Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 9:05 pm Temat postu: |
|
|
niepewna111 miałaś już dwa normalne okresy tak? Normalnie obfite. Teraz jest kolejny . W między czasie nie było stosunków, tak? Jestem pewna ,że w ciązy nie jesteś. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna111
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Cze 08, 2010 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Tak, te dwie miesiaczki byly takie jak poprzednie przed calym zajsciem : ). Z tym ze jedna 7 dni a druga 8. Tylko ta jest taka troszke inna, bo rano jest malo krwi, a popoludniu, tzn. teraz jest duzo. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Cze 08, 2010 7:08 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma szans na ciąże _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna111
|
Wysłany: Wto Cze 08, 2010 7:13 pm Temat postu: |
|
|
Sama tak przeczuwalam, ale wiadomo ze dzielac sie na forum z innymi o wiele latwiej sie upewnic : ). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Cze 08, 2010 8:53 pm Temat postu: |
|
|
Ano pewnie . Forum właśnie po to jest Główka do góry i już się nie martw _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloaniolek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 12:46 am Temat postu: ll |
|
|
Hej dziewczynki ja też mam problem i prosiłabym o jak najsybszą odpowiedź, jakieś 3 tyg temu robiłam test wyszedł pozytywny, zobiłam dzień później kolejny i znów kolejny wszystkie pozytywne, wszystkie objawy ciąży zgadzają się nadal itp czekam na pierwszą wizytę u lekarza nastąpić powinna we wtorek 15 czerwca.. jednakże w niedziele rano miałam straszny ból brzucha tzn do zniesienia jak przy normalnej miesiączce ale jest krwawienie dość obfite ale to nie żaden krwotok ani nic po prostu miesiączka trwa już 3 dni i zmieża ku końcowi wielkimi krokami a niepokoi mnie to, że wszyscy twierdzą że podczas ciąży okresu niema sie bo to niemożliwe, żadnego pecherzyka na podpasce nie było czuje się dobrze mam mdłości od papierosów tak jak wspominałam ból trwał jeden dzien moja koleżaanka twierdzi że do lekarza nie mam po co iść a z kolei inna wierdzi że okres można mieć normalny do 3 miesiąca niech ktoś rozwieje moje wątpliwości bo strasznie się denerwuje i zaraz chyba zniose jajko.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 1:14 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli wystąpiło krwawienie to koniecznie leć pędem do lekarza. Na poczatku ciązy każde krwawienie jest mega niebezpieczne. Może się wiązać z niezagnieżdżeniem się pęcherzyka ciążowego czyli ciążą biochemiczną i poronieniem. Uciekaj do lekarza i to szybko. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna111
|
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 7:35 pm Temat postu: |
|
|
Tosia, a ja mam jeszcze jedno pytanie, krwawienia w ciazy moga trwac 7 dni i byc skape? Mnie sie wydaje ze byl to normalny okres, ale z tego stresu to juz sama nie wiem. Wydaje mi sie ze bruch mi sie powiekszyl, a wczesniej widzialam u siebie wszystkie objawy ciazy, wahania nastroju, jakies mdlosci - ale nie wiem czy to ze stresu czy co i teraz to powiekszone podbrzusze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 8:28 pm Temat postu: |
|
|
Na pewno ze stresu. Plamienia w ciąży czy lekkie krwawienia mogą się zdarzyć ale każde powinno być skonsultowane z ginekologiem bo zazwyczaj nic dobrego to nie przynosi. Niestety.
Jeśli zawsze masz okres normalnej długości powiedzmy 5-7 dni . Krwawienie jest obfite lub standardowe . Znasz swój organizm i wiesz jak jest u Ciebie. W danym miesiącu współżyłaś i w okolicach spodziewanej miesiączki zaczynasz dostrzegać jakąś krew ale nie jest to takie krwawienie jak zazwyczaj. Czasami są to plamienia a czasami krwawienie jednodniowe i koniec. Różnie jest.
Ale nie ma czegoś takiego jak dwa okresy normalne po stosunku i nagle w trzecim miesiącu plamienie czy inne krwawienie bo jesteś w ciąży ze stosunku z który miał miejsce parę miesięcy temu. Nie jesteś kochana w ciązy i proszę nie wkręcaj sobie bo psychika może zdziałać wszystko ... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna111
|
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 8:41 pm Temat postu: |
|
|
Tosia, to nawet wspolzycie nie bylo, bo petting przez bielizne, ja ją mialam a on nie : ). Ale, wszystko sie zgadza w sumie : ). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|