Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Miesiączka w czasie ciąży ??? part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pią Lis 20, 2009 2:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, poziom bhcg moze po poronieniu byc podwyzszony przez jakis czas. Twoj lekarz ma racje.
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lis 20, 2009 2:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie sadze aby lekarz kłamał...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
elizabeth77

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lis 20, 2009 3:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za odpowiedź, jestem spanikowana,ciągle sie boje że znów poronię Sad
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lis 20, 2009 5:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety 6-9 tydzień jest najgorszym okresem i wtedy zdarza się najwięcej poronień. Proponuje brać na wszelki wypadek luteinę lub duphaston tak dla bezpieczeństwa w tej pierwszej fazie progesteronowej. Choć i to nie pomoże jesli organizm zdecyduje jednak na odrzucenie zarodka. Mam nadzieje,że nie bedziesz już miała takiego przypadku. Trzymam kciuki

Powrót do góry
niunia33

PostWysłany: Sro Gru 16, 2009 1:09 am    Temat postu: poronienie?- i beta Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam jestem nowa, długo szukałam odpowiedniego tematu i znalazlam. podobna rzecz, prwdopodobnie poroniłam (po 2 testach aptecznych pozytywnych, wizyta u ginekologa, nic nie widac- może pecherzyk i 4 tydz ciąży i nagle plamienie, ból palący w brzuchu i na usg w szpitalu lekarz juz nic nie widzi), w dniu poronienia stęśenie beta wskazuje na ciąże (że była), ja długo może się utrzymac. pozdrawiam
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Gru 16, 2009 12:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powtórz betę za ok 2 tyg. Wtedy będzie już pewność co z ciążą. Ile może się utrzymywać to zalezy od wielu czynników...
niunia33

PostWysłany: Pią Gru 18, 2009 7:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej, tak tez mówił lekarz ze szpitala. tak zrobię. czy ktoś wie, jak szybko po poronieniu ( i bez ingerencji lekarza) mozna sie już starać o dziecko?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Gru 18, 2009 11:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najbezpieczniej ok pol roku po...
Thor

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 8:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam kolejne pytanie Smile

Czy kobieta, ktora miala niebezpieczna sytuacje ale dostala krwawienie w terminie, i bylo one normalnie obfite (wymagalo zmiany podpaski itp), ale bylo o pare dni krotsze, i za miesiac znow dostala w terminie krwawienie ale znow krotsze jednak nadal obfite, to czy mozliwa jest ciaza?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 9:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Thor masz taka sytuacje czy teoretyzujesz...??

W takiej sytuacji kobieta powinna zrobic test jesli cos jej nie pasuje z miesiaczka... . Thor kazdy przypadek jest inny, ba nawet moja mama bedac ze mna w ciazy jak sie jej wydawalo miala normalny okres... jednak jak potem na to zwrocila uwage to byl mniej obfity i krotszy. Wiec nie ma co uogolniac, niektore kobiety maja tylko plamienie, niektore maja krocej i mneij obfita miesiacz.e

Kazdy organizm kobiety jest inny, tak samo jak kazda kobieta inaczej np. reaguje na hormony tak samo jest i w tym przypadku. NIe przewidzisz jak to bedzie wygladalo - a po co panikowac na zapas?
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 29 z 41