Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Miesiączka w czasie ciąży ??? part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 9:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pojawienie się drugiej kreski na teście ciążowym oznacza wykrycie hormonu hcg. Poczytaj dokładnie tą ulotkę . Barwa zależy od stężenia , rośnie w miarę upływu dni. Jeśli test wykonany jest prawidłowo i wynik odczytany jest zgodnie z przewidywanym czasie danego testu to uwidocznienie kreski nawet o barwie delikatnej daje wynik pozytywny.

Faktem jednak jest to,że kreska jest blada ale kolor który ja widzę może byc uzależniony od ustawienia barwy na monitorze ( u mnie jest bladoróżowy Wink ). Czyli podsumowując pojawienie się kreski drugiej o barwie od bladoróżowej po intensywny kolor oznacza wynik pozytywny. Może się też zdarzyć ,że w miejscu gdzie powinna byc kreska pojawi się tylko zarys kreski bez barwnika ( tak jak możliwe jest tu) wtedy trzeba test powtórzyć bo może to byc tylko uwidocznione miejsce barwienia a nie wychwycone hcg

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
aniaS2020

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 10:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej.Ja to mam takie małe pytanie.
Otóż mam powiększone piersi i jak je dotykam bolą.
Mam okres.W wieku 20 lat piersi już chyba nie rosną Question
I coś tak przeczuwam że może jestem w ciąży.
Trochę mam większy brzuch ale nie znacznie.
To może od słodyczy.Mam czasem na nie ochotę przed okresem i spożywam w dużej ilości. Very Happy
Nie tak dawno się odchudzałam może dla tego trochę brzuszek wywaliło.
Żadnych obiaw ciąży nie mam.Tylko te piersi mnie tak zastanawiają.
Czekam na odp.
Pozdrawiam Wink

---Nie pisz tych samych postów w rożnych tematach---tosia81
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 10:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli masz normalny okres to w czym problem? Normlna miesiaczka = brak ciazy

Powrót do góry
elkunia

PostWysłany: Nie Lis 08, 2009 1:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie do końca TOSIU moja mama miała do 5 miesiąca miesiączkę do 3 miesiąca była normalna a potem zanikała. są różne przypadki.
nawet w książkach pisze że przez pierwsze 3 miesiące można krwawić. a nikt nie wie czy chodzi o plamienia czy normalną @.
ale bolesność piersi zdarza się podczas miesiączkowania. a może się tak zdarzyć przy podwyższonej prolaktynie.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Lis 08, 2009 12:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

elkunia proszę Cię już tyle razy wałkowaliśmy ten temat. W czasie ciąży nie występuję miesiączka . Zapamiętajcie to raz na zawsze. Przeczytajcie najpierw o tym co to jest okres - złuszczanie i wydalaniem nabłonka śluzówki jamy macicy, w której nie zagnieździło się zapłodnione jajo płodowe. Jeśli jest okres to nie ma ciązy- logiczne.Nie ma szans by w ciąży on występował każdy lekarz Ci to powie i żadne medyczne artykuły nie mówią o tym że może być inaczej. Nie ma miesiączki i kropka. Może wystąpić plamienie lub krwawienie ale to nie ma nic wspólnego z miesiączką . Rozumiem,że może być różnie. Mogą wystąpić plamienia które są " typowe" i nie zagrażają ciąży czy nawet lekkie krwawienia ale na pewno nie jest to normalne i powinno być skonsultowane z lekarzem. Niektóre kobiety mają szczęście i takie krwawienia nie spowodują niczego złego a niektóre niestety tracą dzidzię. Kiedyś rozumiem - kobiety widząc krew myslały ,że mają okres ale dzisiaj?? No wybacz Wink.

Powrót do góry
elkunia

PostWysłany: Nie Lis 08, 2009 5:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

OK.... NIE ZABIERAM JUŻ GŁOSU Smile
nie będziemy sie przegadywać przecież... więc było to krwawienie nie miesiączka.ooo...
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Lis 08, 2009 5:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

elkunia tu nie chodzi o sprzeczanie się Wink bo i po co . Pozdrawiam

Powrót do góry
Thor

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Lis 08, 2009 10:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam dosyc tych zmartwien, ide z dziewczyna na badanie beta HCG w tym tygodniu, chce miec to juz za soba.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Lis 09, 2009 12:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Thor ja już się nie wypowiem na ten temat

Powrót do góry
elizabeth77

PostWysłany: Pią Lis 20, 2009 12:52 pm    Temat postu: BHCG Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie odnośnie badańBHCG,2 MCE temu poroniłam bedac w 6 TYG. potem po miesiacu miałam normalnie wyglądajace miesiaczke ale ostatnią TJ 10 go która była opóżniona wygladała podobnie jak poronienie .Dlatego poszłam do swojego lekarza i ten kazał mi zrobic BADANIE BHCG-WYNIK 19,98 czyli tak jakbym byla w ciazy ale te objawy były jak po poronieniu.Lekarz twierdzi że to jeszcze podwyższony poziom po wcześniejszym poronieniu i mam zrobić jeszcze badanie za 2 tyg,ale ja twierdzę że on mnie kłamie by mnie nie straszyć. Mam nadzieje,że sie mylę

---Nie pisz całego postu wielkimi literami. Czyt.regulamin---tosia81
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 28 z 41