma. Ale martwie sie, ze poprzez dotkniecie dlonia okolic pochwy jakies plemniki mogly sie przedostac do srodka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 11:44 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem nie masz sie o co martwic..dostalas okres i byl taki jak zawsze a ze sie spoznil to moga byc bardzo rozne przyczyny tego:) wiem ze czasem sie paniuje i wymysla rozne dziwne rzeczy tez kiedys tak miala... ale nie ma sie co martwic pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 4:32 pm Temat postu: |
|
|
czyli rozumiem ze nie mozliwe jest zeby kobieta byla w ciazy i miesiaczke dostala w miare regularnie i na dodatek byla srednio obfita? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lerka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 8:16 pm Temat postu: Miesiączka a ciąża |
|
|
mam pytanie ktore mnie ciagle nurtuje.czy jesli kobieta kochala sie w swoje dni plodne ale dostala w miare regularnie okres i na dodatek trawal tak jak zwykle3-4 dni i byl srednio obfity to jest mozliwosc ze jest sie w ciazy?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
problem:( Gość
|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 9:14 pm Temat postu: |
|
|
witajcie, mam pewien problem, który łączy się z tym wątkiem.
brała tabeltki antykoncpecyjne przez ponad 2 lata. przestałam je brać i podczas tej przerwy miałam stosunek z prezerwatywą. mieliśmy jednak podejrzenie, ze pekla podczas niego prezerwatywa. udałam się więc do ginekologa, który przepisał mi tabletki "antykoncepcja po" - bodajrze "postinor duo". wzięłam pierwszą tabletkę około 5 godzin po stosunku, drugą 12 godzin po (zgodnie z instrukcją). dostałam okresu po 5 dniach (zgodnie z informacją na ulotce) i zaczęłam wtedy brać spowrotem tabletki antykoncepcyjne (tak zalecił mi lekarz).
po trsech tygodniach od zazycia postinoru zrobiłam test ciążowy - wynik był "ciąża". następnie tego samego dnia 4 godziny później zrobiłam test ponownie - wynik "brak ciąży". dziwne było to, że testy tego samego producenta i dokładnie tego samego typu różniły się od siebie. ten test, który robiłam za pierwszym razem mial zupełnie inną powierzchnię płytki kontrolnej - był zmarszczony, wyglądał po prostu na stary. dla pewności tego samego dnia wieczorem zrobiłam kolejny test (innej firmy). wynik - brak ciąży. po kilku dniach (3) zrobiłam test raz jeszcze. wynik - brak ciąży.
jednak teraz gdy nadszedł dzień okresu zamiast pełnego okresu pojawiło sie niewielkie krwawienie. naczytałam się o tym wszystkim i nie wiem co mam myśleć ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|