FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 3:57 pm Temat postu: |
|
|
Ech, niestety zaczynam panikować.
Wizyte mam za parę dni, ale chyba się skończę do tego czasu.
Może raz jeszcze zbiorę wszystko do kupy.
Spóźnił mi sie okres 12 dni (kochaliśmy sie nie raz, ale zawsze w prezerwatywie, która nie pękła i finish na zewnątrz), okres przyszedł, był rzadszy, ale trwał 6 dni (czyli normalnie, dośc obfity, ale konsystencja rzadsza). Wcześniej byłam chora, antybiotyk, do tego sesja i stres.
Teraz natomiast czuję się jakbym miała psm, (miesiączke dostałam 7 lutego), pobolewaja mnie piersi, ale żadnych przebarwień nie mam, do tego z boku lewej, trochę pod pachą jakby, czuje guzka, który tez pobolewa (może to być węzeł chłonny?), mam też dziwny śluz, taki, jakby żółty, do tego, kłuje mnie lewy jajnik i dziwnie boli brzuch, ogólnie objawy jak na okres.
Czy przez tą chorobę, spóźnioną miesiączkę, mógł mi się aż tak rozregulować cykl? Byc może to po prostu objawy owulacji, a ja panikuje? Nie wiem, test robiłam - negatywny, zreszta logicznie patrząc to nie ma szans na ciąże. Moja przyjaciółka właśnie się dowiedziała, że jest w ciąży, może sobie zaczynam coś urajać?
Wiem, wiem, panikara ze mnie, ale co to może byc?
Infekcja + owulacja, czy może ciąża?
Poradzcie coś, bo "zejde" i do gina mnie kopytami do przodu zaniosą. :/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 4:04 pm Temat postu: |
|
|
kłucie i dzień cyklu jak na owulkę. ciąża to nie skoro z gumą było wszystko ok.
a co do infekcji - te upławy mają jakiś zapach, odczuwasz przy tym swędzenie? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 4:05 pm Temat postu: |
|
|
zapach, wlasnie nie, a swedzenie do tak od czasu do czasu, ale nie w srodku, tylko wargi :/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 4:07 pm Temat postu: |
|
|
no to ja stawiam na początki infekcji plus owulacje
smaruj wargi sromowe clotrimazolem, może złagodzi swędzenie do czasu wizyty u gina _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 4:10 pm Temat postu: |
|
|
dzięki, kurde chyba sie do psychologa wybiore, bo z ta moja hipochondria to ja daleko nie zajde.
ciążę urojoną sobie wmawiam. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ser
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 12:46 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie... na poczatku usprawiedliwienie jesli jednak zostala tu udzielona odpowiedz. Przewertowalem 20 stron spamu i historii w tym watku jak i w poprzednim... pojawialy sie podobne pytania ale nigdzie prostych, jasnych i konkretnych odpowiedzi.
Opis sytuacji: Nie pamietam dokladnie czy byla grozna sytuacja, z tego co pamietam to nie, mozliwe ze byl stosunek przerywany i to jakos w czasie dni plodnych ale nie wiem czy czasem to nie bylo miesiac temu, kochamy sie dosc czesto wiec trudno spamietac co kiedy bylo. Moja kobieta posiada okres czesto nie regularny jednak od jakiegos to czasu okres ten sie ustabilizowal (tak przynajmniej sadzimy ). Jestesmy ze soba od roku i do tej pory nie bylo przypadku aby moja kobieta dostala okres ktory trwal tylko 3 dni i nie byl okresem tylko plamieniem. Mowi ze to z powodu ostatnich stresow (szukanie pracy tak przynajmniej mowi ). Nie wiem czy tak jest na prawde, jednak wiem ze miala plamienia czysto czerwone bez zadnych brazowych plam. Z tego co niby doczytalem miesiaczka podczas ciazy przejawia sie brazowym plamieniem, nie czerwonym. Na chwile obecna brak wszelkiego rodzaju oznak ciazy nie liczac tego dziwnego okresu.
Pytanie : Czy 3 dniowe plamienie czerwonymi plamami zamiast pelnowymiarowej miesiaczki moze byc oznakiem ciazy czy tez ja wyklucza.
Zalezy mi na konkretnej odpowiedzi, najlepiej potwierdzanej jakas dedukcja . Odpowiedzi w stylu, tak, nie, sa co najmniej nie wyczarpujace.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Ser
Dodano po 2 minutach:
Do tych wszystkich co napisza zrob test, idz do ginekologa itd... po pierwsze ja tego zrobic nie moge, po drugie moja kobieta jest u rodziny w tym momencie a co za tym idzie przez najblizsze 2 tygodnie wszelkiego rodzaju badania odpadaja do poki nie zjawi sie u mnie. 2 tygodnie stresow bez znania odpowiedzi jest dla mojego zdrowia co najmniej nie wskazane, tym bardziej dla jej zdrowia. Dlatego jesli ten objaw ktory jest kluczowym i na chwile obecna jedynym jest priorytetem w dochodzeniu do prawdy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 1:32 am Temat postu: |
|
|
a czemu testu nie może zrobić? ktoś z Nią do toalety za rączke chodzi? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ser
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 2:20 am Temat postu: |
|
|
wynika to z kilku czynnikow
po pierwsze jest sporo osob w tym domu gdzie jest.. wiec od razu byloby zdziwienie.... a gdyby zobaczyli test .. to czeka mnie kastracja
Po drugie, nie chce aby sie stresowala niepotrzebnie. Mowiac krotko dbam o nia i dlatego chcialbym to wyjasnic zanim zdecyduje sie na jakiekolwiek oswiadczenie w tej kwesti i dzialania.
Trzecia sprawa jest takze problem finansowy , a raczej transferu pieniedzy. Nie mam jak jej dac pieniadze na wszelkiego rodzaju potrzebne rzeczy.
Moge takze dodac ze wczesniej miala zachwiania hormonalne, wachajacy sie okres . Dodatkowo ostatnio zauwazylismy u niej brak zmian sluzu ... ciagle bialy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 10:30 am Temat postu: |
|
|
no cóż, jeżeli "możliwe, że byl przerywaniec" a miesiączka była skąpsza i trochę inaczej wyglądała, to ciąża jest prawdopodobna (mało bo mało, ale jest), dlatego najlepiej zrobić test. ja nie wiem, gdzie Twoja dziewczyna jest, że nie ma możliwości pójścia samej do apteki i kupić za 8zł test ;D _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pyskata18
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 4:08 pm Temat postu: |
|
|
kolaznka wlasnie jest w ciazy po raz drugi i ma okres a mowi ze w tamtejciazy mial do 3 miesiaca i niewiem mozan miec i jest taki jak zawsze on czy nie ? _________________ Wiara Czyni Cuda ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|