Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tonsil2
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 1:28 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje za odpowiedz. Szukam takich osób jak Pani aby utwierdzic sie w przekonaniu ze musze usunąć migdałki. Jesli zajrzy Pani tu jeszcze kiedys mam pytanko. Czy miała Pani powiększone migdały czy były na nich widoczne zmiany czy teoretycznie wyglądały ok, a usunęła je Pani tylko ( i aż) z powodu tych kulek, przykrego oddechu i nalotu? Moje migdały nie są jakos ewidentnie powiekszone, (nie jestem anginowcem choć gdy bylem mały często przechodziłem anginy , stąd krypty w migdałach) ale są jednak troche "podziurawione" przez krypty, z których czasem wylatuje to swiństwo a praktycznie przez caly czas stanowią ujście dla smierdzącej śliny (chyba ropy), nie jest tak ze leje mi sie to strumieniami ale wystarczająca ilosc tego paskudztwa sprawia ze mam nieświezy oddech. Rzeczywiście nalot na języku moze byc sprawą zupełnie oddzielną ale śmierdząca substancja wydobywająca się z migdałów osadza się na języku ( i na nalocie) i sprawia ze oddech jest okropny. Kiedys zdrapywałem nalot zwykłą szczotką, robiłem to naprawde dokładnie, często do krwi i język był czysty, ale wcale nie mialem dzięki temu świeżego oddechu ponieważ jak podejrzewam ropa dalej wydostawała się z migdałków, a język i tak na drugi dzień pokrywał się cienką warstwą nalotu, ktora z kolejnym, dniem stawała się coraz grubsza.
Jeszcze raz dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jackamm
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Miałam normalne migdały z dziurami z których wylatywały co jakiś czas tak jak Pan to nazwał śmierdzące kulki:) Rzadko chorowałam (zazwyczaj jednak byly to tylko anginy), jednak laryngolog stwierdził, ze należy usunąć migdały. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tonsil2
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 3:00 pm Temat postu: |
|
|
Tez mam raczej normalne migdaly, tylko te krypty..., przykry oddech, wszystko sie zgadza z tym co miała Pani. Przebadalem sie juz caly i chyba nadszedł czas na wyciecie migdałów, nie obchodzi mnie czy to boli i czy sie potem cierpi, mam jeden cel - miec normalny oddech.
Dziękuje i pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jackamm
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 3:07 pm Temat postu: |
|
|
Ja miałam dokładnie to samo co Pan opisuje, bez cieknacej ropy.
Sam zabieg nie jest bolesny, w znieczuleniu miejscowym. Pozniej trochę boli, ale do wytrzymania.
Pisał Pan, ze miał robioną kolonoskopie - czy to boli? Mnie czeka to badanie w znieczuleniu miejscowym, trochę się boje...:/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tonsil2
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 10:50 pm Temat postu: |
|
|
Niestety nie odpowiem na to pytanie gdyż ja miałem znieczulenie ogólne i mocno spałem. Życzę powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lady_a
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 10:59 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie - co to są te śmierdzące kulki?? Też to czasem mam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tonsil2
|
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 10:42 am Temat postu: |
|
|
To jest ropa, która zmienia się w stałą konsystencje oraz martwy złuszczony naskórek z migdałów. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lady_a
|
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 1:56 pm Temat postu: |
|
|
tonsil2 napisał: | To jest ropa, która zmienia się w stałą konsystencje oraz martwy złuszczony naskórek z migdałów. |
brrr.....fuuuuu............ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tonsil2
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 1:24 pm Temat postu: |
|
|
Dodam jeszcze ze mam niskie ASO - 123 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aanekk1
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 2:20 am Temat postu: problem z migdałkiem |
|
|
Witam wszystkich
Mam ogromny problem od dłuższego czasu, czesto narzekam na gardło, łapię non stop choroby, mimo tego że biorę teraz luivac.Ostatnio zauwazyłam że jeden mój migdałek jest o wile większy od drugiego, i jest w nim normalnie dziura, strasznie to dziwnie wygląda. oprócz tego pojawiły się krostki malutkie czerwono-przezroczyste na podniebieniu i obok migdała, a z tyłu gardła duże przezroczyste bąble, niewiem czy to moze być spowodowane przez katar, bo w moim pzypadku wystepuje już przewlekłe.
pozdrawiam wszystkich, z góry dziekuję za odpowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|