Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Miesiączka w czasie ciąży ???

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 42, 43, 44  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agaciaaa-90

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Wrz 13, 2007 12:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witajcie! dostalam okresu wiec moje przypuszczenia naszczescie sie nie sprawidzily Smile pozdrawiam i dizkeuje za radyyyy ;*;*;*;*;*
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
greg

PostWysłany: Czw Wrz 13, 2007 12:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm...może to i dziwne, że facet pisze na taki temat ale pewna rzecz nie daje mi spokoju.

Wydaje mi się, że moja znajoma jest w ciąży (choć sama twierdzi, że to raczej niemożliwe). Ale po kolei.

Pierwsze objawy pojawiły się jakieś dwa miesiące temu. Bolał ją brzuch, momentami bardzo mocno, do tego rano a czasem rówienież w ciągu dnia miała nudnośći. Przypuszczała że być może jest w ciąży (razem ze swoim partnerem nie stosują zabezpieczeń, jedynie stosunek przerywany) jednak kilka dni po pojewieniu się objawów miała normalny okres (przynajmniej tak twierdziła). Ból brzucha po kilku dnia zniknął, nudności również, choć kilka dni temu znów je miała (mówiła, że niewiele brakowało aby zwymiotowała).

Od tego czasu miała już kolejną terminową miesiączke jednak pojawiły się kolejne objawy. Zaczęła więcej jeść (mówi, że połyka teraz wszystko jak odkurzacz), ma różne zachcianki (jeśli chodzi o jedzenie), zmiany nastroju (jednego dnia jest radosna, może nawet szczęśliwa, następnego znowu przygnębiona). Zauważyłem również (na razie jej o tym nie mówiłem), że powiększyły się jej piersi oraz że brzuch stał się jakby bardziej krągły (ale tego nie jestem pewien).

Namawiam ją aby poszła do lekarza i sprawdziła czy nie jest w ciąży ale ona się upiera, że w ciąży na pewno nie jest (choć ostatnio zaczyna się zastanawiać czy aby czasem nie jest ale do lekarza i tak iść nie chce).

No więc moje pytanie jest takie: Czy może być w ciąży i mieć terminowo miesiączke (a przynajmniej tak twierdzi) ?
Jak ją przekonać aby jednak do tego lekarza poszła?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Wrz 13, 2007 1:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

okresu takiego jak zawsze to raczej kobieta w ciazy nie ma,ale jest plamienie. Wszystkie objawy co opisałes wskazuja ze mozna podejrzewac ciaze! ale dlaczego nie chce isc do lekarza? przeciez niedlugo stuknie 3m-c a ona nawet nie byla na badaniu czy wszystko ok... Rolling Eyes . Dziwne zachowanie. moze niech test zrobi? ;/ ;/ .

Powrót do góry
greg

PostWysłany: Czw Wrz 13, 2007 1:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem dlaczego nie chce iść do lekarza. Być może dlatego, że ciąża nie była planowana i boi się reakcji partnera?

Zastanawiam się w jaki sposób ją przekonać aby jednak do lekarza poszła.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Wrz 13, 2007 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm moze postrasz ze moze chore dziecko sie urodzic,bo przeciez nie wiadomo czy ma brac jakies leki czy nie,czy ciaza nie jest zagrozona Confused Shocked nic nie wiadomo....

Powrót do góry
greg

PostWysłany: Czw Wrz 13, 2007 4:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chyba tak zrobie, jak się jutro spotkamy to ją troszkę postraszę Twisted Evil
Powrót do góry
pepkasia

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 7:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miałam ostatnią miesiączkę 17 sierpnia, planowany okres miałam 10 września, jednak miesiączki nie dostałam, w poniedziałek wieczorem zrobiłam test i pokazały się upragnione dwie kreski, cały tydzień byłam nastawiona że jestem w ciąży ... do dzisiaj rana, rano pojawiła się miesiączka. Sad Czy jest możliwość że jednak jestem w ciąży pomimo tego że dzisiaj dostałam miesiączkę Question
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 8:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pepkasia a te krawienia sa duze?? wyglada to jak normalna miesiaczka czy jest cos z nia nie tak?? bo mzoesz krwawic i byc w ciazy tylko to nie bedzie wygladalo jak normalny okres... proponuje sie przejsc do lekarza , test mogl sie myslic ale nigdy nic nie wiadomo i mozesz zeczywiscie byc w ciazy, a krwawienia w tym okresie sa niemile widziane zazwyczaj ...
powodzenia Smile
Powrót do góry
pepkasia

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 8:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się że jest normalna, moja ostatnia miesiączka ta w sierpniu już była krótka bo trwała 3 dni więc zobacze jak z tą będzie. Rolling Eyes tak mylałam że jak się skończy zrobie jeszcze jeden test chociaż nie wiem czy to ma sens
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja bym nie czekala az sie skonczy tylko poszla jutro do lekarza Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 42, 43, 44  Następny
Strona 27 z 44