Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
_aleksia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 8:34 pm Temat postu: Wynik testów pozytywny, a pojawiła się miesiączka < ? > |
|
|
Otóż mam taki problem...
Udałam się do ginekologa, bo niepokoił mnie mój śluz. Lekarz stwierdził u mnie grzybicę, otwarcie mi powiedział, że przyczyną pojawienia się infekcji może być zapłodnienie.Przepisał mi clotrimazolum-tabletki i krem.Kiedy miesiączka spóźniała się dwa dni zrobiłam test z pierwszego, porannego moczu ; wynik pozytywny. Następnego dnia powtórzyłam test, ale już nie brałam pierwszego moczu, test robiłam w południe i również wyszedł pozytywny. Często oddaje mocz, mam nabrzmiałe i obolałe piersi, powiększone brodawki, jestem senna no i ten apetyt na wszystko... Co się okazało? Dostałam okres ;o . Miesiączka powinna pojawić się 28 stycznia, po zrobieniu testów, które wyszły pozytywnie i odczuwaniu objawów mogę śmiało stwierdzić, że jestem w ciązy, ale co mam teraz myśleć, gdy pojawił się okres ? Wiem, że jest taka możliwośc, że okres może występować do 3 miesiąca, że plamienia mogą doprowadzić do poronienia... Wizyte u ginekologa mam jutro, strasznie się obawiam... Znacie przypadki gdzie okres występował podczas ciązy ? Poprostu mam zmieszane myśli teraz, gdy pojawiła się miesiączka... Co o tym myślicie...
Z góry dziękuję za odpowiedzi
przyłączyłam do zbiorczego. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Tak znam...Moja mama i moja siostra...
Moja siostra dowiedziała się w 4 miesiącu że jest w ciąży...Moja mama o ciąży ze mną dowiedziała się bo miesiączka zamieniła się w krwotok...
Zrób test z krwi. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 8:42 pm Temat postu: |
|
|
aleksia miesiaczka a wlasciwie plamienie moze sie pojawic, i to nie oznacza ze cos jest nie tak. Ale bardzo dobrze robisz ze idziesz z tym do lekarza. Nie denerwuj sie bo mozesz tym zaszkodzic dziecku. Wg mnie jestes w ciazy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 9:15 pm Temat postu: |
|
|
to niepokojące, oby to nie było poronienie. bardzo dobrze, ze masz jutro wizytę u ginekologa. tylko, że ja to bym poszukała chyba innego gina ;] nie rozumiem, dlaczego lekarz wiedząc, że mogło dojść do ciąży zapisuje clotrimazolum a nie nystatynę, która jest całkowicie bezpieczna. fakt, w ciąży jest się bardziej podatnym na infekcję, trzeba o siebie dbać, używać odpowiednich płynów do higieny (np. lactacyd femina, ziaja z kwasem mlekowym itp), dobrze jest brać profilaktycznie specjalne probiotyki dla kobiet (typu lacibios femina). a to wszystko dlatego, że w pierwszym trymestrze bardzo mało jest leków przeciwgrzybiczych całkowicie bezpiecznych. clotrimazolum do nich też nie należy. tylko nystatyna :/ _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 10:14 pm Temat postu: |
|
|
dziewczyny mam pytanie : jak wyglada plamienie implantacyjne, czy wystepuje w dniu spodziewanej miesiaczki czy wczesniej i czy tempka powinna wtedy lekko spasc czy raczej skoczyc?miala ktoras z was takie plamienie?pozdrawiam(acha i czy towarzyszyly temu jakies objawy np....bardzo metaliczny posmak w ustach?) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 11:32 pm Temat postu: |
|
|
plamienie jak plamienie - prawdopodobnie odrobina krwi lub śluzu z krwią
powinno raczej wystąpić po ok. 6-12 dniach od owulacji, więc przed dniem spodziewanej miesiączki (najczęsciej). a temperatura chyba normalnie - ja w drugiej fazie cyklu, ale glowy nie dam _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pyskata18
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 10:40 am Temat postu: ... |
|
|
hej mam pytanko w czasie tygodnia od zapłodnienia moge miec okres ? _________________ Wiara Czyni Cuda ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 10:32 pm Temat postu: |
|
|
dobra, teraz ja, spóźnił mi sie okres 12 dni, ale w końcu go dostałam.
wcześniej robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny.
okres był w sumie normalny, może konsystencja troszkę "rzadsza" niż zwykle, ale trwał 6 dni, jak zazwyczaj.
jednak podczas zbliżenia i głębszej penetracji odczuwam ból, nigdy go nie miałam.
chyba znowu zaczynasz panikować i coś sobie wkręcać.
czy może to świadczyć o ciąży? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 11:02 pm Temat postu: |
|
|
eysonfire To może raczej o infekcji świadczyć.
Pyskata18 sądzę że tak, bo zarodek wędruje do jamy macicy ok tygodnia od zapłodnienia, kolejny tydzień trwa implantacja. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 11:05 pm Temat postu: |
|
|
uf, jak w moim przypadku to mniejsze zło.
Idę w przyszłym tygodniu do ginkologa, ale pewnie bym panikowała, a tak pójdę na spokojnie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|