Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
obawy
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 4:29 pm Temat postu: |
|
|
Emilka dziekuje bardzo za odpowiedz
mam jeszcze takie pytanie śluz przezroczysty dosc wodnisty i ktorego jest nawet sporo musi oznaczac dni płodne czy wcale nie ma tekiej reguly?
odpowie mi ktos prosze.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gicia
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 10:57 am Temat postu: miesiączka w czasie ciąży??? part 2 |
|
|
Witam Was. Mam taki problem. Od 1 lutego współżyję z moim narzeczonym bez żadnych zabezpieczeń. Okres mam niby normalny, chociaż ostatnio spóźnił się 2-3 dni i jak zwykle trwał 5 dni ten trwał 4 i był...taki, że tak powiem nie mrawy.... Robiłam kilka razy test ale jest negatywny. Natomiast, trochę urósł mi brzuch...nie mogę określić czy bardzo czy nie bo jestem trochę puszysta że tak powiem. Ale widze po ubraniach że trochę urósł. Wcześniej miałam nudności...nie wymiotowałam ( no może raz czy dwa) tylko było mi niedobrze. Teraz to ustąpiło. Ale baaaardzo mam ochotę na słodkie, mam takie napady że musze zjeść coś słodkiego. Też mam coś takiego, że zjem np. śniadanie...a po kilkunastu minutach jestem głodna. Ogólnie miałam tak że byłam ciągle zmęczona. Ale czy to wogóle jest możliwe że jestem w ciąży pomimo że mam okres???? Boję się pójść do lekarza...choć mój narzeczony jakby mógł to by mnie tam zaniósł bo strasznie chce być tatą i nie może się doczekać już hhyhyyh ja w sumie też bardzo ale to bardzo bym się cieszyła... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 12:43 pm Temat postu: |
|
|
qcia wg mnie powinnas isc do lekarza. jesli jestes w ciazy to sama sobie szkodzisz, poniewaz musisz brac odp. witaminy, zbadac czy wszystko ok. a Ty czekasz jak na zbawienie...test robi sie najwczesniej po 12 dniach od stosunku,wiec jesli tyle minelo to wynik jest prawidlowy.
te napady jedzenia moga rowniez swiadczyc o zblizajacym sie okresie, mdlosci rowniez. przynajmniej ja tak mam. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anulka1983
|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 4:43 pm Temat postu: |
|
|
czesc dziewczyny.
chcialam zapytac jak to jest z ciaza.
miesiaczke mialam w lutym a dopiero kilka dni temu wystapily u mnie plamienia - bo trudno to nazwac miesiaczka. testy? robilam - negatywne. lekarz nie stwierdzil ciazy jednoczesnie zaznaczajac ze moze byc to wczesna ciaza, ktorej nie widzi. zlecil badanie krwi.. niesety nie zaznaczyl ze aby skonsultowac wynik musze umowic sie na kolejna wizyte. najwczesniejszy termin 19 maj.
nie wiem co mam myslec a niecierpliwosc przemienia sie w niepokoj - chcialbym miec dzidziusia.
powiedzcie jak to jest z ta ciaza. jakie objawy te najwczesniejsze moga wskazywac na to ze nie jestem juz sama w swoim ciele |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 6:47 pm Temat postu: |
|
|
anulka1983 napisał: | zlecil badanie krwi.. niesety nie zaznaczyl ze aby skonsultowac wynik musze umowic sie na kolejna wizyte. najwczesniejszy termin 19 maj |
hmm testu z kwi chyba nie trzeba konsultowac z lekarzem pamietam ze niektore dziewczyny tu na forum pisaly jaki jest wynik i ktorys z modow dawal im odp Czy sie myle? jak tak to sorki niech ktos mnie poprawi
szukaj takich info w dziale: Normy bHCG i HCG |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Oliwka24
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 9:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam!Mam takie pytanie- miesiaczki mam zazwyczaj regularne co 31 dni tak tez bylo tym razem miesiaczka pojawila sie w piatek pzed poludniem i do wieczora znikla potem przez dwa dni nic nie bylo(sobota ,niedziela)a w poniedzielek mialam straszny bol brzucha i miesiaczka znow przyszla ale nie tak obfita jak zwykle tylko male plamienia. Dodam ze nigdy wczesniej mi ise to nie zdarzylo, dzisiaj robilam test ale niestety wyszedl negatywny co to moze byc?Tak bardzo bym chciala zeby to byla ciaza staramy sie z mezem juz ponad pol roku i nic.Prosze o rade jesli ktos moze mi pomoc bo wizyte u lekarza mam dopiero za miesiac.A mam takze utrudniana sytuacje bo mieszkam obecnie za granica a znajomosc jezyka srednia.dziekuje z gory za pomoc! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 9:36 pm Temat postu: |
|
|
Test powinnien byc wiarygodny ale może powtórz go? Czasami tak sie zdarza że miesiączka zostaje zaburzona nie koniecznie ciążą. Jeśli powtórzysz test to się okarze. _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Oliwka24
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 6:44 am Temat postu: |
|
|
Zamierzam go powtorzyc za jakis czas zeby miec pewnosc bo nie chcialabym szkodzic malenstwu jakby sie juz pojawilo..oj to bedzie piekny dzien w ktory zaobacze w koncu dwie kreseczki na tescie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
loka
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 5:34 pm Temat postu: Prosze o porade... |
|
|
Nie wiem co sie dzieje z moim ciałem... staramy sie o dziecko z mężem i myślałam ze w tym miesiącu może w końcu sie uda, a dostałam okresu po ponad 2 tygodniach od poprzedniego.Cykl miałam bardzo stały,słyszałam ze można mieć okres i być w ciąży ale mam małe nadzieje na to ze to możliwe choć bardzo tego pragnę...zrobiłam tez test ciążowy ale w czasie okresu wynik był negatywny ale nie wiem czy w czasie okresu wynik testu może być wiarygodny proszę o pomoc... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiaa1415
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 3:58 pm Temat postu: |
|
|
hej mam pytanie. w sobote kochalam sie z chlopakiem no i to sie stalo.... ale w niedziele dostalam okresu...przynajmniej tak mi sie wydaje zeto okres? slyszalam kiedys ze kobieta moze byc w ciazy i jednoczesnie moze miec miesiaczke przez jakis tam okres ciazy? czy to mozliwe ze jestem? chcialabym tego dziecka.... ale jeszcze za wczesniena robienie jakiegos testu....bo od soboty minely zaledwie trzy dni... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|