Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anix90
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 27, 2007 9:03 am Temat postu: |
|
|
A czy będąc w ciąży, jeżeli osoba miewa bóle menstruacyjne(ból brzucha, skurcze.....) , to czy tez je odczuwa podczas tych krwawień w okresie ciąży?? tak mnie to pytanie troszkę nurtuje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Paź 27, 2007 3:06 pm Temat postu: |
|
|
W ciazy nie ma typowych krawien,jesli juz to lekkie plamienia.A jesli wystapi mocniejsze krwawienie i do tego skurcze czy mocne bole to znak ze dzieje sie cos nie dobrego i nalezy udac sie szybko do lekarza.Z reszta czasem nawet lekkie plamienia wraz ze skurczami moga doprowadzic do poronienia,sama nawet mialam tekie objawy,ale ciaze udalo sie utrzymac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pawel9
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 7:29 pm Temat postu: Krwawienia |
|
|
Zdarza się nawet, ze około 11 - 12 dnia od zapłodnienia dochodzi do drobnego krwawienia z dróg rodnych (sugerującego krwawienie miesiączkowe)
Ile dni / czasu moze trwać takie krwawienie?
------edited by emilka-----
przyłączyłam temat do tematu pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 7:57 pm Temat postu: czy podczas ciazy wystepowac moze.... |
|
|
witam chcialm spytac czy podczas ciazy moze wystapic krwawienie?nie wiem ale wydaje mi sie ze jestem jestem w ciazy...z ostatniej rozmowy z osoba na forum wyszlo ze kochalam sie w dni plodne...od tego czasu gdy moglo sie tak stac minely juz 3prawie tyg.dostalm okres ale barzdo dziwny...po za tym juz mi sie skonczyl a nadal bola mnie piersi i jest mi niedobrze mnie prosze o jakies odpowiedzi
-----edited by emilka----
przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu
nie zakładaj dwóch jednakowych tematów w różnych działach. jeden skasowałam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Sekrecik w ciazy nie ma okresu...masz tyklo krwawienia ktore sa krotkie i malo obfite... . jesli minely 3 tyg to zrob test. wynik bedzie jak najbardziej prawidlowy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mamusia
|
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 12:55 am Temat postu: Miesiączka w czasie ciąży ??? |
|
|
witam potrzebuje porady bralam luteine przez 10 dni od 16 do 25 dnia cyklu i mam obecnie okres ale mam takie objawy jak płaczliwosc (która mialam z pierwszym dzieckiem) piersi mnie szczypia swedza nie wiem jak to nazwac. wyczytalam równiez dzisiaj ze boli kosc ogonowa w czasie ciazy tez ten objaw mam.
przez caly miesiac mierzylam temperature i mialam podwyzszoma ale teraz spadla.
zastanawiam sie czy jestem w ciazy i czy zrobic test ?
prosze o szybka odpowiedz
dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 1:20 am Temat postu: |
|
|
raczej wątpię, by po zażyciu luteiny dostałabyś miesiączkę - będąc w ciąży |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 12:03 pm Temat postu: |
|
|
otoz mam pytanie ostatnio mojej kumpeli znajoma zaszla w ciaze. I powiedziala ze jak ona zaszla w ciaze to miala normalnie 3 okresy ktore trwaly normalnie 4-5 dni i bylo krwawienie..i nawet nie wiedziala ze to ciaza. Dopiero jak pojawily sie czeste mdlosci to udala sie do gina i okazalo sie ze jest w ciazy i otoz ginekolog powiedzial jej ze okres w ciazy jest mozliwy przez pierwsze miesiace, poniewaz jak zaplodnione jajeczko usadowi sie w macicy np na gorze to w natsepnym cyklu jejeczko ktore nie zostalo zaplodnione moze normalnie przeleciec sobie w dole i bedzie okres Nie wiem o co mu chodzilo temu ginekologowi..To znaczy ze jajeczko musi umiescic sie np na srodku macicy zeby nie bylo okresu w ciazy czy jak bo ja tak to zrozumialam dobrze mowi ten gino czy nie>, pozdrawiam
P.S. Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi i ze dobrze napisalam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 10:48 pm Temat postu: |
|
|
szczerze to ja nie czaje o co mu chodzilo...jak moze pojawic sie kolejne jajko jak juz 1 zostało zapłodnione? przeciez jak sie zachodzi w ciaze to wszystko sie zatrzymuje,cała owulacja itp...czegos nie czaje moze ktos wytłumaczy
aha i okres w ciazy? a nie plamienia? ... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 12:25 am Temat postu: |
|
|
moim zdaniem ginekolog cos bajuzyl najgorsze jest to wlasnie " a moja kolezanka powiedziala ze jej kolezanka bla bla..." tak oto powstaja plotki a w rzeczywistosci jest inaczej... takie krwawienie mocne w ciazy jest niebezpieczne i tyle, plamienia moga wystapic ale krwawienie normalne nie... jak sie tego nie przezyje na wlasnej skorze to potem sie nie wie co i jak ja sie uczylam tak a nie inaczej i nigdy sie nie spotkalam z rodzaca ktora miala normalny okres w ciazy ktora nie byla zagrozona... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|