Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
natalia07
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 8:25 pm Temat postu: miesiączka w ciązy |
|
|
A myślisz, że ciąża może być możliwa w takim przypadku? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 8:28 pm Temat postu: |
|
|
cięzko powiedziec, bo nie mierzysz temperatury ;P ale zobaczymy, trzymam kciuki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamii
|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 12:03 pm Temat postu: |
|
|
hej mam problem.
staram sie o maleństwo 3 miesiąc w tym miesiącu miałam dziwną miesiączkę..pierwszego dnia miałam plamienie,2 i 3 dnia normalną miesiączkę a 4 i 5 plamienie..i nie wiem czy mam sobie robić nadzieje czy możliwe jest że jestem w ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 12:43 pm Temat postu: |
|
|
A skąd mamy to wiedzieć? Zrób test jak minie 14-16 dni od ostatniego stosunku. Najlepiej z krwi, bo daje 100% pewności.
Może to być ciąża, może to być infekcja, a równie dobrze zwykła anomalia... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
milena12
|
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 10:05 pm Temat postu: objawy ciąży |
|
|
witam. jestem nowa na forum, mam pytanie do bardziej doświadczonych koleżanek.staram się z moim mezem o dzidziusia.
dwa tygodnie temu w dni płodne kochalismy się bez zapezpieczenia.nie wiem czy jestem w ciąży - i chciałabym się upewnic - tydzień po stosunku robiłam tes ale wyszedł negatywnie - ale w między czasie dziwnie się czuję - często oddaje mocz, odbija mi się bardzo czesto a na piersiach i udach pojawiły się bardzo widoczne żyły.jednak tym objawom zaprzecza fakt że dostałam okres ( nie wiem czy to okres czy plamienie) trwał on tylko 3 dni i nie był silny, czy istnieje mozliwosc żebym była w ciazy - kiedy najlepiej zrobić test ciążowy - żeby był wiarygodny. proszę o wskazówki i podpowiedz- dziękuje i pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 10:07 pm Temat postu: |
|
|
Test ciążowy robi się minimum 14-16 dni po stosunku. Wcześniej jest po prostu niewiarygodny.
To krwawienie mogło być plamieniem implantacyjnym.
Zrób sobie test z krwi w laboratorium po 14-16 dniach od stosunku. Będziesz wiedzieć na 100% _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
milena12
|
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 10:18 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje za szybką odpowiedź. może jutro zrobie sobie test w domu i zobacze co wyjdzie jesli wyjdzie negatywnie to wówczas w przyszłym tygodniu udam się na badanie krwi. jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
milena12
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 6:45 pm Temat postu: |
|
|
witam ponownie. dzisiaj zrobiłam sobie test i wyszedł negatywnie. czy w takim razie istnieje możliwosc abym mogła podejrzewać że jestem w ciąży. czy istnieje możliwośc że test może nie stwierdzić ciąży? jest ponad dwa tygodnie po współżyciu .dzisiaj znów miałam znikome plamienia. prosze o podpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 2:46 pm Temat postu: |
|
|
Najlwpiwj zrób test w laboratorium. Koszt ok 30 zl. Testy apteczne często nie wykazują ciąży, gdyż stężenie hormonu w moczu może być niższe niż w rzeczywistości jest. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
milena12
|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 3:52 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje tak zrobie |