Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Miesiączka w czasie ciąży ??? part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Czw Kwi 09, 2009 5:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

takie plamienie moze byc oznaka ciazy, wiec jeszcze nic straconego.
skoro wczesniej poronilas, to radze jak najszybciej zrobic test i udac sie ginekologa, takie plamienie nie powinno sie dlugo utrzymywac jesli to ciaza.

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Kwi 09, 2009 9:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrobiłam test, niestety negatywny Sad. Cóż, trzeba wrócić na ziemię.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
czubek :D

PostWysłany: Nie Maj 31, 2009 3:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej Wink jestem tu nowa a mam pytanie:p a chodzi o to że kochałam sie z chłopakiem 5 dni przed okresem(czyli wychodzi ze to dni nie płodne),przed wytryskiem wyciągnął,ale coś mogło naleciec Sad póxniej zamiast okresu miałam przez 3 dni plamienie,choć mogło to być spowodowane stresem przed maturą)... byłam u lekarza 21 dni po stosunku i miałam USG.lekarz nic nie stwierdził.poprosiłam o przepisanie tabletek antykoncepcyjnych i mi przepisałSmile to oznacza że nie jestem w ciązy skoro mi bez wahania przepisał?? czy może to było za wcześnie żeby stwierdzić ciąze??
...teraz juz mineło 31dni od plamienia i znowu mam zamiast miesiączki plamienie:/ fakt tez sie denerwowałam czy nie jestem w ciązy ale juz to było mniej stresu: Confused i wziełam pierwszą tabletkie!
jak myslicie to nie oznaka ciąży? i czy nic nie bedzie ze wziełam pierwszy raz tabletke??

prosze o odpowiedz Sad
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Nie Maj 31, 2009 3:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeśli masz wątpliwości to zrób test ciążowy lub test z krwi bhcg
Powrót do góry
natalia07

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 5:28 pm    Temat postu: miesiączka w ciązy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam. chciałabym się dowiedzieć czy możliwe jest mieć miesiączkę w czasie ciąży. ostatnią miesiączkę miałam 10 maja teraz dostałam 6 czerwca a wcześniej miałam regularne miesiączki. cykl 31 dni. moje dni płodne obliczałam więc od 10 i 31-dniowe cykle, tak więc jeśli dostałam okres wcześniej o 4 dni to wychodzi na to, że w czas jajeczkowania własnie wtedy narzeczony kończył we mnie stosunek. Dodam też, że przed spodziewaną miesiączką miałam takie objawy jak częste oddawanie moczu, ciemne obwódki wokół sutków, bolące piersi. i właśnie te krwawienie 4 dni za wcześnie. ból brzucha normalnie jak na miesiączkę tylko, że utrzymywał się cały dzień z krótkimi przerwami oraz krwawienie raczej koloru najpierw brązowego a później różowego(bez skrzepów). Co to może oznaczać? Czy mogę być w ciąży? proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję.

Dodano po 41 minutach:

dodam, że prawie rok temu byłam w ciąży jednak okazało się że było to puste jajo płodowe.
Powrót do góry
aedd

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 6:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czemu powtarzasz wszedzie ten sam post?

W ciązy nie można mieć miesiączki. Kobiety, które uważają, że ją mają nie potrafią rozróżnić plamienia od normalnego okresu. Plamienia (!) mogą pojawić się we wczesnej ciązy i są zwiazane z zagnieżdżaniem się komórki jajowej. Wszelkie inne plamienia powinny być konsultowane z lekarzem.

Jeżeli miałaś już dwa okresy, ktore ten okres przypominały (czyli dość obfite, krew płynna, bordowa bądź czerwono-krwista) ciąża jest niestety wątpliwa. Obajwy, które opisałaś swiadczą o zbliżającej się miesiączce (czyli ciemne obwódki, bolące piersi). To, że miałas krawienie 4 dni za wczesnie to moze byc wynik stresu, pogody etc.

Częste oddawanie moczu - nic tak nie drażni jak przeziębienie pęcherza Smile

Skoro starasz się o dziecko, proponuję zacząć mierzyć sobie temperaturę w pochwie, bo śluz może być tylko zapowiedzią owulacji a jej potwierdzeniem jest zawsze skok temperatury. Wtedy ładnie można wycelować dokładnie w płodne i szansa na dzidzie się zwiększa Smile

Polecam także zrobienie testu - kosztuje parę złotych, a wynik jest od razu Wink
Powrót do góry
natalia07

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 7:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miałam tylko jedną miesiączkę od tego czasu, właśnie teraz. ciemne obwódki sutków nadal występują ,częste oddawanie moczu i senność. kiedy skończy się to krwawienie(?) to na pewno zrobię test.
Powrót do góry
aedd

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 7:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie czekaj na koniec krwawienia zrób sobie test od razu Smile lepiej wiedzieć wcześniej niż później Smile Jeżeli mineło więcej niż 2 tygodnie od stosunku, wynik będzie wiarygodny Smile życzę dwóch kresek Smile
Powrót do góry
natalia07

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 7:26 pm    Temat postu: miesiączka w ciązy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie dziękuję żeby nie zapeszyć Smile
Powrót do góry
aedd

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 7:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

napisz jak poszlo Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 20 z 41