Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ser
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 4:20 pm Temat postu: |
|
|
no mowilem ze powinien byc brazowy .. brazowy oznacza plamienie .. a takie krwiste to nie wiem co to ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pyskata18
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 6:03 pm Temat postu: |
|
|
no looz tylko tak mi mowila ze mial do 3 miesiaca niewiem ja powinam teraz miec zobaczymy:) _________________ Wiara Czyni Cuda ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kajko
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 3:44 am Temat postu: pomocy |
|
|
postaram sie strescic moja historie,dokladnie rok temu bylam w ciazy niestety ciaze utracilam bo w piatym tygodniu malenstwu przestalo bic serce.jestem w anglii jezyk znam na takim poziomie zeby sie dogadac z miejscowymi wiec nie wszystko zrozumialam.w szpitalu wsadzili mi do pochwy jakies dwie tabletki po ktorych martwe dziecko mialo ze mnie wyjsc ale nie chcialo wiec dostalam kropluwke i to rowniez nie pomagalo wiec po okolo 12 godzinach zaczelam ze tak powiem przec no i ''wycislam''dziecko.puzniej dano mi zastrzyk antykoncepcyjny i caly moj cykl sie popsul mialam miesiaczki ktore trwaly po 20 dni co dwa tygodnie albo przez dwa miesiace nie mialam a potem tydzien miesiaczka tydzien przerwy i znowu.po jakims czasie a dokladnie od trzech miesiecy miesiaczkuje regularnie.co mnie niepokoi,z moin chlopakiem barzo chcielibysmy miec dziecko wiec kochamy sie bez zabezpieczen w zeszlym tygodniuu cos mnie natchnelo i postanowilam zrobic test bo mialam takie same objawy ja przy pierwszej ciazy 4 lata temu(dziecko urodzilo sie zdrowe w terminie).test wyszedl pozytywny wiec dla pewnosci zrobilam drugi ktory tez byl pozytywny ale wczoraj zaczelam krwawic tak jakbym miala miesiaczke tylko troche mniej obficie jednak ze skrzepami(normalny termin miesiaczki)nic by mnie nie martwilo tylko te testy czy to mozliwe ze byly bledne?a i wczesniej miesiaczke mialam 26.01.prosze o pomoc bo naprawde chcielibysmy miec drugie dziecko. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 1:12 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm.... z tego co tu przeczytalam, jednym z objawow ciazy moga byc plamienia z takiego brazowego sluzu. Czy ktos moze mi to potwierdzic? ( mam takie od kilku dni....) W ktorej fazie ciazy wystepuja? I czy jesli sie pojawily to jesli zrobie test bedzie on wiarygodny?
Dodam, ze dwie kreseczki na tescie to bylaby dla mnie wielka radosc! _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 2:42 pm Temat postu: |
|
|
ale plamienia moga oznaczac wiele innych rzeczy... teoretycznie krwawienie w czasie ciazy jest niewskazane ale czasem sie zdazaja takie plamienia , nie zawsze ale sie zdazaja...
to nie znaczy ze jestes w ciazy bo to moze byc np. problem z gospodarka hormonalna, mesniak lub nadzerka albo po prostu poczatek okresu... najlepiej zrob test jezeli minelo minimum 12 dni od stosunku bedzie on wiarygodny... zycze dwoch kreseczek i powiedzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 9:58 pm Temat postu: |
|
|
No... my sie kilka razy kochalismy... nie wiem w sumie od ktorego stosunku mialoby byc te 12 dni... Do tej pory bralam Cilest, i po odstawieniu jeszcze nie mialam normalnej miesiaczki, wiec nie wiem kiedy byla owulacja...poczekam jeszcze klika dni, choc bedzie mi trudno bo bardzo juz bym chciala dzidzie miec i test zrobie [/code] _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 7:28 pm Temat postu: |
|
|
Zrobilam test i na razie nic
Jedna kreska....
Moze to jeszcze za wczesnie? Jesli po odstawieniu Cilestu mialabym nadal regularne cykle to miesiaczka wypadalaby dopiero za tydzien...
To plamienie taki jakby sluz zabarwiony na rozowo-brozowy kolor juz mi sie skonczylo. Trwalo okolo tygodnia. A moze to moglo byc to plamienie implantacyjne o ktorym pisalyscie? Jak myslicie?
[/list] _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
violence
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 1:39 am Temat postu: |
|
|
witam, mam małe pytanie dotyczące tego tematu.. mianowicie trochę się martwię, że mogę być w ciąży. wydaje mi się jednak, że wszystko wyolbrzymiam i wiecie, jak to jest zwykle w stresie- wynajduję sobie różne objawy. bardzo małe było prawdopodobieństwo, abym została zapłodniona, gdyż z moim chłopakiem kochaliśmy się mniej niż zwykle.. martwi mnie jedynie fakt, że mam okropnie mały okres, co do mnie niepodobne. dlatego mam pytanie, czy okres jest możliwy podczas ciąży ? nie chodzi tu o plamienie - 1. dzień okresu przyszedł regularnie, jak zawsze, ale krwawienie było niewielkie.. 2. dzień był nawet normalny, ale 3 był znów malutki.. dziś jużjest czwarty i chyba okres mi się kończy, a zwykle miałam po 7, 8 dni i na początku dość obfity.. nie mam pojęcia, czemu tak mało mam teraz, może wszystko wyolbrzymiam, może poprostu tak czasem się zdaża. ale jestem w lekkiej panice i proszę was, napiszcie mi, czy podczas ciąży może wystąpić normalny lecz mniejszy okres.. jeszcze dodam do tego, że ostatnio wydaje mi się jakby powiększyły się moje piersi.. ale słyszałam, że mogą jeszcze rosnąć aż do 20 roku życia.. więc już sama nie wiem. zaczynam powoli w każdym moim ruchu dostrzegać objawy chyba mam paranoję błagam, niech mi ktoś odpisze.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 11:51 am Temat postu: |
|
|
muisz napisac cos wiecej...
co to znzczy ze kochaliscie siemniej niz zwykle? Czy to byly dni plodne? kiedy mialas ostatni okres? ile dni trwa Twoj cykl? No i czy byliscie zabezpieczeni? _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
violence
|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 12:49 am Temat postu: |
|
|
nie wiem, czy były to dni płodne, gdyż nie zwróciłam na to większej uwagi, ale myślę, że raczej było to po owulacji. okres dostałam regularnie, mam 28 dniowy cykl. nie mieliśmy zabezpieczenia, ale byliśmy bardzo ostrożni. kurcze, gdyby nie to, że krwawienie jest mniejsze niż zwykle, to nawet nie pomyślałabym, że mogę być w ciąży.. a teraz gdy zaczęłam się zastanawiać co mogło na to wpłynąć (stres, nieregularny tryb życia, mało snu) to nagle przeczytałam na stronce, że można mieć okres nawet 3 razy gdy już zajdzie się w ciążę i sama teraz nie wiem w jaki sposób to rozpoznawać.. czy krwawienie wtedy jest normalne ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|