Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
okropna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 7:04 pm Temat postu: problem |
|
|
Hej dziewczyny:)
Mam pytanie, czy test z moczu robiony w 15,18 i 21 dni po stosunku jest wiarygodny ? (wszystkie wyszły negatywne). Okres powinnam dostać za jakieś 7 dni. Mam długie cykle od 20 do nawet ponad 40 dni. Boję się, ze jestem w ciąży i ze test mógł teog nie wykryć. Ostatni okres miałam od 29 czerwca do 5 lipca. Do niebezpiecznej (w moim mniemaniu) sytuacji doszło 12 lipca. Właściwie szansa na zapłodnienie była znikoma. Dotknęlam preejakulatu chłopaka po czym niedokładnie przetarłam rękę i dotknęłam wzgórka łonowego i łechtaczki. Koleżanki prrzekonują, ze mogę być spokojna ale wole zapytać kogoś bardziej doświadczonego. Dopiero teraz widzę jak wielu rzeczy na temat pettingu nie wiedziałam. Bardzo prosze o wasze zdanie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 10:43 pm Temat postu: |
|
|
Tak jest wiarygodny.
A do ciaży nie miało prawa dojść. W preejakulacie nie ma plemników zdolnych do zapłodnienia... Pojawiają się w nim bezpośrednio przed wytryskiem.
Żeby doszło do ciąży potrzebna jest owulacja i spora ilość świeżej spermy... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
okropna
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 9:29 am Temat postu: dziękuję |
|
|
Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, uspokoiłas mnie. Zastanawiałam się nad badaniem beta HCG ale chyba nie ma sensu. W moim pierwszym poście wkradł się mały błąd- moje cykle trwają od 30(nie od 20) do 40 dni. A czy gdyby sytuaja wyglądała tam samo tylko okazało się, że nie był to preejakulat tylko sperma. Czy wtedy zapłodnienie stałoby się możliwe? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alex:))
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 9:36 am Temat postu: |
|
|
Hm jeśli miałabyś dni płodne i byłoby bez zabezpiecznia,to szanse na ciążę są ogromne.Wręcz powiem,że ciąża gwarantowana:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
okropna
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 9:44 am Temat postu: hmm |
|
|
Ale ja mówiłam o pettingu a nie stosunku:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alex:))
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 9:57 am Temat postu: |
|
|
hihi to sorka:)
przeczytałam ostatniego posta i potym wywnioskowałam odpowiedź
to tak nawiasem mówiąc szanse wg mnie są też nie pewne co do ciązy bo
do zapłodnienia jest potrzebna duża ilość spermy głeboko w pochwie a Ty podobno dotknełaś tylko łechtaczki,więc...
ale to tylko moje zdanie;p |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamii
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 8:30 am Temat postu: |
|
|
hej mam duży problem a mianowicie boje sie ze mogłam samoistnie poronić czego bardzo sie obawiam...
więc mam mieśaczke co 30 dni.ostatnia 30.06
w tym mieśącu jej nie dostałam..zrobiłam 3 testy wyniki pozytywne chodz w dwuch były bardzo słabiutkie kreski na polu testowym ,ale było je jednak widac...4.08 dostałam okres ...nie jakieś tam plamki normalnie pełno krwi..zrobiłam test(w moczu było pełno krwi)jedna kreska bardzo.bardzo mało widoczna ..
czy to może byc okres w ciąży?, czy ostatni test mogł wyjsc tak z powodu krwi w moczu??i czy te wszystkie testy mogły sie mylić?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Zrób test z krwi w laboratorium i idź do ginekologa. Skoro wiedziałaś ze jesteś w ciąży powinnaś jak najszybciej udać się do ginekologa...Bo żadne krwawienie w czasie ciąży nie jest bezpieczne, choć takowe się zdarzają. Ale są to krwawienia a nie miesiączki... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamii
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 7:18 pm Temat postu: |
|
|
wiem,wiem dzis zrobiłam wyniki będą jutro jeżeli wyjdzie pozytywnie natychmiast pojadę do szpitala..a co z tym ostatnim testem mógł sie mylić jeśli w moczu była krew???
Dodano po 3 godzinach 38 minutach:
mam jeszcze pytanie: ile utrzymuje się wysoki wskaźnik bhcg po poronieniu? i ile utrzymują się bóle po poronieniu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamii
|
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 6:06 pm Temat postu: |
|
|
2,0 to znaczy ze byłam?? |